آموزش مراحل نصب دوربین مدار بسته
یکی از نکاتی که هنگام راه اندازی دوربینهای مدار بسته باید به آن دقت شود، مراحل نصب دوربین مدار بسته است. این پروسه به حدی مهم است که حتی اگر شما بهترین مدل و برند دوربین را هم خریداری کرده باشید، اما آن را در جای درست و به صورت اصولی نصب نکرده باشید، هیچ فایده و کاربردی نخواهد داشت.
در این مطلب قصد داریم 8 مرحله مهم از راه اندازی این سیستمها را معرفی کرده و هر یک را به صورت مختصر توضیح دهیم. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید.
ضمناً اگر میخواهید راه اندازی این سیتسمهای امنیتی را به صورت حرفه ای یاد بگیرید میتوانید اطلاعات لازم را در صفحه آموزش دوربین مداربسته مشاهده کنید.
>>> با یادگیری مداوم، میتوانید همیشه به روز باشید و از تغییرات بازار بهرهبرداری کنید <<<
جدول محتوا
- 1 مرحله 1: نصب دوربین بر روی دیوار
- 2 مرحله 2: اتصال دوربین به منبع انرژی برق
- 3 مرحله 3: اتصال دوربینهای مداربسته سیمی به دستگاه DVR
- 4 مرحله 4: انتخاب محلی مناسب جهت نصب و راه اندازی دوربین مداربسته
- 5 مرحله 5: استفاده از کابل ترکیبی جهت نصب دوربین مداربسته
- 6 مرحله 6: اقدامات لازم جهت برق رسانی به دوربین مداربسته
- 7 مرحله 7: اتصال هر کابل به یک ورودی Input در دستگاه DVR
- 8 مرحله 8: سیم کشی اصولی دوربین مداربسته
- 9 اهمیت مراجعه به نصاب ماهر جهت انجام مراحل نصب دوربین مدار بسته
مرحله 1: نصب دوربین بر روی دیوار
برخی از دوربینهای مداربسته با لنتهای چسبندهای جهت نصب بر روی دیوار ارائه داده میشوند. با این حال توصیه میشود از راههای ایمنتری جهت نصب دوربین مداربسته استفاده کنید. در اغلب موارد دوربین مداربسته به دیوار محل مورد نظر پیچ میشود.
مرحله 2: اتصال دوربین به منبع انرژی برق
اغلب دوربینهای مداربسته دارای یک آداپتور برق میباشند که در زمان خرید همراه با دوربین مداربسته تحویل مشتری داده میشود. با استفاده از این آداپتور میتوانید دوربین مداربسته خود را به پریزهای برق معمولی موجود بر روی دیوار متصل کنید. برای این کار باید یک سر سیم را به بخش پشتی دوربین مداربسته و سر دیگر آن را به پریز برق وصل کنید.
اگر دوربین مداربسته بدون آداپتور ارائه شده و یا آداپتور آن شکسته است، حتما با فروشنده آن تماس حاصل فرمایید.
مرحله 3: اتصال دوربینهای مداربسته سیمی به دستگاه DVR
فیش BNC برای متصل کردن تجهیزات نظارت تصویر به یکدیگر کاربرد دارد. به طور کلی استفاده از این فیش نیاز به مهارت خاصی ندارد. در انتهای فیش BNC پیچی وجود دارد که بعد از اتصال به پورت، با چرخاندن آن قفل میشود. کابل RG دوربین مداربسته که به دو سر آن فیش BNC متصل است را باید به دستگاه DVR وصل کنید.
برای این کار باید یک سر کابل را به دوربین مداربسته و سر دیگر آن را به DVR وصل کنید. فقط به خاطر داشته باشید که برای مشاهده تصویر در حال ضبط دوربین مداربسته باید فیش BNC را به درگاخ ورودی DVR یا همان Input متصل کنید.
مرحله 4: انتخاب محلی مناسب جهت نصب و راه اندازی دوربین مداربسته
در صورتی که باید برای تعداد زیادی دوربین مداربسته سیم کشی انجام دهید، ابتدا باید محلی را برای جمع شدن کابلها و اتصال به دستگاه DVR در نظر بگیرید. دقت داشته باشید که این محل باید در دسترس کامل باشد و امکان سیم کشی از هر جایی به آن وجود داشته باشد.
به عنوان مثال: اتاق زیر شیروانی یکی از مکانهای ایده آل جهت قرار دادن وسایل و دستگاههای سیستم نظارت تصویر به حساب میآید. معمولا از یک دستگاه DVR برای همه دوربینهای مداربسته موجود در یک ساختمان استفاده میکنند. اگر ساختمان مورد نظر وسعت زیادی داشته و دارای چندین بخش مختلف است، هر بخش باید به صورت جداگانه تحت نظر قرار بگیرد.
در چنین شرایطی افراد میتوانند از چندین دستگاه DVR استفاده کننذ.
مرحله 5: استفاده از کابل ترکیبی جهت نصب دوربین مداربسته
کابل ترکیبی یکی از رایجترین کابل های مورد استفاده در سیستمهای امنیتی دوربینهای مداربسته به شمار میرود. دقت داشته باشید که این کابل دارای دو رشته میباشد. یکی از رشتههای کابل ترکیبی برای برق بوده و رشته دیگر برای تصویر است. در واقع دلیل نام گذاری این کابل ترکیبی نیز به همین دلیل است.
یکی از مهمترین مزایای کابل ترکیبی این است که با استفاده از آن تنها یک بار سیم کشی صورت میگیرد. رشته ای از کابل ترکیبی که مخصوص تصویر است، از نوع RG59 میباشد. رشته دیگری که مربوط به برق است، سیم قرمز، مثبت و سیم مشکی، منفی میباشد.
فیشهای BNC به دو انتهای رشته مربوط به تصویر متصل میشوند. بهتر است از این کابلها در مسافتهای کمتر از 50 متر استفاده شود.
مرحله 6: اقدامات لازم جهت برق رسانی به دوربین مداربسته
در زمان نصب و راه اندازی دوربین مداربسته، باید به برق رسانی آن نیز دقت داشته باشید. برای این کار میتوانید از پاور مرکزی و یا ترانسهایی با آمپر کم استفاده کنید. این برق سانی هم میتواند به وسیله کابل ترکیبی انجام شود. (امکان استفاده از کابلهای مجزا نیز وجود دارد.)
در زمان انتخاب توان خروجی منابع تغذیه، آمپر مصرفی دوربین مداربسته و کل سیستم را در نظر داشته باشید.
مرحله 7: اتصال هر کابل به یک ورودی Input در دستگاه DVR
به صورت کلی هر دستگاه DVR دارای تعدادی پورت میباشد. این دستگاهها بسته به تعداد پورت های خود میتوانند تعدادی دوربین مداربسته را کنترل و مدیریت کنند. در نتیجه شما به کمک یک DVR میتوانید چندین دوربین را به طور همزمان مدیریت کنید.
دستگاههای DVR قادر به ضبط تصاویر همه دوربینهای مداربسته متصل به خود میباشند. با اتصال این دستگاهها به نمایشگر، تصویر دوربین های مداربسته به صورت مجزا و تک تک و یا به صورت ترکیبی و یک جا به نمایش در میآید.
مرحله 8: سیم کشی اصولی دوربین مداربسته
سیم کشی در واقع یکی از مهمترین و پر اهمیتترین قسمتهای نصب دوربین مداربسته میباشد. به صورت کلی برای سیم کشی دوربین مداربسته باید برنامه داشته باشید. فقط به این موضوع توجه داشته باشید که در سیم کشی دوربین مداربسته هدف مصرف پایین سیم میباشد.
یعنی در سیم کشی دوربین مداربسته هر چقدر میزان کمتری سیم مصرف شود، بهتر است. دقت داشته باشید که طول سیمها نباید مقدار استاندارد بیشتر شود؛ زیرا این مسئله موجب ضعیف شدن سیگنالهای تصویر میشود. در نتیجه کیفیت تصویر به طور چشمگیری کاهش پیدا میکند.
هیچوقت سیمهای انتقال سیگنالها و امواج ویدیویی نباید از کنار کابلهای فشار قوی رد شوند. بهتر است بین این کابلها حداقل 12 سانتی متر فاصله وجود داشته باشد. این را هم در نظر داشته باشید که حداکثر طول مجاز برای هر کابل دوربین مداربسته 400 متر میباشد. یعنی نباید از کابلی با طول بیشتر استفاده شود.
در نهایت توصیه میکنیم از کابلهایی باکیفیت جهت انتقال تصاویر استفاده کنید.
اهمیت مراجعه به نصاب ماهر جهت انجام مراحل نصب دوربین مدار بسته
در نظر داشته باشید که حتما در انتخاب نصاب دقت لازم را به کار ببرید. این موضوع به این دلیل حائز اهمیت است که نصابی که تخصص و تجربه کافی در این زمینه را داشته باشد، قطعا تمامی مراحل را به صورت درست و اصولی انجام میدهد.
در صورتی که مراحل نصب کردن دوربین مدار بسته را به افرادی بسپارید که دانش و مهارت لازم برای این کار را در اختیار ندارند، نه تنها کاربرد درستی برایتان نخواهد داشت؛ بلکه زمان و هزینه زیادی را از دست میدهید.