ثبت نام

کیسه هوای خودرو چگونه کار می کند؟

کیسه هوا خودرو

انفجار ممکن است واژه ای ترسناک و نگران کننده به نظر برسد، اما همیشه اینطور نیست. در مورد کیسه هوای خودرو این انفجار است که در صورت رخداد سریع و صحیح می تواند جان انسان ها را نجات بدهد.

هنگامی که با سرعت بالا در حال حرکت هستید، ممکن است به دلایلی دچار مشکل شوید. در چنین وضعیتی اگر بخش جلوی ماشین دچار ضربه شود، در کسری از ثانیه، فعل و انفعالات شیمیایی به باز شدن کیسه هوای خودرو ختم خواهد شد.

این کیسه از داشبورد، فرمان و یا بخش های دیگر خودرو خارج شده و از آسیب های احتمالی به سر و گردن شما جلوگیری خواهد کرد.

چرا تصادفات خودرو آسیب به بار می آورد؟

مانند هر چیز دیگری در کره زمین، تصادفات خودروها از قوانین فیزیکی تبعیت خواهند کرد (درست مانند آنچه کیسه هوا باعث آن می شود.) هنگام برخورد یک شی با شی دیگر، نیرویی به نام تکانه به آن وارد می شود، که تابعی خطی از حاصلضرب سرعت و جرم جسم است.

ضمناً طبق قوانین فیزیک کلاسیک، هرگاه از سوی جسمی نیرویی به جسم دیگر وارد شود، نیرویی برابر ولی در خلاف جهت، به جسم ایجاد کننده نیروی اولیه وارد خواهد شد.

این انرژی های حاصله می تواند برای افراد خطرساز باشد، که کیسه هوا خودرو برای مقابله با همین نیروی خطرساز تعبیه شده است.

مشکل دیگری که وجود دارد، آن است که در زمان ترمز زدن بدن شما به دلیل سرعت داشتن و به دلیل قانون لختی تمایل به ادامه حرکت دارد. این درحالی است که بستن کمربند، از حرکت بدن شما جلوگیری می کند ولی سر شما به سمت جلو و متامیل به پایین حرکت خواهد کرد و نبود کیسه هوا می تواند به ایجاد ضربات شدید به صورت و سر ختم شود.

کیسه هوای خودرو چگونه در این شرایط مفید واقع می شود؟

اگر بخواهیم نام صحیح کیسه هوا خودرو را به کار ببریم باید بگوییم که این سامانه، سیستم مهارکننده مکمل (SRS) یا محدود کننده تورمی (SIR) نام دارد. واژه مکمل به این اشاره دارد که کیسه های هوا، به منظور تکمیل کار با کمربند ایمنی ساخته شده است.

در واقع اگر کمربند خود را نبسته باشید، استفاده از این سیستم می تواند برای شما مشکل ساز نیز بشود. در واقع ایده اصلی عملکرد کیسه هوا در خودرو به این ترتیب است که در زمان کاهش سرعت ناگهانی، در مدت زمان رسیدن سر شما به داشبورد یا فرمان کیسه باز شود و از برخورد صورت شما با داشبورد یا فرمان جلوگیری کند.

آیا عملکرد کیسه های هوا مناسب است؟

طی تحقیقات انجام شده در دهه 90 میلادی، استفاده از کیسه هوا خودرو به عنوان یک سیستم مکمل نجات جان سرنشینان، می تواند تا حدود 25 درصد از تلفات ناشی از ورود ضربه به سر مسافرین را کاهش بدهد.

البته لازم به ذکر است که صدای ناشی از انفجار در کیسه هوا می تواند به شنوایی آسیب برساند و خود کیسه هوا نیز می تواند برای خردسالان آسیب زا باشد.

با این وجود وقتی بحث نجات جان به میان می آید، بعید است هیچ فرد عاقلی به این مسائل اهمیت بدهد. البته تنها نگته ای که باقی می ماند آن است که نباید کودکان را روی صندلی جلوی خودرو بنشانید.

نحوه عملکرد کیسه هوا

کیسه هوا خودرو چگونه کار می کند؟

حال که با دلایل استفاده از کیسه های هوا آشنا شدید، بهتر است در مورد نحوه کارکرد آن نیز آگاه شوید. مراحل عملکرد کیسه هوا خودرو شامل موارد زیر هستند:

    1. هنگامی که یک ماشین به چیزی برخورد می کند ، خیلی سریع شروع به کاهش سرعت خواهد کرد.
    2. شتاب سنج (تراشه الکترونیکی که شتاب یا نیرو را اندازه گیری می کند) تغییر سرعت را تشخیص می دهد.
    3. اگر شتاب منفی به اندازه کافی زیاد باشد، شتاب سنج مدار کیسه هوا را فعال می کند.
    4. مدار کیسه هوا جریان الکتریکی را از طریق یک عنصر گرمایش (کمی شبیه به یکی از سیم های داخل توستر) عبور می دهد.
    5. عنصر گرمایش یک ماده منفجره شیمیایی را مشتعل می کند. کیسه های هوا قدیمی تر از سدیم آزید به عنوان مواد منفجره استفاده می کردند.
    6. با سوختن مواد منفجره ، مقدار زیادی گاز بی ضرر (معمولاً ازت یا آرگون) ایجاد می شود که کیسه موجود را پر می نمایند.
    7. پس از پر شدن کیسه، شیلد موجود در روی فرمان یا داشبرد کنار رفته و کیسه پر شده بیرون خواهد آمد.

نتیجه گیری: اگر به سلامتی خود اهمیت می دهید، از کیسه هوا استفاده کنید

کیسه های هوا می توانند در زمان تصادف، تضمینگر سلامتی شما باشد. کیسه هوا خودرو با فعل و انفعال های شیمیایی از گاز پر شده و به این ترتیب با کاهش شدت ضربه، آسیب های احتمالی در زمان تصادف را کاهش می دهد.

به این ترتیب می توان گفت که این سیستم مکمل با همکاری کمربند ایمنی جان شما را در زمان تصادفات نجات می دهد.

مطلبی که در مورد کیسه هوا خودرو  خواندید از این منبع به فارسی بازگردانی شده است.

نویسنده: علیرضا ترکمان

مقاله های مشابه
پاکسازی پوست

پاکسازی پوست

آموزش کوتاه کردن موی مردانه

آموزش کوتاه کردن موی مردانه

آموزش تست و وکیوم کولر گازی

آموزش تست و وکیوم کولر گازی

آموزش تعویض لرزه گیر کولر خودرو

آموزش تعویض لرزه گیر کولر خودرو

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *