ثبت نام

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری

عیب یابی و آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری

آبگرمکن دیواری یکی از وسایل مهم خانه است که باید به طور مرتب نگهداری و کنترل شود تا از کارایی و ایمنی آن مطمئن شویم. اولین چیزی که باید در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری بررسی کنیم دما و فشار آب خروجی است.

اگر دمای آب به اندازه کافی گرم نشود یا فشار آب کم باشد، ممکن است مشکل از المنت یا ترموستات آبگرمکن باشد. همچنین باید تمام اتصالات لوله‌کشی را از نظر نشتی بررسی کرد. نشتی آب می‌تواند باعث خرابی و زنگ زدگی آبگرمکن شود.

علاوه بر این‌ها، سیم‌کشی و اتصال زمین دستگاه نیز در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری حائز اهمیت است. برق‌رسانی نامناسب و عدم اتصال زمین می‌تواند باعث بروز مشکلات الکتریکی و خطر برق‌گرفتگی شود.

در نهایت، پس از بازدید اولیه، اگر همچنان مشکلی وجود داشت، پیشنهاد می‌کنم با یک متخصص تماس بگیرید تا با باز کردن کامل دستگاه، عیب‌یابی دقیق‌تری انجام دهد. با انجام بازدیدهای دوره‌ای و نگهداری صحیح می‌توان از بروز اکثر مشکلات آبگرمکن جلوگیری کرد.

شرح دوره آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری

1- در این کلاس‌ها، ابتدا مباحث تئوری مرتبط با تعمیر، عیب یابی و سرویس و نگهداری انواع آبگرمکن به شما کارآموزان عزیز، توسط اساتید مجرب سازمان فنی و حرفه ای، تدریس می‌شود.

2- پس از سپری کردن مرحله اول وارد کارگاه عملی شده و می‌بایست آن چه در دوره مقدماتی آموخته‌اید را ، به طور عملی روی انواع آبگرمکن ها  پیاده سازی کنید.

3-پس از گذشتن از این مرحله، کارآموزان می باست در محیط واقعی وار شده و به صورت عملی نسبت به عیب یابی ورفع   عیب اقدام می‌نمایند. با این روش آموزشی، شما یک دوره آموزشی با سطح بالا را سپری خواهید کرد و قادر خواهید بود به  راحتی وارد بازار کار شوید.

چرا باید در این دوره آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری ثبت نام کنید؟

شاید برای شما هم این سوال به‌وجود بیاید که آیا اصلا شرکت در این دوره برای شما مناسب است یا نه، یا افرادی که در این رشته موفق شده‌اند، چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند. اگر شما هم یکی از این موارد را دارا می‌باشید، می‌توان گفت شرکت در دوره آموزش صفر تا صد تعمیر آبگرمکن، برای شما انتخاب درستی است:

تبدیل شدن به یک تعمیرکار آبگرمکن ماهر پیش از ورود به بازار کار

علاقه‌مند بودن به حوزه تعمیر آبگرمکن

مناسب بودن این دوره برای علاقه‌مندان به شغل‌های خدماتی پردرآمد

دریافت مدرک فنی حرفه ای با شرکت در دوره آموزش تعمیر آبگرمکن جهت ورود به بازار کار

بهره‌مندی از مدرک بین المللی تعمیرکار آبگرمکن در مسیر مهاجرت

مناسب افرادی که با شرکت در دوره آموزش تعمیر آبگرمکن به مدرک تخصصی و بین المللی و فعالیت شغلی در دیگر کشورها فکر می کنند.

در نظر داشته باشید که شرط اصلی برای ورود به یک حوزه و یادگیری یک مهارت جدید، داشتن تلاش و انگیزه کافی است.

انواع خدمات عیب‌یابی و تعمیر آبگرمکن

  1. تعمیر انواع آبگرمکن زمینی، دیواری، مخزنی، گازی، برقی و..
  2. رسوب‌زدایی آبگرمکن دیواری
  3. جرم گیری آبگرمکن‌های ایستاده
  4. تعویض شیر آبگرمکن
  5. رسوب‌گیری صافی
  6. تعمیر ترموکوپل
  7. تعمیر ترموستات
  8. تعمیر و تعویض مخزن
  9. تعمیر رگلاتور
  10. تعمیر شمعک
  11. تعمیر جرقه‌زن
  12. تعمیر دیافراگم
  13. هواگیری آبگرمکن دیواری
  14. رفع نشتی شیر اطمینان
  15. تنظیم دمای دستگاه
  16. رفع صدای غیرمتعارف
  17. تبدیل آبگرمکن برقی به گازی
  18. و……

اشتغال و درآمدزایی پس از آموزش صفر تا صد دوره فنی حرفه ای تعمیرکار آبگرمکن

همگی ما در بدو ورود به یک حوزه شغلی جدید، با این ابهام مواجه می‌شویم که آیا این شغل درآمد مناسبی دارد یا نه. در رابطه با شغل تعمیرکار آبگرمکن لازم است این نکته را در نظر داشته باشید که روزانه به تعداد افرادی که قصد خرید آبگرمکن را دارند اضافه می‌شود. همچنین تاکنون تعداد افرادی از آبگرمکن استفاده می‌کنند، زیاد است.

با توجه به این سیر صعودی افزایش استفاده از انواع آبگرمکن ، و دقت به این نکته که هر وسیله‌ای در گذر زمان به مشکل می‌خورد و نیاز به تعمیر دارد، به این نتیجه می‌رسیم که بازار کار تکنسین تعمیرکار آبگرمکن، در وضعیت خوبی قرار دارد.

توجه داشته باشید که تعداد نیروی متخصص در این حوزه، بسته به نیاز بازار کم است. در نتیجه اگر شما بتوانید با شرکت در دوره‌های تخصصی تعمیر آبگرمکن فنی حرفه ای، مهارت و تجربه لازم جهت ورود به بازار کار را کسب کنید؛ درآمد قابل توجهی خواهید داشت.

روش‌های تبدیل شدن به تعمیرکار آبگرمکن ماهر

اگر این پرسش ذهن شما را درگیر کرده است:” چگونه یک تعمیرکارآبگرمکن ماهر و حرفه ای شویم ؟” می‌بایست یکی از سه روش زیر را انتخاب نمایید:

شاگردی کردن در نمایندگی‌های مجاز تعمیرآبگرمکن یا شاگردی در مغازه‌های تعمیر آبگرمکن، که این روش یادگیری مدت زمان زیادی طول می‌کشد و برای کسانی که قصد دارند سریع وارد بازار کار تعمیر آبگرمکن شوند، مناسب نیست.

این سبک یادگیری که شخص به عنوان شاگرد مشغول به کار می‌شده، بیشتر در سالیان قبل مرسوم بوده است.

تحصیل در هنرستان‌های کاردانش و فنی و حرفه ای آموزش و پرورش در رشته تاسیسات به مدت 3 سال در دوره متوسطه دوم یا ادامه تحصیل در دانشگاه‌های معتبر در رشته مهندسی تاسیسات که 4 سال طول می کشد.

شرکت در دوره‌های مراکز فنی و حرفه ای آزاد و دولتی و آموزشگاه‌های فنی و حرفه ای آزاد که به صورت تخصصی در حرفه تعمیر آبگرمکن مشغول به آموزش کارآموزان می باشند.

( که یکی از مراکز مجهز که به صورت تخصصی در امر تعمیرکار آبگرمکن مشغول به آموزش می باشد مجتمع فنی و حرفه ای دارالفنون ری است . )

در انتخاب آموزشگاه تعمیرکار آبگرمکن باید به چه نکات مهمی توجه کنیم؟

در زمان ثبت نام در دوره های مهارت آموزی،هنگام انتخاب آموزشگاه نباید صرفا بر اساس قیمت دوره تصمیم گرفت. البته درست است که این فاکتور بسیار مهم است، اما در کنار آن باید به جزئیات دیگر هم توجه داشته باشید که برخی از آن‌ها به شرح زیر می‌باشند:

به‌روز بودن تجهیزات

تجربه و سابقه استادان

سرفصل های ارائه شده

تعداد افراد حاضر در هر کلاس

به‌روز بودن آموزش ها

کیفیت دوره های عملی

امکانات و تجهیزات آموزشگاه‌ها

در نظر داشته باشید که ممکن است دوره ای ارزان باشد یا حتی مثل برخی دوره های دولتی، رایگان باشد، اما شما در طول دوره نتوانید آموخته‌های خود را برای ورود به بازار کار به کار گیرید.

 

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری
تقویم کلاسی
شکل برگزاری: نیمه فشرده
شروع از 1403/07/14 الی 1403/07/29
برگزاری: ساعت 12/30 الی 15/30 - شنبه الی پنج شنبه
میزان آموزش: 18
شهریه: 8000000
ظرفیت مانده تنها 3 نفر از 3 نفر
تنها 3 روز تا پایان تخفیف 36% مهلت دارین
چرا دارالفنون انتخاب درستیه؟
مدرک معتبر و رسمی

پیشنیاز مجوزها و جوازکسب، اخذ وام خود اشتغالی و ...

آموزش تخصصی و عملی

کاملا عملی و مناسب بازارکار با تجهیزات واقعی و اصولی

اساتید مجرب و متخصص

کاملا مسلط، متخصص و فعال در بازار کار

مدرک بین المللی

کاملا بین المللی و قابل ترجمه جهت ارائه به سفارت

اینجا از سراسر ایران

دارای امکانات رفاهی مناسب مثل خوابگاه در نزدیکی آموزشگاه

از سال 86 با +7 هزار دانشجو

بیش از 17 سال قدمت و فعالیت برای کمک به بیش از 7 هزار نفر

سرفصل ها
سرفصلهای آموزشی تعمیرکار آبگرمکن دیواری
  • 1.آموزش فلزکازی ::

    آشنائی با کمان اره و انواع تیغه اره ، آشنائی با دریل و انواع مته، آشنائی با قلاویز و حدیده

  • 2.آموزش مبانی برق ::

    آشنائی با مدار سری و مدار موازی

  • 3.آموزش کار با مولتی متر ::

    آشنائی با اندازه گیری ولتاژ ، جریان، آمپر

  • 4.آموزش نصب آبگرمکن ::

    آشنائی با قوانین و مقررات نصب آبگرمکن در متراژ و فضای مختلف، آشنائی با ضوابط نصب دودکش و کلاهک دودکش و مقررات ایمنی مربوطه ، آشنائی با مقررات نصب آبگرمکن، آموزش نشت یابی گاز و ......

