ثبت نام

شغل موتورسازی؛ آشنایی با مزایا، معایب و شرایط شغل تعمیرات موتور سیکلت

شغل موتورسازی

یکی از مشاغلی است که امروزه به دلیل درآمد بالایی که دارد، به خصوص در بین جوانان با استقبال بالایی مواجه شده است، شغل تعمیر موتور سیکلت است. تکنسین‌های موتورسازی که با نام مکانیک موتورسازی نیز شناخته ‌می‌شوند، تعمیرکارانی هستند که در عیب یابی و رفع مشکلات وسایل نقلیه دو و سه چرخ مانند اسکوتر، موتور سیکلت تخصص دارند.

در این مطلب قصد داریم جزئیات این حرفه را مورد بررسی قرار داده و با شرایط بازار کار آن بیشتر آشنا شویم. پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد وارد شدن به این حرفه را دارید، جهت کسب اطلاعات بیشتر تا پایان مطلب ما را همراهی کنید.

ضمناً جهت کسب اطلاعات در مورد شیوه یادگیری این حرفه و ورود به شغل تعمیرات موتور سیکلت می‌توانید به صفحه دوره آموزش تعمیرات موتور سیکلت مراجعه کنید.

 تحصیلات مورد نیاز برای ورود به شغل موتورسازی

یکی از سوالاتی که ممکن است ذهن افرادی که قصد ورود به این حرفه را دارند، به خود مشغول کند، تحصیلات مورد نیاز جهت یادگیری این مهارت است. در نظر داشته باشید که شما علاقمندان عزیز به این حرفه می‌توانید تنها با شرکت در یک دوره آموزشی در یک آموزشگاه معتبر، این حرفه را یاد بگیرید.

برخی دیگر از  کارفرماها مایل هستند تا فرد در محیط کار آموزش‌های لازم را ببیند ومکانیک‌های تازه استخدام شده را برای آموزش بیشتر در برنامه آموزشی که توسط سازندگان و فروشندگان موتورسیکلت اجرا ‌می‌شود ‌می‌فرستند.

در نهایت لازم است بدانید که برای یادگیری و ورود به بازار کار موتورسازی نیازی به داشتن مدرک خاصی ندارید، تنها کافی است علاقه و انگیزه لازم جهت آموزش را داشته باشید.

وظایف شغل موتورسازی شامل چه مواردی می‌شود؟

مکانیک‌های موتورسازی معمولاً کارهای تعمیر و نگهداری معمولی مانند تعویض شمع یا تعویض روغن را انجام ‌می‌دهند. آنها همچنین موتورها و گیربکس‌ها را نیز تعمیر ‌می‌کنند و ممکن است تعمیرات جزئی مانند برداشتن فرورفتگی گلگیرها را در بدنه را نیز انجام دهند. در تعمیرگاه‌هایی که دارای دستگاه‌های تشخیصی هستند، تکنسین موتورسیکلت را به دستگاه وصل ‌می‌کند تا بفهمد چه چیزی باعث ایجاد مشکل شده است.

تعمیرات گاهی اوقات جزئی است، اما در مواقع دیگر، مکانیک ممکن است نیاز به این داشته باشد که به جداسازی قطعات موتور یا گیربکس، تعویض قطعه معیوب و سپس نصب مجدد قطعه بازسازی شده اقدام کند. برخی از مشاغل موتورسازی ممکن است شامل وظایف تخصصی مانند تنظیم دقیق موتورسیکلت‌هایی باشد که در مسابقات اتومبیلرانی استفاده ‌می‌شود یا نصب اجزای بدنه سفارشی باشد.

وظایف شغل موتورسازی
آشنایی با وظایف و مسئولیت‌های شغل تعمیرکار موتورسیکلت

وظایف روزانه یک مکانیک موتورسیکلت ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • ارتباط با مشتریان در مورد مشکلات و راه‌حل‌ها
  • تعمیر و نگهداری موتورها با روغن کاری قطعات و تعویض شمع
  • تست موتورها برای قطعات خراب
  • نصب و مونتاژ مجدد موتورها و قطعات
  • نگهداری سوابق تعمیرات
  • انجام کالیبراسیون پیستون و کالیبراسیون دستی
  • تیونیتینگ موتورسیکلت مسابقه‌ای
  • سرویس موتورها، ترمزها، گیربکس‌ها و سیستم‌های جرقه زنی
  • انجام تعمیرات جزئی بدنه

موارد گفته شده از سری وظایف یک موتورساز حرفه‌ای است که لازم است برای کسب مهارت و تجربه در این حوزه، به تمامی آن‌ها تسلط کافی داشته باشید.

مهارت‌های مورد نیاز شغل موتورسازی

تکنسین‌های موتورسازی به مهارت‌های مکانیکی خوبی نیاز دارند. آنها باید این توانایی را داشته باشند تا بفهمند که یک موتور چگونه کار می‌کند تا بهتر متوجه بشوند که چه چیزی ممکن است باعث این شده است که موتور درست کار نکند.

