استابلایزر یا ترانس اتوماتیک چیست؟
عمده ترین عوامل خرابی لوازم برقی، نویزها، نوسانات، قطع و وصل ناگهانی، کم و زیاد شدن ولتاژ میباشد.
این وسیله هم در مدارات ساختمانی و هم در سطوح صنعتی کاربرد دارد و در دوره های آموزش برق صنعتی و هم آموزش برق ساختمان به هنرجویان معرفی می شود.
استابلایزر ها جهت جلوگیری از نوسان و پرش های ناگهانی برق تکفاز یا سه فاز برای محافظت از کلیه لوازم برقی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد از استابلایزر برای تثبیت کننده ولتاژ می توان در مصارف خانگی هم استفاده کرد.
استابلایزر افزایش یا کاهش ولتاژ ورودی را تشخیص داده و در خروجی ولتاژ ۲۲۰ یا ۳۸۰ ولت ثابت با تلرانس ۱ درصد به صورت پیوسته و خطی ارایه میدهد .
تقسیم بندی:
استابلایزر خانگی، استابلایزر اداری، استابلایزر تکفاز، استابلایزر سه فاز، استابلایزر صنعتی و…
مزیت استابلایزر یا ترانس اتوماتیک نسبت به محافظ:
محافظ های برق، ولتاژ خروجی را بدون هیچ تغییری نسبت به ولتاژ ورودی پس میدهد و در هنگام کاهش یا افزایش شدید ولتاژ، خروجی را قطع میکند. اما استابلایزرها همیشه به طور مداوم ولتاژ ثابتی را در خروجی میدهد و در صورت کاهش یا افزایش شدید ولتاژ ورودی هم ولتاژ خروجی ثابت است و قطع نمیشود.
تفاوت استابلایزر و یو پی اس:
هر دو تثبیت کننده ولتاژ هستندجهت حذف نوسان و نویز برق میباشند و برقی یکنواخت به مصرف کننده ارسال میکنند، اما تنها تفاوت آنها در این است که یو پی اس دارای باتری برای زمان خاموشی و نبود برق است و در هنگام خاموشی به مدت مشخصی برق را برای مصرف کننده ها تامین میکند و برای جاهایی که خاموشی زیانبار است بیشتر استفاده میشود اما با توجه به کم بودن خاموشی برق شهری ، برای جاهایی که خاموشی کوتاه مدت زیاد مهم نیست استفاده از استابلایزر به صرفه تر است.