  • 5.آموزش آشنائی با عملکرد کلاهک تعدیل در آبگرمکن دیواری ::

    وظیفه آن برای خروج گازهای سمی طراحی شده است و عملکرد آن با ترکیب هوا، و سبک و رقیق کردن گازها به خروج بیشتر گازها کمک زیادی می کند.

  • 6.آموزش آشنائی عملکرد فن در آبگرمکن دیواری ::

    وظیفه آن خروج گازهای سمی به محیط خارج ساختمان می باشد. در صورتی که فن آبگرمکن کار نکرد جهت اطمینان از سالم و خراب بودن فن آبگرمکن می توان اقدامات زیر را انجام داد .1- ابتدا نگاه کنید شی یا وسیله ای در فن گیر نکرده باشد 2- با یک سیم رابط برق 220 ولت را مستقیما به فن وصل می کنیم و تست عملکرد فن را بررسی می کنیم از فن آبگرمکن کار کرد فن سالم است 3- دستگاه مولتی متر را به حالت بیزر (بوق ) قرار داده و سیمهای مولتی متر را به دو سر فن آبگرمکن دیواری اتصال می دهیم اگر صدا داد دستگاه فن سالم است.

  • 7.آموزش عملکرد پرشر سوئیچ هوا  آبگرمکن ::

    پرشر سوئیچ هوا، کلید است که قطع یا وصل بودن فن را به برد اطلاع می دهد. پس از دستور برد به فن قطعه ای که اطلاع از سالم بودن فن را به برد می دهد پرشر سوئیچ هوا می باشد. اگر چنانچه فن نتواند فشار هوای مناسب را به پرشر برساند برد دستوری برای تشکیل شعله نمی دهد. برای عیب یابی پرشر کافی است آن را با یک پرشر سالم تعویض کنید.

  • 8.آموزش عملکرد ونتوری : :

    ونتوری برای ارتباط بین فن و پرشر بکار می رود این قطعه با تغییر سایز مقطع و عبور هوا از خود فشار هوا را تغییر می دهد

  • 9.عملکرد ترموستات دود آبگرمکن : :

    این قطعه روی کلاهک دود قرار می گیرد و با رسیدن به دمای 75 درجه سانتی گراد عملکرد آبگرمکن را قطع می کندو زمانی که دما به 75 درجه سانتی گراد برسد حاکی از آن است که گازهای سمی از آبگرمکن خارج نمی شود و عملکرد دودکش مطلوب نمی باشد و غیر استاندار است زیرا این گازها ذات گرم دارند و دمای این گازها بالا می باشد و با رسیدن به دمای بالا دستگاه آبگرمکن عملکردش قطع می شود و تا وقتی ترموستات دود سرد نشود به عملکرد خود ادامه نمی دهد. برای رفع این مشکل ابتدا دودکش را چک کنید و پس از اطمینان حاصل کردن از سلامت دودکش ترموستات دود را تعویض کنید. از یکسره و حذف کردن ترموستات دود پرهیز شود زیرا این کار ممکن است خطرات جانی برای فرد دارد.

  • 10.عملکرد مبدل گرمایشی در آبگرمکن ::

    مبدل گرمایشی اصلی ترین قطعه آبگرمکن می باشد زیرا آب با گردش در این قطعه گرم می شود. و مشکلی که ممکن است برای این قطعه بوجود بیاید یا گرفتگی یا سوراخ شدن است .در سورت گرفتگی با مواد مخصوص این وسیله را شستشو می دهیم.

  •  11.ترموستات حد ::

    این قطعه بر روی مبدل آبگرمکن قرار می گیرد و کار حفاظت از مبدل را دارد. اصولا ظرفیت تعریف شده برای ترموسات حد 95 الی 105 درجه سانتیگراد می باشددر صورتی که به دمای مورد نظر برسد عملکرد آبگرمکن را قطع می کند و تا وقتی ترموستات حد سرد نشود شعله تشکیل نمی شود. از یکسره و حذف کردن ترموستات حد پرهیز شود زیرا این کار موجب از بین رفتن مبدل گرمایشی شود.

  • 12.عملکرد جرقه زن و یون در آبگرمکن::

    این دو قطعه وظیفه جرقه زدن بر مشعل و پایداری شعله را بر عهده دارد و در صورت خرابی می بایست تعویض شود

  • 13.عملکرد شمعک در آبگرمکن ::

    قطعه ای که همواره روشن است و با شروع کار مشعل را روشن می کند.

  • 14.عملکرد ترموکوپل در آبگرمکن ::

    با برخورد شعله مشعل به ترموکوپل یک جریان میلی آمپری از این قطعه به بوبین منتقل می شود و باعث می شود شعله شمعک همواره روشن و پایدار باشد

  • 15.عملکرد بوبین در آبگرمکن دیواری::

    بوبین آبگرمکن با طراحی ویژه خود (به صورت سیم پیچ) پس از دریافت جریان میلی آمپری که از ترموکوپل دریافت می کند تبدیل به آهنربا می شود و راه عبور گاز را باز می کند.

  • 16.عملکرد شیر گازی در آبگرمکن: :

    در مدلهای آبگرمکن های بدون شمعک (آیونایز و فن دار ) مسولیت نگه داشتن مسیر گاز را شیرگازی به عهده دارد و مادامی که پالس شعله از طریق میله یون به برد برسد، برد به شیرگازی دستور باز نگه داشتن جریان گاز را می دهد.

  • 17.عملکرد دیافراگم آبگرمکن ::

    دیافراگم یک لاستیک مدور در میانه رگلاتور آب است که با شروع جریان آب در دستگاه دیسک را به جلو هل می دهد . اگر لاستیک دیافراگم سوراخ شود و یا حالت خود را از دست بدهد طبیعتا آبگرمکن یا روشن نمی شود یا دمای آب مطلوب نمی دهد.

  • 18.عملکرد محور دیسک در آبگرمکن : :

    محور دیسک با به حرکت در آمون دیافراگم به سمت چپ حرکت می کند و رابط گاز و آب را هل می دهد.

  • 19.عملکرد میل رابط در آبگرمکن ::

    با حرکت درآمدن مجموعه ی دیافراگم و دیسک ، میل رابط حرکت می کند و مسیر ورود گاز به مشعل را باز می کند.

  • 20.عملکرد رابط چند راهه در آبگرمکن ::

    میله دیسک و میله رابط و میکروسویچ روی قطعه ای به نام رابط چند راهه سوار هستند.

  •  21.عملکرد شیر تنظیم دما در آبگرمکن دیواری ::

    این قطعه دارای دو سوراخ (کوچک و بزرگ) می باشد که دبی(فشار) آب ورودی را به مبدل را تنظیم می کند.هر گاه سوراخ ریز را تنظیم کنیم آب با فشار بیشتری وارد مبدل می شود و از طرفی چون حجم آب کمتری وارد سیستم می شود دمای آب بالا می رود و سوراخ درشت نیز بر عکس همین موضوع عمل می کند اگر سوراخ این قطعه گشاد شود یا دو سوراخ به هم وصل شوند فشار ورودی پایین می آید و آبگرمکن عمل نمی کند و یا دمای آب مطلوبی به شما نمی دهد

  • 22.عملکرد میکروسویچ در آبگرمکن دیواری ::

    درآبگرمکن های بدون شمعک ( فن دار و آیونایز ) روی قطعه رابط چند راهه یک میکروسوئیچ قرار دارد که با حرکت مجموعه دیافراگم و دیسک این کلید عمل کرده و به برد اطلاع می دهد. و برای تست خرابی میکروسوئیچ کافی است سر دو سیم متصل به میکروسوئیچ را به هم وصل کرد و یا قطعه بالائی آن را با دست بلند کرد.

  • 23.عملکرد برد در آبگرمکن : :

    تمامی پالسهای ارسالی از قطعات به برد منتقل می شود و دستورهای اجرائی از برد صادر می شود

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری در موسسه آموزشی دارالفنون

یکی از دغدغه های اصلی بشر در طول زندگی تامین آب گرم مورد نیاز خود برای رفع مسائل بهداشتی ، پزشکی و … بوده است. و از طرفی انسان همواره به دنبال آسایش می باشد از همین رو به ساخت دستگاه آبگرمکن روی آورد.

امروزه انواع مختلفی از آبگرمکن مورد استفاده انسانها قرار می گیرد که هر آبگرمکن در دوره ی خاص و با رفع عیوب دستگاه های قبل روانه بازار شدند. بیشتر آبگرمکن ها در کشور عزیزمان ایران به صورت آبگرمکن های گازی موجود است و درصد زیادی از ساختمانهاهای ایران از این وسیله استفاده می کنند.

wall water heater repair 3

آبگرمکن ها شامل چهار دسته کلی:

1- آبگرمکن های مخزن دار(ایستاده یا زمینی) 2- آبگرمکن های دیواری یا فوری 3- آبگرمکن برقی 4- آبگرمکن های خورشیدی تقسیم بندی می شوند.
از آنجا که افراد زیادی از مردم از این آبگرمکن ها استفاده می کنند و این آبگرمکن ها به دلایل مختلفی نیاز به نصب ، تعمیر، سرویس و نگهداری دارند (دلایل خرابی آبگرمکن دیواری بررسی شود) رشته نصب، تعمیر و سرویس آبگرمکن یکی از پر طرفدارترین کسب و کار در ایران در رشته تاسیسات است.