میزان درآمد تعمیرکار موتور سیکلت به چه عواملی بستگی دارد؟

میزان درآمد موتورسازی بسته به کشور و همچنین سطح مهارت فرد متفاوت است. اما به صورت کلی میزان حقوق دریافتی با توجه به معیارهای زیر متفاوت است.

  • در چه شهر و در کجا کار ‌می‌کنید
  • اندازه شرکت یا سازمان
  • تقاضا برای کار

حقوق اولیه‌ای که به فرد متقاضی پرداخت ‌می‌شود براساس حداقل دستمزدی است که در هر کشور تصویب شده است. به طور مثال در کشور انگلستان میزان درآمد موتورسازی برای افراد کارآموز که زیر 19 سال یا 19 سال هستند در سال اول کاراموزی 4.81 پوند در ساعت است. دستمزد تکنسین‌های موتورسیکلت که به تازگی واجد شرایط هستند، در سال حدود 16000 پوند در سال است که با افزایش تجربه و مهارت فرد به بیش از 30000 پوند در سال نیز افزایش ‌می‌یابد.

شرایط کار شغل تعمیرکار موتور سیکلت چگونه است؟

شرایط محیطی بسته محیط کاری متفاوت است که به طور عمده افرادی که شغل تکنسین موتورسازی را انتخاب ‌می‌کنند در مکان‌هایی مانند:

  • گاراژها، کارگاه‌ها یا انبارهایی کار خواهید کرد که ممکن است در زمستان سرد و خشک و در تابستان گرم باشد.
  • در کار موتورسازی ممکن است مجبور شوید در هر شرایط آب و هوایی به بیرون بروید تا به خرابی‌ها رسیدگی کنید.
  • هنگام انجام تعمیرات ممکن است شرایط محیط تنگ و ناراحت‌کننده باشد.
  • شما با روغن و گریس کار خواهید کرد و ممکن است که برای محافظت از پوست دستتان مجبور به استفاده از دستکش یا کرم‌های محافظ پوست شوید.
  • در کار موتورسازی شما ممکن است قطعات سنگین را بلند کنید، ممکن است این قطعات توسط شما یا تجهیزات بالابر باشد.
  • ممکن است مجبور به اضافه کاری شوید و یا به صورت شیفتی کار کنید.
شرایط کار شغل تعمیرکار موتورسیکلت
محیط تعمیرگاه یکی از اصلی‌ترین شرایط شغل موتورسازی است.

چشم انداز شغل موتورسازی

در سال 2020، اداره آمار کار پیش‌بینی کرد که مشاغل تکنسین موتور سیکلت تا سال 2030 تا 10 درصد افزایش ‌می‌یابد. این پیش‌بینی خیلی سریعتر از پیش‌بینی سایر کشورها است که به طور میانگین 8 درصد را اعلام کرده بودند. این رشد باید با افزایش فروش موتورسیکلت تقویت ‌شود و بیشتر مشاغل مربوط به نمایندگی‌های موتورسیکلت خواهد بود.

همچنین فرد ‌می‌تواند در این کار پیشرفت کند تا تبدیل به یک مدیر خدمات، مدیر قطعات یا صاحب نمایندگی شود. برخی از مکانیک‌های موتورسیکلت پس از کسب تجربه و کسب شهرت در این زمینه، تعمیرگاه‌های خود را افتتاح ‌می‌کنند. بسیاری از مکانیک‌های موتورسیکلت نیر دوره‌های آموزش مداوم را ‌می‌گذرانند تا با فناوری در حال تغییر موتور سیکلت همگام شوند.

آشنایی با مزایای شغل موتورسازی

مزایا شغل موتورسازی ممکن است شامل حقوق تعطیلات و مرخصی، بیمه، مرخصی استعلاجی با حقوق و برنامه‌های بازنشستگی باشد. از دیگر مزایا شغل موتورسازی برای مکانیک‌هایی که برای فروشندگان کار ‌می‌کنند این است که اغلب برای خرید موتورسیکلت، قطعات و لوازم جانبی تخفیف ‌می‌گیرند. مکانیک‌های موتورسیکلت که در مغازه‌های کوچک کار ‌می‌کنند معمولاً از مزایای کمتری برخوردار هستند.

نویسنده: علیرضا ترکمان

مقاله های مشابه
هزینه تعمیر موتور سیکلت ۱۴۰۳

هزینه تعمیر موتور سیکلت ۱۴۰۳

گیربکس CVT چیست؟

گیربکس CVT چیست؟

نرخ اتحادیه لوله کشی ساختمان سال 1403

نرخ اتحادیه لوله کشی ساختمان سال 1403

چگونه مصرف سوخت خودرو خود را کاهش دهیم؟

چگونه مصرف سوخت خودرو خود را کاهش دهیم؟

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 دیدگاه مردمی در “شغل موتورسازی؛ آشنایی با مزایا، معایب و شرایط شغل تعمیرات موتور سیکلت”