چراغ مه شکن چیست و چگونه کار می کند؟
بر خلاف چراغ های معمولی نور پایین و نور بالا جلو خودرو، در مورد چراغ مه شکن ، حرف و حدیث بسیار است. در این مطلب می خواهیم در مورد چراغ مه شکن و موارد استفاده از آن با شما صحبت کنیم. فراموش نکنید که شناخت انواع چراغ ها و تجهیزات روشنایی خودرو و نحوه عملکرد آن ها برای هنرجویان دوره های آموزش باطری سازی از اهمیت بالایی برخوردار است.
“با ثبتنام در دورههای آموزشی، آینده مالیتان را تضمین کنید.”
اگر بخواهیم به شما دیدی کلی در زمینه نحوه کارکرد و موارد استفاده چراغ های مه شکن بدهیم، باید بگوییم که این چراغ ها در زمانی که در حال راندن در جاده هایی با شرایط جوی نامناسب از نظر آب و هوا، گرد و غبار، مه و سایر موارد مشابه هستید به کمک شما خواهند آمد.
ضمناً طراحی این چراغ ها به گونه ای است که با افزایش زاویه تابش، مانع از بین رفتن دید راننده جلویی به واسطه تابش مستقیم نور به چشم آن ها خواهد شد و این ویژگی عملکرد مثبت آن ها را دو چندان می کند.
جدول محتوا
چراغ مه شکن چیست؟
چراغ مه شکن جلو خودرو، یکی از دسته چراغ هایی است که با هدف انتشار پرتوهای میله ای با زاویه زیاد نسبت به زمین طراحی و ساخته شده است.
اگر می خواهید به تفاوت چراغ های معمولی نور بالا و نور پایین با چراغ مه شکن خودرو پی ببرید، کافی است نحوه تابش نور از این دو نوع منبع را با هم مقایسه کنید. در چراغ های معمولی طراحی به گونه ای است که با تابش زاویه کم، سطح وسیع تری از جاده به وسیله نور ایجاد شده روشن شود، این در حالی است که هدف از زاویه بالای تابش در چراغ مه شکن، افزایش دید کلی در فاصله محدود است؛ زیرا در زمان مه غلیظ شما حتی تا چند متری خود را نیز نمی توانید ببینید.
بر خلاف باور عمومی رنگ زرد، رنگ اصلی چراغ های مه شکن نیست و هیچ قائده ای در این زمینه وجود ندارد و شما می توانید از میان رنگ سفید و زرد، هرکدام را که بخواهید برای این نوع چراغ ها انتخاب کنید. در واقع تنها عوامل تاثیر گذار بر عملکرد چراغ مه شکن نحوه تابیده شدن نور و زاویه تابانده شدن آن به سمت زمین است.
نور زرد انتخابی چیست؟
نور زرد نسبت به نور سفید، اشعه آبی و بنفش کمتری دارد و این ویژگی از انعاس بیش از حد و تابش خیره کننده در زمان برخورد نور با قطرات آب و مه جلوگیری می کند. در واقع استفاده از این قابلیت می تواند برای رانندگان از مزیت بالایی برخوردار باشد و به همین دلیل است که در هنگام طراحی بسیاری از انواع چراغ مه شکن از نور زرد استفاده می شود.
چه زمانی باید از چراغ های مه شکن استفاده شود؟
با توجه به اینکه چراغ های مه شکن برای شرایط خاص و ویژه طراحی شده اند، استفاده از آن ها در شرایط عادی به هیچ عنوان توصیه نمی شود، زیرا استفاده از چراغ مه شکن در این شرایط کاملاً بی فایده است و بلکه در این شرایط باید از چراغ های معمولی نور بالا و نور پایین استفاده نمایید.
در واقع چراغ های مه شکن در شرایطی همچون بالا بودن میزان رطوبت هوا و وجود مه و برف یا گرد و غبار و خاک در هوا که می تواند به بازتابیده شدن نور به دلیل برخورد به ذرات در زمان تابش مستقیم شود، به کار می آیند. از چراغ های مناسب برای مه باید در چنین شرایطی استفاده نمایید.
بدیهی است که استفاده از این چراغ ها فقط در زمانی مناسب است که با سرعت بسیار پایین رانندگی می کنید و علت آن ایجاد نور عرضی با فاصله کم بر روی زمین و در جلوی خودرو است. این کار می تواند خط صحیح مسیر را در جلوی خودرو شما روشن نماید و خطر خارج شدن از جاده یا ورود به باند مقابل را از بین ببرد.
چراغ مه شکن عقب چیست؟
عملکرد کلی چراغ مه شکن عقب خودرو مشابه نوع مورد استفاده در بخش جلوی خودرو است. در واقع این چراغ ها بخشی از زمین را روشن می نمایند که در پشت خودرو واقع شده است و این کار از امکان به وجود آمدن تصادف خودروهای پشتی با خودرو شما جلوگیری می کند.
فراموش نکنید که در شرایط کاهش دید به دلیل مه یا موارد مشابه استفاده از چراغ های معمول می تواند رانندگان پشتی را دیرتر از زمان مورد نیاز برای توقف کامل مطلع نماید و به این ترتیب از ایجاد تصادفات جلوگیری نخواهد کرد.
نکته دیگری که لازم است در مورد چراغ های مه شکن عقب خودرو بدانید آن است که این چراغ ها به دلیل داشتن رنگ یکسان با چراغ خطر ترمز باید با فاصله ای استاندارد از این چراغ ها قرار بگیرند تا در زمان استفاده از ترمز برای رانندگان پشت عقبی مشکلی ایجاد نشود.
استفاده از این نوع چراغ ها برای چه کسانی واجب است؟
مهمترین نکته ای که در زمان استفاده از چراغ مه شکن لازم است بدانید، آن است که استفاده از این چراغ ها به شما دید محدودی می دهد و هرگز نباید این تصور را در شما به وجود بیاورد که استفاده از آن ها می تواند شرایط راندن با سرعت بالا را برای شما به وجود بیاورد.
در واقع استفاده از این چراغ ها بسته به زمان و شرایط می تواند برای هر راننده ای واجب شود، ولی اگر جزو آن دسته از افراد هستید که در مسیرهای مه آلود یا مستعد گرد و غبار تردد می کنند، حتماً باید توجه ویژه ای این قطعه از خودرو خود داشته باشید.
نتیجه گیری:
بهتر است چراغ ها مه شکن در شرایطی استفاده شوند که دید راننده به مقدار زیادی کاهش پیدا کرده و تا حد امکان از استفاده ی چراغ مه شکن در شرایط عادی خودداری کرد، چرا که باعث آزار دیگر راننده ها خواهد شد. همچنین نباید فراموش کنیم که بعد از برگشتن شرایط جوی به حالت عادی حتما چراغ مه شکن خود را خاموش کنیم.