یکی از ویژگی های شغل تعمیر آبگرمکن این است که شما با یک سرمایه اندک و گذراندن دوره آموزشی تعمیر آبگرمکن به یک تعمیرکار و سرویسکار آبگرمکن تبدیل می شوید.
شما در دوره آموزشی تعمیرکار آبگرمکن های دیواری که در مجتمع آموزشی دارالفنون برگزار می شود با انواع آبگرمکن های مخزنی،

آبگرمکن های دیواری و آبگرمکن های برقی آشنا می شوید و با مونتاژ و دمونتاژ قطعات آبگرمکن و بررسی عیوب به توانائی بالائی در این زمینه می رسید که هم می توانید وارد بازار کار وسیعی شوید و هم می توانید با آموختن یک مهارت نیازهای خود و عزیزانتان را در این زمینه برطرف کنید

و تمام عیوب و مشکلات آبگرمکن ها را بررسی کرده و و با ابزارآلات مربوطه به این رشته آشنا شوید و به یک تعمیرکار آبگرمکن تبدیل شوید.


آشنائی با انواع آبگرمکن های مخزنی، آبگرمکن های دیواری، آبگرمکن های برقی، آبگرمکن های خورشیدی:


1- آبگرمکن های مخزنی (ایستاده ، زمینی) :

این آبگرمکن ها یک ورودی آب سرد به مخزن ( که در پایین آبگرمکن ) و یک خروجی آب گرم (در بالای آبگرمکن) دارند و سازوکار آبگرمکن های مخزنی به گونه ای است که آب در یک مخزن ذخیره می شود و یک ترموستات عمل اندازه گیری دمای آب را انجام میدهد.

هرگاه دستگاه از دمای تنظیم شده پایین تر بیاید مشعل آبگرمکن توسط شیرگازی روشن شده و با رسیدن به دمای مورد نظر مجددا بر روی شمعک باز می گیرد.

آبگرمکن های مخزنی یک شمعک دارند که عمل پایداری شعله این پیلوت ها توسط ترموکوبل و بوبین داخل آبگرمکن انجام می شود. از معایب آبگرمکن های مخزن دار می توان:

1- مصرف انرژی بالا 2- جاگیر بودن 3- سخت بودن تعمیر مخزن 4- طولانی بودن روند گرم کردن آب به دلیل وجود مخزن و… اشاره کرد.

wall water heater repair 2


2- آبگرمکن های دیواری: (آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری)

آبگرمکن های دیواری با رفع معایب آبگرمکن های مخزنی روانه بازار شده و بسیار مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفت و دارای نسلها و انواع مختلفی هستند که به آنها پرداخته می شود.


آبگرمکن های شمعک دار:

سازوکار این آبگرمکن ها به صورت مکانیکی بوده به این ترتیب که یک رگلاتور آب در مسیر گردش آب قرار دارد و به محض باز شدن آب گرم مصرفی مجموعه رگلاتور مسیر گاز را باز کرده و گاز وارد مشعل شده و روشن شدن مشعل توسط شمعک (پیلوت) صورت می گیرد.


آبگرمکن های پیلوت موقت (IP):

در این آبگرمکن ها شمعک مانند آبگرمکن های شمعک دار همواره روشن نیست و با باز شدن آب گرما ابتدا شمعک تشکیل می شود و سپس بعد از چند ثانیه گاز ورودی به مشعل باز می شود.


آبگرمکن های آیونایز (بدون شمعک):

مجموعه شمعک در این آبگرمکن ها حذف شده و به جای این عملکرد یک عملکرد برقی برای تشکیل شعله طراحی شده است به این صورت که ابتدا پس از باز شدن آب گرم مصرفی مجموعه ریگلاتور به کمک قطعه ای به نام میکروسوئیچ به برد اطلاع می دهد و برد به وسیله میله جرقه زن و میله یون کار تشکیل جرقه و پایداری شعله را انجام می دهد.


آبگرمکن های فن دار:

در آبگرمکن های قبلی نحوه خروج گازهای سمی توسط کلاهک تعدیل و دودکش انجام می شد اما در برخی اماکن به دلیل عدم تهویه مطلوب و نداشتن دودکش استاندارد می بایست از آبگرمکن های فن دار استفاده کرد که تهویه گازهای سمی توسط فن آبگرمکن انجام می شود.


3- آبگرمکن های برقی : (آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری)

آبگرمکن برقی دیواری وسیله‌ای الکتریکی برای گرم کردن جریان آب است. معمولا از این وسیله برقی برای گرم کردن آب مورد نیاز برای استحمام استفاده می‌شود.

این وسیله سبک و ارزان قیمت گزینه بسیار خوبی برای فضاهای کوچک و کم مصرف است. با اینکه آبگرمکن گازی بیشتر مورد استقبال قرار گرفته ولی در برخی از شرایط تنها آبگرمکن‌های برقی دیواری کارگشا و قابل استفاده هستند. وانواع آبگرمکن های برقی عبارتند از 1- آبگرمکن برقی مخزن دار 2- آبگرمکن برقی دیواری (فاقدمخزن)


آبگرمکن برقی مخزن دار:


این نوع آبگرمکن برقی دارای مخزن آب است. این مخزن عایق بندی شده قابلیت ذخیره 30 تا 80 گالن آب را دارد. دمای آب داخل مخزن مدام توسط سنجش دما تنظیم و کنترل می‌شود.

در صورت سرد شدن یا پایین آمدن دمای آن، آبگرمکن دمای آن را افزایش می دهد. یکی از معایب اصلی آبگرمکن های دیواری مخزن‌دار پوسیدگی و رسوب‌گذاری مخزن در بلند مدت است.

wall water heater repair 1


آبگرمکن برقی دیواری:


آبگرمکن برقی دیواری نسبت به سایر آبگرمکن‌های برقی یا گازی دارای مزیت‌های فراوانی است. اندازه و ابعاد کوچک و سادگی نصب روی دیوار از جمله مزیت‌های این مدل نسبت به سایر آبگرمکن‌های برقی است. قیمت خرید این مدل آبگرمکن نسب به سایر مدل‌های گازی نسبتا پایین‌تر است.


این مدل به دلیل عدم نیاز به دودکش جلوه ظاهری بهتری نسبت به آبگرمکن‌های گازی دارد. آبگرمکن‌های برقی به دلیل عدم تولید گازهای آلاینده هیچ‌گونه آسیبی به محیط زیست نمی‌رسانند و درواقع سازگار با محیط زیست هستند. این وسیله‌های گرمایشی آب را خیلی سریع گرم می‌کنند.

مصرف برق توسط این نوع آبگرمکن زمانی اتفاق می‌افتد که آب لوله‌کشی باز شود. یکی دیگر از مزیت‌های آبگرمکن‌های برقی دیواری این است که با فشار پایین آب هم به خوبی کار می‌کنند.


قطعات به کار رفته در آبگرمکن‌های دیواری عبارتند از:
1- مخزن آبگرمکن2- شیر تخلیه 3- ترموستات 3- شیر اطمینان 4- درجه ترمومتر 5- المنت لوله ای آبگرمکن


4- آبگرمکن های خورشیدی: (آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری)


بشر همواره به دنبال بهینه سازی مصرف سمخت می باشد و از آنجا که آبگرمکن های گازی مصرف گاز زیاد و آبگرمکن های برقی مصرف برق زیادی دارند انرژی خورشیدی به عنوان یک انرژی تجدید پذیر و رایگان گزینه بسیار مناسبی برای انرژی می باشد از این رو طراحان آبگرمکن های خورشیدی را روانه بازار کردند.

آبگرمکن های خورشیدی به 3 صورت در باز موجود می باشد.


آبگرمکن خورشیدی ترموسیفون:

این آبگرمکن ها بسیار ساده و طبیعی طراحی شده و با جذب انرژی خورشید آب را گرم می کند این آبگرمکن فاقد پمپ می باشد و بزرگترین اشکال این آبگرمکن ها یخ زدگی در سرما می باشد.


آبگرمکن خورشیدی پمپ دار تحت فشار:

این آبگرکنهای خورشیدی دارای یک پمپ گردشی می باشد و مخزن ذخیره آب را می توان در هرجا نصب کرد و از انرژی خورشیدی برای گرم کردن آب استفاده کرد و پمپ آب را با فشار به سیستم منتقل می کند.


آبگرمکن خورشیدی برگشتی ثقلی:

آب در یک مدار بسته، گرمای خورشید را دریافت کرده و به وسیله یک مبدل آب داخل مخزن را گرم می کند و با کم شدن انرژی خورشید پمپ از کار می افتد و آب گرم داخل کلکتورها به داخل مخزن تخلیه می شود.


مزیتهای استفاده از آبگرمکن های خورشیدی:

1- حفظ محیط زیست به دلیل نداشتن گازهای سمی و گلخانه ای 2- حفظ سوخت های فسیلی و انرژی 3- رایگان بودن 4- ظرفیت حرارتی 90 درجه در روزهای آفتابی و 70 درجه در روزهای ابری 5- ذخیره داشتن آب 6- طول عمربالا آبگرمکن های خورشیدی 7- بدون سر و صدا بودن


معایب آبگرمکن های خورشیدی:

تنها عیب آبگرمکن های خورشیدی بحث گرمایشی در زمستان می باشد چرا که اکثر روزها هوا ابری یا بارانی است ظرفیت گرمایشی این آبگرمکن های خورشیدی در این روزها پایین می باشد و با توجه به آنکه این صفحات توانائی جذب اشعه نامرئی خورشید را در هوای ابری و بارانی دارند اما گرمای مطلوب حاصل نمی شود


اجزای تشکیل دهنده اجزای آبگرمکن های خورشیدی:

1- مخزن: مخزن آبگرمکن خورشیدی از جنس گالوانیزه و یا استیل ضد زنگ می باشد.

2- کلکتور: یک صفحه جاذب (آلمینیوم یا مس) وجود دارد که از زیر آن لوله های مسی به کار می رود و برای گرم کردن آب، خود کولکتور نیز در چند نوع وجود دارد که عبارتند از الف) کلکتور تخت ب) کلکتور تخت خلاء ج) کلکتور صفحه ای دوبل، که رایج ترین نوع کلکتور کلکتور تخت می باشد.

3- پمپ: وظیفه پمپ در آبگرمکن خورشیدی آب گرم را بین کلکتور و مخزن به جریان می اندازد.
طرح درس و سرفصلهای آموزشی تعمیرکار آبگرمکن دیواری

عیب یابی و رفع عیب آبگرمکن های دیواری : (آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری)

  1. چرا زمانی که آب گرم را باز می کنیم و آبگرمکن شروع به کار نمی کند ؟ 1- ابتدا فشار آب گرم و آب سرد را مقایسه می کنیم اگر فشار آب گرم کم بود فشار شکن، پیسوار و کارتریج های شیر را بررسی کنید 2- اگر آبگرمکن دارای فیلتر می باشد آن را می بایست تمیز کرد 3- به سراغ صافی رگلاتور آب می رویم . حال اگر باز هم فشار آب مطلوب نبود آبگرمکن را سرویس می کنیم.
  2. چرا زمانی که فشار آب گرم مطلوب است ولی آبگرمکن روشن نمی شود ؟ 1- در ابتدا علت را در ریگلاتور جستجو می کنیم 2- به سراغ ترموستات دود و ترموستات حدید می رویم اگر ایراد از این سنسورها بود به هیچ عنوان آنها را یکسره نمی کنیم و سعی می کنیم عاملی که موجب خرابی این قطعات شده را بر طرف کنیم و پس از برطرف کردن ا ایرادات ،  سنسورها را تعویض کنید3- در آبگرمکن های بدون شمعک پس از بررسی مراحل فوق  ابتدا بنگرید که میکروسوئیچ عمل می کند یا خیر در صورت سلامت بودن میکروسوئیچ آبگرمکن به سراغ تعویض برد می رویم  4- در آخر ایراد را در شیرگاز جستجو می کنیم.
  3. چرا وقتی آبگرمکن روشن است اما آب گرم، مطلوب نمی باشد؟ 1- علت گرفتگی مبدل و یا مسیر سیستم (شیرها و صافی ها ) می باشد2- خرابی دیافراگم و شیر تنظیم دما می باشد (به هیچ عنوان سوراخ ریز شیر تنظیم دما را تنگ تر نکنید زیرا به مرور زمان باعث سوختگی مبدل آبگرمکن می شود.
  4. چرا آبگرمکن پس از مدتی روشن بودن به یکباره خاموش می شود ؟ 1- علت مربوط به خراب بودن ترموسات های آبگرمکن می باشد2- عدم تهویه مطلوب و یا گرفتگی دودکش 3- علت دیگر ممکن است میله یون آبگرمکن و یا برد دستگاه معیوب باشد
  5. چرا آبگرمکن جرقه می زند اما روشن نمی شود ؟ 1- به جرقه زد آبگرمکن نگاه کنید که دچار شکستگی نباشد2- ببینید جرقه به روی مشعل زده شود 3- فاصله جرقه زن از مشعل استاندارد باشد.
  6. چرا آبگرمکن به صورت انفجاری روشن می شود ؟ 1- تهویه نامناسب می باشد که موجب خلل در عملکرد ترموستات ها و سیستم می شود 2- تنظیم نبودن شمعک و یا جرقه زن آبگرمکن
  7. چرا آب آبگرمکن بیش از حد مطلوب گرم می شود ؟ این ایراد به تنظیم دمای برمیگردد گاها برخی از سرویسکاران برای بالا بردن دمای آب سوراخ این قطعه را از اندازه استاندارد ریزتر می کنند که این کار به شدت برای آبگرمکن مضر می باشد.
  8. چرا شمعک آبگرمکن ثابت و پایدار نمی باشد ؟ این عیب از سنسر آبگرمکن می باشد پس از بررسی قطعات مربوط به سنسورها (دودکش، تهویه و گرفتگی مبدلها) این سنسورها را تعویض کرده (از یکسر کردن این ترموستاتها) بپرهیزید. اگر چنانچه ایراد ثابت ماند ابتدا ترموکوبل را تعویض کرده و سپس به سراغ بوبین آبگرمکن بروید و در مواقعی امکان دارد ایراد از هر دو قطعه باشد.

الزامات نصب آبگرمکن دیواری: (آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری)

  1. نصب آبگرمکن دیواری در متراژ زیر 60 متر ممنوع می باشد.
  2. نصب آبگرمکن در حمام، اتاق خواب، فضاهای بدون تهویه، سرویس بهداشتی، راه پله، انباری ممنوع می باشد.
  3. آبگرمکن می بایست دارای دودکش استاندارد باشد.
  4. دودکش آبگرمکن نباید با دودکش وسایل دیگر از جمله بخاری، هود و…. مشترک باشد.
  5. دودکش آبگرمکن نباید با دودکش طبقات دیگر مشترک باشد.
  6. جهت نصب آبگرمکن از اتصالات و شیلنگ گاز استاندارد استفاده شود و از نشتی نداشتن آن به وسیله (آب و صابون) اطمینان حاصل کنید.
  7. ارتفاع آبگرمکن از زمین 120 سانتی متر باشد (البته این اندازه ایدآل می باشد).
  8. در آبگرمکنهای بدون فن حتما سایز دود کش 15 باشد.
  9. فاصله آبگرمکن از طرفین 15 سانتی متر و تا وسایل گاز سوز دیگر کمتر از 40 سانتی متر نباشد.
  10. در هر دوره زمانی از نشتی نداشتن انشعابات گاز اطمینان حاصل نمایید و دودکش، تهویه، کلاهک H دودکش را چک کنید.
  11. زیر آبگرمکن نباید اجاق گاز باشد.
  12. تعداد زانو دودکش در آبگرمکن حداکثر 2 عدد باشد.

الزامات دودکش استاندارد همواردر آبگرمکن: (آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری)

  1. قطر دودکش حداقل 15 سانتی متر باشد.
  2. استفاده از دودکش آکاردئونی ممنوع می باشد.
  3. تمام اتصالات دودکش می بایست چسب و دود بندی شوند.
  4. ارتفاع دودکش بین 4 تا 15 متر باشد.
  5. ارتفاع دودکش از بام حداقل 1 متر باشد.
  6. از کلاهک H استفاده شود
  7. محل زندگی می بایست دارای دو دریچه تامین هوا 15*15 باشد.

الزامات جهت عملکرد بهتر و طول عمر بیشتر آبگرمکن: (آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری)

  1. همواره دمای آب را حداقل تنظیم کنید (برای رسوب گرفتگی کمتر)
  2. نصب یک صافی و یا سختگیردر درون آبگرمکن
  3. سرویس دوره ای آبگرمکن
  4. نصب آبگرمکن در مکان های مطلوب (مخصوصا در مناطق سرد سیر جهت جلوگیری از یخ زدگی)
  5. استفاده از یک آبگرمکن به صورت مجزا برای هر طبقه
  6. استفاده از اتصالات و شیلنگ های استاندارد برای آب سرد و گرم آبگرمکن
  7. در صورت استفاده از گاز مایع LPG طول شیلنگ گاز نباید بیشتر از 150 سانتی متر باشد.
  8. برای متراژ ساختمانهای زیر 50 متر بهتر است از آبگرمکنهای زمینی استفاده کنید.

روش سرویس آبگرمکن های دیواری:

  ابتدا مبدل گرمایشی را توسط یک پمپ (پمپ کولر) و اسید مخصوص (دسیکلیر) شستشو داده و سپس دیافراگم و    رگلاتور  را تعویض کرده و در آخر شیر تنظیم دمای رگلاتور را چک کرده و در صورت اتصال دو سوراخ روی شیر و یا گشاد شدن آنها آن را تعویض کنید

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری بوتان

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری به شما یاری می‌دهد تا این مشکل را در سریع‌ترین حالت ممکن حل کنید. شرکت بوتان یکی از بهترین تولیدکننده‌های آبگرمکن دیواری در ایران است. از همین رو بهتر است که نحوه تعمیر آن را به خوبی بدانید. برای تعمیر آبگرمکن دیواری بوتان ابتدا باید مطمئن شوید که شیر گاز ورودی به آبگرمکن را بسته‌اید.

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری

سپس پیچ‌های نگهدارنده درپوش آبگرمکن را باز کنید و درپوش را بردارید. حالا می‌توانید به قطعات داخلی آبگرمکن دسترسی پیدا کنید. ابتدا فیلتر آب را بازکنید و تمیز کنید. سپس با یک برس نرم رسوبات روی قطعات فلزی مثل شعله‌ورکننده را تمیز کنید.

اگر فندک به درستی کار نمی‌کند باید آن را تعویض کنید. برای تعویض فندک ابتدا سیم‌کشی آن را از مدار الکتریکی جدا کنید. سپس پیچ نگهدارنده فندک را باز کنید و فندک را جایگزین نمایید. حتماً سیم‌کشی جدید را محکم ببندید. اگر شیر گاز نشتی داشته باشد باید آن را تعویض کنید.

برای تعویض شیر گاز، ابتدا لوله گاز را از شیر جدا کنید. سپس پیچ‌های نگهدارنده شیر را باز کنید و شیر را تعویض نمایید. پس از تعمیر، حتماً آزمایش نشتی گاز را انجام دهید. در نهایت درپوش را سرجای خود قرار دهید و پیچ‌ها را محکم کنید.

شیر گاز ورودی را باز کنید. آبگرمکن را روشن کنید و عملکرد صحیح آن را بر اساس آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری بررسی نمایید.

علت روشن نشدن آبگرمکن دیواری

علل مختلفی می‌تواند باعث شود آبگرمکن دیواری روشن نشود. برای پیدا کردن علت اصلی باید گام به گام موارد مختلف را مطابق با آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری بررسی کنیم. اول از همه باید اطمینان حاصل کنیم که آبگرمکن به برق متصل است و کلید اصلی آن روشن می‌باشد.

اگر لامپ نشانگر روشن بودن دستگاه روشن نمی‌شود، احتمالا مشکل از قطع برق یا اتصال نامناسب سیم‌کشی است. در این صورت بررسی جعبه فیوز و اتصالات ضروری است.

همچنین ممکن است ترموستات دچار نقص فنی شده باشد. ترموستات کنترل می‌کند که آب به چه دمایی برسد. اگر ترموستات معیوب باشد، آبگرمکن هرگز روشن نمی‌شود. برای بررسی ترموستات باید توسط یک متخصص باز و بررسی شود.

در نهایت اگر مشکل از قطع برق یا ترموستات نبود، ممکن است المنت آبگرمکن یا پمپ آب دچار نقص فنی شده باشند که نیاز به تعویض دارند. خوشبختانه همه این موارد در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری بررسی می‌شود.

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری ایران شرق

آبگرمکن‌های دیواری ایران شرق از قطعات الکترونیکی و مکانیکی تشکیل شده‌اند. در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری ایران شرق باید ابتدا مشکل را شناسایی کرد. مهم‌ترین قطعاتی که باید بررسی شوند شامل موارد زیر هستند.

  • ترموستات
  • مدار الکترونیکی
  • المنت‌های گرمایشی
  • پمپ آب
  • شیرهای اطمینان

برای بررسی ترموستات باید دمای تنظیم شده و دمای واقعی آب را اندازه گرفت. اگر تفاوت زیادی بین این دو مشاهده شد باید ترموستات تعویض شود. برای بررسی مدار الکترونیکی ابتدا باید ولتاژ ورودی به مدار اندازه‌گیری شود. سپس سلامت اتصالات، کلیدها و رله‌ها باید چک شود.

المنت‌ها نیز ممکن است دچار قطعی یا کوتاه شده باشند که با اندازه‌گیری مقاومت آن‌ها می‌توان بررسی کرد که در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری به آن پرداخته می‌شود.

پمپ آب هم باید از نظر صدای غیرعادی و دبی آب خروجی چک شود. در نهایت شیرهای اطمینان نیز نباید نشتی داشته باشند. با بررسی دقیق این قطعات می‌توان مشکل آبگرمکن را پیدا کرد و قطعه معیوب را تعویض نمود.

تنظیم رگلاتور آبگرمکن بوتان (آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری)

تنظیم رگلاتور آبگرمکن بوتان در دو مرحله انجام می‌شود. در مرحله اول از آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری باید فشار گاز ورودی به آبگرمکن را تنظیم کرد. برای این کار ابتدا شیر گاز را بسته و سپس با باز کردن پیچ تنظیم فشار روی رگلاتور، فشارسنج متصل به رگلاتور را روی عدد صفر تنظیم می‌کنیم.

حال شیر گاز را باز کرده و با چرخاندن پیچ تنظیم، فشار را روی مقدار توصیه شده توسط سازنده (معمولا 20 میلی‌بار) تنظیم می‌کنیم.

در مرحله بعد باید شعله آبگرمکن را تنظیم کرد. برای این کار ابتدا دمای آب خروجی از آبگرمکن را اندازه‌گیری می‌کنیم. سپس با باز و بسته کردن پیچ تنظیم میزان گاز، شعله را طوری تنظیم می‌کنیم که دمای آب خروجی به حداکثر مقدار مجاز برسد. معمولا این دما بین 50 تا 55 درجه سانتی‌گراد است.

 با انجام این دو مرحله، رگلاتور به درستی تنظیم شده و آبگرمکن می‌تواند با بهترین عملکرد، آب را به دمای مناسب برساند. همچنین باید توجه داشت که تنظیمات رگلاتور را باید حداقل سالی یکبار چک و در صورت لزوم بر اساس آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری تنظیم مجدد کرد.

سرویس ابگرمکن با جوهر نمک

آبگرمکن‌های دیواری به مرور زمان دچار رسوب‌گذاری می‌شوند. این رسوبات باعث کاهش بازده و بروز مشکلاتی مانند نشتی می‌شوند. برای رفع این مشکل باید دوره‌ای نسبت به رسوب‌زدایی آبگرمکن اقدام کرد. یکی از متداول‌ترین روش‌های رسوب‌زدایی، استفاده از جوهر نمک است.

برای انجام این کار، ابتدا باید آب داخل مخزن آبگرمکن را تخلیه کرد. سپس مقداری جوهر نمک رقیق‌شده (مثلا 5 درصد) را داخل مخزن ریخته و پمپ را روشن می‌کنیم تا اسید در تمام لوله‌کشی‌های داخلی گردش پیدا کند. معمولا در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری به ازای هر لیتر ظرفیت آبگرمکن، حدود 50 میلی‌لیتر جوهر نمک 5 درصد استفاده می‌شود.

پس از گذشت حداقل 30 دقیقه، دوباره آب را از سیستم تخلیه و با آب تمیز شستشو می‌دهیم. مراقب باشیم اسید باقی‌مانده وارد لوله‌کشی آب نشود. در نهایت نیز آبگرمکن را پرآب کرده و روشن می‌کنیم تا کارکرد صحیح آن را مطابق با آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری چک کنیم. استفاده از جوهر نمک بسیار موثر است اما باید نکات ایمنی را رعایت کرد.

از ماسک، دستکش و عینک ایمنی استفاده شود. هنگام کار از تنفس بخارات اسید خودداری شود. همچنین اطمینان حاصل شود که اسید باقی‌مانده به لوله‌کشی آب وارد نشود. بهتر است اسید به جای دفع مستقیم، در ظرفی جمع‌آوری و برای مصارف دیگر نگهداری شود.

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری لورچ

آبگرمکن‌های دیواری لورچ از متداول‌ترین مدل‌های موجود در بازار هستند. این دستگاه‌ها گاهی به دلیل کارکرد طولانی‌مدت، خرابی قطعات یا رسوب‌گذاری، نیاز به تعمیرات دوره‌ای دارند. مهم‌ترین قطعاتی که باید در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری بررسی شوند موارد زیر را در برمی‌گیرند.

  • ترموستات
  • سنسور دما
  • مشعل
  • پمپ آب
  • المنت حرارتی
  • شیرهای کنترل‌کننده جریان آب

 ابتدا با باز کردن درپوش بدنه و بررسی ظاهری می‌توان وضعیت اولیه قطعات را مشخص کرد. سپس، شروع به باز کردن پیچ‌ها و جداسازی قطعات می‌کنیم. پس از تعیین قطعه معیوب، اقدام به تعویض آن می‌کنیم. برای مثال اگر ترموستات یا سنسور دما مشکل داشته باشند، آن‌ها را جدا کرده و با قطعات سالم جایگزین می‌کنیم.

در صورتی که مشعل یا پمپ آب معیوب باشند، پس از جداسازی، قطعات جدید جایگزین خواهند شد. همچنین اگر المنت حرارتی یا شیرها دچار نشتی باشند، اقدام به تعویض آن‌ها می‌کنیم. در طول آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری، می‌توان از دفترچه راهنمای دستگاه هم استفاده کرد.

پس از تعویض قطعات معیوب، کلیه اتصالات و پیچ‌ها را با دقت کنترل و محکم کرده، سپس درپوش را می‌بندیم. قبل از راه‌اندازی مجدد، آبگرمکن را از نظر نشتی بررسی کرده و اطمینان حاصل می‌کنیم که همه چیز به درستی سرجای خود قرار گرفته است.

در نهایت آبگرمکن را راه‌اندازی کرده و عملکرد آن را بررسی می‌کنیم تا مطمئن شویم مشکل برطرف شده است. با انجام صحیح مراحل آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری می‌توان آبگرمکن دیواری لورچ را به راحتی تعمیر کرد.

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری (هواگیری آبگرمکن)

هواگیری یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید هنگام آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری انجام شود. وجود هوا در داخل لوله‌کشی و رادیاتورها می‌تواند باعث ایجاد نویز، کاهش فشار و دمای آب خروجی، و در نهایت عملکرد نامطلوب شود. برای هواگیری، ابتدا شیر آب ورودی به دستگاه را باز کرده و پمپ را روشن می‌کنیم تا آب از طریق لوله‌کشی جریان پیدا کند.

سپس شیرهای هواگیر روی رادیاتورها را باز کرده تا هوای موجود در سیستم خارج شود. این کار را تا زمانی ادامه می‌دهیم که آب شفاف از شیرها خارج شود.

با توجه به آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری، پس از هواگیری رادیاتورها نوبت به هواگیری مخزن می‌رسد. برای این کار شیر آب گرم را باز کرده و صبر می‌کنیم تا آب اضافی و همراه با حباب‌های هوا از شیر بیرون بریزد.

گاهی لازم است چندین بار شیر آب گرم را باز و بسته کنیم تا هوای داخل مخزن کاملا خارج شود. در نهایت، با بستن تمام شیرها، فشار آب را چک می‌کنیم.

فشار باید در محدوده نرمال باشد. با انجام صحیح مراحل هواگیری، عملکرد و کارایی آبگرمکن دیواری به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. پس از مدتی استفاده از دستگاه، ممکن است به دلیل ورود هوای جدید، مجدداً نیاز به هواگیری باشد. بنابراین توصیه می‌شود حداقل سالی یکبار هواگیری آبگرمکن دیواری را تکرار کرد تا از بهینه بودن عملکرد آن مطمئن شد.

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری (تعمیر ترموکوبل)

ترموکوپل یکی از مهم‌ترین اجزای آبگرمکن دیواری است که وظیفه انتقال حرارت به آب را برعهده دارد. خرابی ترموکوپل می‌تواند منجر به عدم تولید آب گرم شود در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری ابتدا باید آبگرمکن را از برق قطع کرده و شیرهای ورودی و خروجی آب را ببندیم.

سپس پیچ‌های درپوش جلوی دستگاه را باز کرده و درپوش را برمی‌داریم. پس از آن اتصالات ترموکوپل به لوله کشی را جدا کرده و آن را از محل خود خارج می کنیم. با بررسی دقیق ترموکوپل می‌توانیم علت خرابی را تشخیص دهیم. رایج‌ترین مشکلات در این بخش شامل موارد زیر هستند.

  • درزگیر فرسوده
  • پارگی یا سوراخ شدن لوله های داخلی
  • گرفتگی و رسوب گذاری داخل لوله ها

در صورت امکان با تعمیر یا تعویض قطعات خراب، ترموکوپل را بر اساس آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری تعمیر می‌کنیم. اگر قابل تعمیر نبود، باید آن را تعویض کرد. ترموکوپل جدید را در محل قرار داده و اتصالات آن را برقرار می‌کنیم. سپس درپوش را بسته و پیچ ها را می‌بندیم.

پس از باز کردن شیرهای آب، از عدم نشتی آب اطمینان حاصل کرده و آبگرمکن را راه اندازی می‌کنیم. با تعمیر به موقع ترموکوپل و انجام نگهداری دوره‌ای می‌توان از آبگرمکن به مدت طولانی استفاده کرد.

مقایسه و آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری در مدل های مختلف

بدون شک در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری، باید به مدل دستگاه هم توجه داشت. به‌همین علت در جدول زیر به مقایسه تعمیر در مدل‌های مختلف آبگرمکن دیواری پرداخته‌ایم.

مدل آبگرمکنهزینه تعمیردسترسی به قطعاتسهولت تعمیرکیفیت تعمیر
بوتانمتوسطخوبسختمتوسط
ایران شرقارزانعالیآسانخوب
لورچگرانمتوسطمتوسطعالی
پلارمتوسطخوبسختخوب

تعمیر دیافراگم (آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری)

دیافراگم تنظیم فشار آب در آبگرمکن را به بهترین شک ممکن انجام می‌دهد که در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری هم بررسی می‌شود. خرابی دیافراگم می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی همچون نوسانات فشار، قطع و وصل شدن مکرر آب و در نهایت آسیب دیدن سایر اجزا شود. بنابراین تعمیر به موقع آن حائز اهمیت است.

ابتدا آبگرمکن را از برق قطع کرده و شیر آب را می‌بندیم. سپس پیچ‌های درپوش جلوی دستگاه را باز کرده و درپوش را برمی‌داریم. دیافراگم معمولاً در کنار شیر اطمینان قرار دارد. اتصالات آن را جدا کرده و آن را از محل خارج می‌کنیم. با باز کردن دیافراگم، اجزای داخلی آن قابل بررسی است.

مواردی همچون خرابی فنر، پارگی غشا یا گیر کردن کثیفی بیشتر از سایر موارد دیده می‌شوند.

در صورت امکان با تعویض یا تمیز کردن قطعات خراب بر اساس آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری، دیافراگم را تعمیر می‌کنیم. در غیر این صورت باید آن را تعویض نمود.

پس از سرجای خود قرار دادن دیافراگم، اتصالات را محکم کرده و درپوش را می‌بندیم. شیر آب را باز کرده و از عدم نشتی و کارکرد صحیح دستگاه اطمینان حاصل می‌کنیم. با تعمیر به موقع دیافراگم می‌توان از بروز مشکلات بعدی جلوگیری نمود.

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری پلار

در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری پلار چند نکته مهم وجود دارد که باید به آنها توجه کنید. ابتدا باید مشخص کنید مشکل از کجاست. اگر آبگرمکن آب گرم نمی‌کند، ممکن است مشکل از ترموستات، مشعل، شیر گاز یا پمپ آب باشد. برای بررسی ترموستات، ابتدا باید دمای تنظیم شده را چک کنید و اگر لازم بود آن را تغییر دهید.

سپس اتصالات ترموستات را چک کنید. اگر مشکل از ترموستات نبود، باید مشعل را بررسی کنید. ابتدا اتصالات گاز را چک کنید و مطمئن شوید گاز به دستگاه می‌رسد. سپس الکترود شمعک را چک کنید و در صورت لزوم تمیز یا تعویض کنید. همچنین ممکن است نازل‌های مشعل مسدود شده باشند که باید آنها را تمیز کرد.

اگر مشکل از پمپ آب بود، باید ابتدا فیلتر آب ورودی را تمیز کرده و سپس پروانه پمپ را چک کنید. گاهی اوقات پروانه ممکن است گیر کرده باشد که با چرخاندن دستی آن می‌توانید مشکل را برطرف کنید.

در صورت لزوم باید پمپ آب را تعویض نمود. در نهایت اگر بر اساس آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری مشکل حل نشد، ممکن است نیاز به تعویض شیر گاز دستگاه باشد. در کل پیشنهاد می‌شود برای تعمیر آبگرمکن، ابتدا موارد ساده‌تر را چک کنید و در صورت لزوم به تعویض قطعات پیچیده‌تر بپردازید.

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری فن دار

در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری فن دار باید نکات متعددی را در نظر بگیرید. ابتدا باید علت ایجاد مشکل را پیدا کنید. اگر آبگرمکن آب گرم نمی‌کند، احتمالاً مشکل از یکی از قطعات زیر است.

1. ترموستات: ابتدا دمای تنظیم شده روی ترموستات را بررسی کنید. اگر لازم بود دما را تغییر دهید. سپس اتصالات ترموستات را چک کنید تا مطمئن شوید درست وصل شده است.

2. مشعل: اتصالات گاز و الکترود شمعک را چک کنید. الکترود باید تمیز باشد و جرقه خوبی تولید کند. همچنین نازل‌های مشعل را از نظر انسداد بررسی کنید.

3. فن: ابتدا مطمئن شوید فن درست کار می‌کند و به راحتی می‌چرخد. سپس بررسی کنید آیا هوای گرم از فن خارج می‌شود یا خیر. اگر هوای گرم خارج نمی‌شود، ممکن است مسیر هوا مسدود شده باشد.

4. پمپ آب: فیلتر ورودی آب و پروانه پمپ را چک کنید. اگر لازم بود پمپ را تعویض کنید.

5. شیرهای آب و گاز: مطمئن شوید شیرها به طور کامل باز هستند.

در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری همیشه از ساده‌ترین قطعات شروع می‌شود. مثلاً ابتدا ترموستات و اتصالات را بررسی کنید. اگر مشکل حل نشد، به سراغ قطعات پیچیده‌تر بروید. خوشبختانه همه این موارد در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرند.

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری (مبدل حرارتی آبگرمکن)

مبدل حرارتی مسئول انتقال حرارت آب سرد به آب گرم است که نقش مهمی در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری دارد. این قطعه معمولاً از جنس مس یا آلومینیوم ساخته می‌شود و شامل لوله‌هایی است که آب سرد از آن‌ها عبور می‌کند. هنگامی‌که مبدل حرارتی دچار نقص فنی شده و کارایی خود را از دست بدهد، باید آن را تعمیر یا تعویض کرد.

برای تعمیر مبدل حرارتی ابتدا باید شیرهای ورودی و خروجی آب را بسته و آبگرمکن را از مدار خارج کرد. سپس پیچ‌ها و اتصالات مبدل حرارتی را باز کرده و آن را از داخل محفظه خارج می‌کنیم.

بعد از بررسی دقیق لوله‌ها و اتصالات، نشتی‌ها و آسیب‌دیدگی‌ها را شناسایی و تعمیر می‌کنیم. در صورت نیاز، لوله‌ها یا اتصالات آسیب‌دیده را تعویض می‌کنیم.

پس از انجام تعمیرات، مبدل حرارتی را مجدداً داخل محفظه نصب کرده، اتصالات را برقرار می‌کنیم و آزمایش‌های لازم برای بررسی عملکرد صحیح آن را انجام می‌دهیم. سپس آبگرمکن را مجدداً راه‌اندازی کرده و با توجه به آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری کار کردن آن را امتحان می‌کنیم.

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری برقی

آبگرمکن‌های دیواری برقی از قطعات مختلفی تشکیل شده‌اند که باید آن‌ها را در تعمیرات مدنظر قرار داد. مهم‌ترین این قطعات که در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری بررسی می‌شوند شامل موارد زیر خواهند بود.

  • مخزن آب
  • المنت‌های برقی
  • ترموستات
  • شیرهای ورودی و خروجی آب
  • مبدل حرارتی
  • پمپ

برای تعمیر این دستگاه باید ابتدا مشکل را شناسایی و سپس قطعه معیوب را پیدا کرد. رایج‌ترین مشکلات عبارتند از: نشتی آب از اتصالات، خرابی ترموستات یا المنت‌ها، مشکل در پمپ و گرفتگی مبدل حرارتی. برای برطرف کردن نشتی، اتصالات را چک کرده و در صورت نیاز اقدام به تعویض واشر یا تعمیر شیرآلات می‌کنیم.

ترموستات و المنت‌ها با چک کردن اتصالات و ولتاژ ورودی آن‌ها قابل بررسی هستند و در صورت نیاز باید طبق آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری تعویض شوند.

پمپ را نیز با باز کردن و بررسی گیربکس و پروانه‌های آن می‌توان تعمیر کرد. مبدل حرارتی نیز با باز کردن و تمیز کردن لوله‌های داخل آن از رسوبات قابل تعمیر است. پس از تعمیر هر قطعه، حتماً باید آب‌گرمکن را راه‌اندازی کرده و آزمایش کنیم تا از سلامت کامل آن مطمئن شویم.

همچنین باید توجه داشت که در تعمیرات برقی باید حتماً از قطع بودن جریان برق در فرایند آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری اطمینان حاصل کرد.

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری (تعمیر جرقه زن)

جرقه‌زن یکی از قطعات مهم در آبگرمکن‌های دیواری گازی است که وظیفه روشن کردن شعله گاز را برعهده دارد. این قطعه شامل الکترودهایی است که با ایجاد جرقه الکتریکی، عمل احتراق گاز را آغاز می‌کنند. اگر جرقه‌زن دچار مشکل شده و شعله‌ی اصلی روشن نشود، ابتدا باید اتصالات سیم‌های رابط آن را چک کرد.

سپس ولتاژ ورودی به جرقه‌زن باید بررسی شود تا از دریافت برق کافی اطمینان حاصل گردد. همچنین فاصله الکترودها باید طبق استاندارد باشد. در صورت لزوم، می‌توان الکترودها را تمیز کرده یا تنظیم مجدد فاصله آن‌ها را مطابق با آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری انجام داد.

اگر با بررسی این موارد، همچنان مشکل جرقه‌زن برطرف نشد، نشانه‌ی آن است که خود قطعه معیوب شده و نیاز به تعویض دارد. برای تعویض جرقه‌زن، ابتدا باید شیر گاز را بسته و سپس اتصالات سیم‌کشی آن را جدا کنیم. بعد از باز کردن پیچ‌های نگهدارنده، جرقه‌زن را از جای خود خارج می‌کنیم و جرقه‌زن جدید را جایگزین آن می‌نماییم.

سپس سیم‌کشی و اتصالات را مجدد وصل کرده و پس از باز کردن شیر گاز، صحت عملکرد آن را باتوجه به آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری امتحان می‌کنیم.

در نهایت باید آزمایش‌های ایمنی مربوط به نشتی گاز را انجام دهیم تا از سلامت کامل آبگرمکن مطمئن شویم. با تعمیر یا تعویض به موقع جرقه‌زن، عمر مفید آبگرمکن افزایش یافته و از بروز خطرات احتمالی جلوگیری می‌شود.

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری سوراخ شده

اگر در مخزن یا لوله‌های آبگرمکن دیواری سوراخ ایجاد شده باشد، ابتدا باید محل دقیق نشتی آب را پیدا کرد. برای این کار می‌توان از روش‌هایی مانند باز کردن شیر آب و مشاهده مسیر جریان آب، استفاده از مواد کف‌زا برای تشخیص نقاط نشتی یا حتی آزمایش با فشار آب استفاده کرد.

پس از یافتن محل سوراخ، ابتدا باید آبگرمکن را از برق و آب جدا کرده و تخلیه نماییم. سپس بسته به نوع و محل سوراخ، روش‌های مختلفی در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری سوراخ شده وجود دارد.

اگر سوراخ در مخزن باشد، می‌توان از واشرهای آب‌بندی یا چسب و مواد آب‌بند استفاده کرد. در صورت سوراخ شدگی لوله‌ها نیز می‌توان قطعه آسیب‌دیده را بریده و لوله جدید جایگزین نمود. البته در مواردی که سوراخ کوچک باشد، می‌توان از دستگاه جوشکاری برای ترمیم آن استفاده کرد.

پس از تعمیر، اتصالات باید کاملاً چک شوند و آزمایش فشار با آب برای اطمینان از رفع کامل نشتی انجام گیرد. همچنین بعد از آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری، اجرای آزمایش‌های ایمنی مانند بررسی اتصال زمین ضروری است. با تعمیر صحیح و به موقع، می‌توان از بروز خسارات بیشتر جلوگیری کرد.

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری (تعمیر ترموستات)

ترموستات‌ها کار تنظیم دمای آب خروجی را به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهند که خرابی آن‌ها در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری بررسی می‌شود. اگر ترموستات آبگرمکن شما دچار مشکل شده باشد، ابتدا باید بررسی کنید که آیا سیم‌کشی ترموستات درست انجام شده است یا خیر.

گاهی اوقات یک مشکل ساده سیم‌کشی می‌تواند باعث ایراد در ترموستات شود. همچنین اتصالات برق ترموستات را چک کنید تا مطمئن شوید درست قرار گرفته‌اند.

اگر سیم‌کشی صحیح بود، بعد باید عملکرد خود ترموستات را بررسی کنید. دمای تنظیم شده روی ترموستات را چک کنید و امتحان کنید تغییر دهید تا ببینید آیا تاثیری روی دمای آب خروجی دارد یا خیر.

اگر ترموستات کار نمی‌کند، احتمالا یک مشکل الکتریکی داخلی دارد که نیاز به تعویض قطعه دارد. در این حالت باید ترموستات را تعویض کنید. هنگام تعویض ترموستات، مطمئن شوید که مدل جدید کاملا منطبق با مدل قبلی باشد.

همچنین توجه داشته باشید که ترموستات باید درست در محل قرارگیری قبلی نصب شود تا بتواند دمای آب را به درستی اندازه بگیرد. پس از نصب ترموستات جدید مطابق با آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری، حتما عملکرد آن را چک کنید و اطمینان حاصل کنید که می‌تواند دمای آب را کنترل کند.

با انجام صحیح این مراحل، ترموستات آبگرمکن شما بار دیگر به درستی کار خواهد کرد.

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری مخزنی

در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری مخزنی ابتدا باید علت ایراد دستگاه را پیدا کنید. اگر آبگرمکن آب گرم نمی‌کند، احتمالاً مشکل از هیتر، ترموستات یا ترموفیوز می‌باشد. برای بررسی هیتر، ابتدا برق دستگاه را قطع کرده و هیتر را از مخزن جدا کنید. سپس با اهم متر مقاومت الکتریکی هیتر را اندازه بگیرید.

اگر مقاومت بیرون از محدوده باشد، هیتر معیوب است و نیاز به تعویض دارد. همچنین ترموستات را چک کنید. تنظیمات دما روی ترموستات را تغییر دهید و عملکرد آن را بررسی نمایید. اگر دمای آب تغییر نمی‌کند، ترموستات معیوب است. ترموفیوز نیز باید چک شود. اگر سوخته بود آن را تعویض کنید.

همچنین اتصالات برقی دستگاه و کلیدهای اطمینان‌بخش را چک کنید تا از سالم بودن آن‌ها مطمئن شوید. در صورت نیاز اتصالات را بر اساس آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری تعمیر یا تعویض نمایید.

پس از تعمیر، برای نصب مجدد هیتر، ابتدا آب‌بندی درزهای آن را با آب‌بند حرارتی انجام دهید. سپس هیتر را داخل مخزن قرار داده و اتصالات برقی آن را وصل کنید. اطمینان حاصل کنید که هیچ نشتی در اتصالات آب وجود نداشته باشد.

در نهایت آب را وارد مخزن کرده و هواگیری نمایید. پس از روشن کردن دستگاه، عملکرد آن را بررسی کنید. با رعایت نکات فوق می‌توانید آبگرمکن دیواری خود را به راحتی تعمیر نمایید.

آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری (تعمیر شیر گاز)

شیر گاز کنترل جریان گاز ورودی به مشعل را را انجام می‌دهد. اگر شیر گاز دچار نشتی شده باشد یا به درستی کار نکند، باید آن را تعمیر یا تعویض کرد. قبل از شروع آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری حتما گاز را قطع کرده و شیر گاز اصلی ورودی را ببندید.   ابتدا اتصالات لوله‌های گاز به شیر را چک کنید تا از نشتی احتمالی مطمئن شوید.

در صورت نیاز اتصالات را محکم کنید. سپس عملکرد باز و بسته شدن شیر با دسته کنترل را بررسی نمایید. اگر شیر به طور کامل باز یا بسته نمی‌شود، ممکن است قطعات داخلی آن معیوب باشند و نیاز به تعویض داشته باشد.

هنگام تعویض شیر گاز، از یک مدل مشابه با شیر قبلی استفاده کنید تا به درستی جایگزین شود. مطمئن شوید که اندازه و جهت اتصالات شیر جدید با لوله‌های گاز منطبق است. پس از نصب مجدد، حتما از نشتی گاز با اسپری حباب‌ساز یا آب‌صابون اطمینان حاصل کنید.

در نهایت شیر گاز اصلی را باز کرده و عملکرد شیر جدید و روشن شدن مشعل را چک نمایید. با رعایت نکات ایمنی و انجام صحیح مراحل آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری، شیر گاز آبگرمکن شما به درستی کار خواهد کرد.

طول دوره آموزشی تعمیر آبگرمکن چقدر است؟

مدت دوره آموزش تعمیرکار آبگرمکن با توجه به مدت ساعات برگزاری دوره و شیفت آموزشی (شیفت صبح، ظهر، بعدظهر، غروب) و کلاس‌ها (خصوصی، نیمه خصوصی، گروهی) و همچنین تعداد حضور کارآموزان، بین یک تا سه هفته برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود. که این کلاس‌ها با توجه به درخواست و استقبال کارآموزان برپا خواهند شد.

حداقل مدرک تحصيلی مورد نیاز جهت شرکت در دوره تعمیرکار آبگرمکن

جهت شرکت در دوره تعمیر آبگرمکن حداقل مدرک تحصیلی پایان سوم راهنمايي (پایان دوره متوسطه اول نهم) توصیه می‌شود و کسانی که تحصیلات کمتری دارند، در صورت داشتن توانایی، تجربه، علاقه، استعداد و رغبت می‌توانند در این دوره شرکت کنند.

اعتبار مدرک تعمیر آبگرمکن فنی و حرفه ای

افرادی که پس از گذراندن فرآیند تعریف شده در سازمان فنی و حرفه‌‎ای موفق به اخذ گواهینامه تعمیرکار آبگرمکن  شوند، با توجه به بین المللی بودن این مدرک می‌توانند در تمامی کشورهایی که عضو سازمان جهانی کار (ILO) هستند (186 کشور)، مشغول به کار شوند؛ چرا که این گواهینامه بین‌المللی در همه این کشورها اعتبار دارد.

لیست کشورهای عضو سازمان جهانی کار را در این لینک ILO مشاهده نمایید.

وضعیت بازارکار تعمیرکار آبگرمکن

با توجه به افزایش بسیار زیاد تولید و مونتاژ انواع آبگرمکن و استقبال مردم ایران برای خرید انواع آبگرمکن ، به این نتیجه می‌رسیم که با افزایش روزافزون نقش این وسیله در زندگی افراد، نیاز به نیروی متخصص نیز بیشتر خواهد شد.

فرصتهای شغلی و وضعیت استخدام شغل تعمیرکار آبگرمکن

کار آموزان می‌توانند پس از گذراندن دوره آموزش تعمیرکار آبگرمکن در مراکز زیر مشغول به کار شوند:

در شرکت‌های و کارخانه های تولید آبگرمکن مشغول به کار شوند.

در نمایندگی‌های مجاز مشغول به کار شوند.

در کارخانجات، ادارات، شرکت‌ها و مراکز نظامی و انتظامی به عنوان رشته شغلی تاسیسات به تعمیر آبگرمکن های سازمانی مشغول به کار شود.

با دریافت گواهینامه مهارت فنی و حرفه ای و مراجعه به اتحادیه مربوطه جواز کسب دریافت کرده و به عنوان تعمیرکار آبگرمکن مشغول به کار شود.

با اخذ نمایندگی به فروش انواع آبگرمکن مشغول شود.

با اخذ جواز کسب به فروش لوازم یدکی آبگرمکن مشغول به کار شود.

به عنوان نصاب آبگرمکن مشغول به کار شود.

به عنوان تعمبرکار آبگرمکن  مشغول به کار شود.

به عنوان تعمیرکار و نصاب آبگرمکن به صورت سیار مشغول به کار شود.

میزان درآمد تعمیرکار آبگرمکن چقدر است؟

در صورتی که شما پس از پایان کلاس‌های آموزش تعمیرکار آبگرمکن بخواهید به عنوان تعمیرکار آبگرمکن  در شرکت‌های و کارخانه های تولید آبگرمکن یا تعمیرگاه‌های بزرگ و کوچک کار کنید،

حداقل ميزان حقوق شاغلين براساس مصوبات شوراي عالي در چارچوب ماده 41 قانون كار که هر ساله تعيين مي گردد را، دریافت خواهید کرد؛ كه این مبلغ در صورت رضايت كارفرما تا دو الی سه برابر پایه وزارت کار، قابل افزايش خواهد بود.

اما در صورتی که شما به صورت مستقل و برای خودتان کار کنید، براساس تحقیق محیطی انجام شده توسط نگارنده، مبلغ در آمد تعمیرکاران آبگرمکن  بین 3 الی 7 برابر حداقل حقوق اداره کار و در برخی شرایط بیشتر از این مقدار نیز می‌باشد. همچنین موارد زیر در میزان درآمد شما تاثیر خواهد گذاشت.

خیابانی که تعمیرگاه (مغازه) شما در آن قرار دارد و مقدار رفت و آمد در آن

بزرگی و کوچکی مغازه (محل تعمیرگاه)

مجهز بودن آن به تجهیزات مدرن و به‌روز

دوری و نزدیکی سایر تعمیرگاه‌ها

    سرمایه مورد نیاز برای احداث مغازه تعمیر آبگرمکن چقدر است؟

برای تاسیس و احداث مغازه تعمیر آبگرمکن  نیاز به 2 سرمایه‌گذاری ملکی و سرمایه‌گذاری تجهیزاتی می‌باشد :

در سرمایه‌گذاری ملکی ما می‌توانیم با رهن مغازه کار خود را شروع کنیم. هزینه مورد نیاز برای انجام این کار در شهرهای کوچک از 30 میلیون تومان شروع می‌شود و در شهرهای بزرگ 300 میلیون تومان ادامه دارد. هر فردی با توجه به توان مالی خود، منطقه‌ای را جهت تاسیس مغازه انتخاب می‌کند.

در صورتی که فرد پول زیادی جهت رهن مغازه ندارد، می تواند مبلغ رهن را به اجاره تبدیل کند. و سرمایه مورد نیز جهت خرید ابزار و تجهیزات برای شغل تعمیرکار آبگرمکن با توجه به کیفیت ابزار سرمایه ای بین 8 الی 20 میلیون تومان مورد نیاز می باشد.  

  شخصیت‌های مناسب شغل تعمیرکار آبگرمکن

اگر شما به شغل‌های فنی علاقه‌مند هستید، و از سر و کله زدن با لوازم لذت می‌برید و می‌خواهید زودتر وارد بازار کار شوید، لازم است بگوییم که این شغل مناسب شماست. تیپ شخصیتی افرادی که به شغل تعمیرکار آبگرمکن مشغول هستند، غالبا اشخاصی پر انرژی، باهوش، هوشیار، اهل صحبت کردن می‌باشد.

این افراد مهارت خاص در حل مسئله جدید و چالش بر‌انگیز دارند و به دلیل بهره‌مندی از مهارت تحلیلی فراوان،می‌توانند مسائل مختلف را حل و فصل کنند. کارهای روتین و عادی آنها را خسته می کند. آن‌ها همیشه دنبال فرصت‌ها و کارهای جالب و جدید هستند. همچنین از اعتماد به نفس و توانایی تنها کار کردن نیز برخوردار هستند. 

 آشنایی با مزايای گواهينامه سازمان آموزش فني و حرفه ای كشور

ضوابط احتساب دوره‌های آموزش فنی و حرفه ای به جای سوابق تجربی در طبقه‌بندی مشاغل: در اجراي تبصره ماده 10 آئين نامه ايجاد مراكز كارآموزی و جوار كارگاه و بين كارگاهی موضوع تبصره 2 ماده 110 قانون كار جمهوری اسلامي ايران مصوب ( 27/10/71 ) هيئت محترم وزيران و آئين نامه اجرايی تبصره 1 ماده 49 قانون مذكور ( 12/2/71 )

و بر اساس بخشنامه 4660/ ن تاريخ 24/2/73 معاونت نظارت بر روابط كار وزارت كار وامور اجتماعي، ضوابط جايگزينی و احتساب دوره های آموزش فنی و حرفه ای به جاي تجربه شغلی (سوابق كار)، در طرح های طبقه بندی مشاغل كارگاه های مشمول قانون كار به شرح ذيل می‌باشد:

1-1 طي دوره آموزشی مهارت درجه 1، معادل6 سال تجربه

2-1 طي دوره آموزشی مهارت درجه 2، معادل4 سال تجربه

3-1 طي دوره آموزشی مراكز جوار و ضمن كار، آموزش ارتقاء مهارت كمتر از 6 ماه، به تناسب مدت دوره، حداكثر3 سال تجربی

2- پس از گذراندن دوره مهارت و دریافت گواهینامه مهارت فنی و حرفه ای کارآموز می تواند جواز کسب دریافت کند.

3- پس از گذراندن دوره مهارت و دریافت گواهینامه مهارت فنی و حرفه ای کارآموز می تواند وام خود اشتغالی دریافت کند.

4- پس از گذراندن دوره و دریافت گواهینامه مهارت فنی و حرفه ای کارآموز می تواند گواهینامه خود را ترجمه و بین المللی کند.

سخن پایانی

انجام کارهای تاسیساتی مثل تعمیر آبگرمکن دیواری می‌تواند یک شغل پولساز و دائمی را برای شما به دنبال داشته باشد. از همین رو بهتر است که آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری را در آموزشگاه فنی حرفه‌ای دارالفنون به‌صورت جدی دنبال کنید.

خوشبختانه امکان اقامت هنرآموزان غیرتهرانی هم در خوابگاه‌ وجود دارد پس هیچ مانعی برای موفقیت شما وجود ندارد. همچنین شما می‌توانید با دریافت مدرک فنی حرفه‌ای‌، مجوزهای لازم را برای کار دریافت کرده و حتی به مهاجرت هم بیندیشید.

سوالات متداول

چه ابزارهایی برای تعمیر آبگرمکن دیواری لازم است؟

ابزارهای پایه و اولیه مانند آچار فرانسه، پیچ گوشتی، انبردست، تستر برق و ابزارهای اختصاصی تعمیرات لوله کشی و برق مورد نیاز است.
داشتن جعبه ابزار مناسب برای تعمیرات ضروری است.

آیا تعمیر آبگرمکن خطرناک است؟ 

خیر، اگر تمام نکات ایمنی مربوط به برق و گاز رعایت شود و فرد مهارت لازم را داشته باشد، تعمیر آبگرمکن کار خطرناکی محسوب نمی‌شود.
البته قبل از شروع به کار حتماً باید شیر گاز و برق دستگاه قطع شود.

هزینه تعمیر در مقابل خرید دستگاه جدید چقدر است؟

بسته به نوع و دلیل خرابی، معمولا هزینه تعمیر کمتر از خرید دستگاه جدید است.
البته اگر قطعات اصلی مانند شیر گاز یا برد الکترونیکی معیوب باشد، هزینه تعمیر ممکن است بالاتر برود.

5 2 votes
امتیازدهی به مقاله
دیدگاه ها

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments