ثبت نام

نحوه سیم کشی خانه هوشمند به چه ترتیب است؟

خانه هوشمند

خانه های هوشمند را می توان خانه هایی نامید که با فراهم کردن امکاناتی جدید، زندگی را برای افراد ساده تر از پیش می کنند و به همین دلیل امروزه متقاضیان بسیاری برای آن ها یافت می شود. به دلیل همین بالا رفتن تقاضا، آموزش توانایی پیاده سازی این سیستم ها و همچنین یادگیری نحوه سیم کشی خانه هوشمند از جمله آموزش هایی هستند که امروزه با تقاضای بسیاری رو به رو شده اند. برای درک بهتر این موضوع می توانید مطلبی که توسط اساتید آموزش برق ساختمان این مجتمع تهیه شده است را تا انتها مطالعه نمایید.

مزایای خانه هوشمند

امروزه با پیشرفت تکنولوژی در زمینه برق ساختمان مبحث خانه های هوشمند مورد توجه قرار گرفته است. منظور از خانه هوشمند توانایی کنترل تجهیزات برقی ساختمان با استفاده از تجهیزات کنترلی مختلف از جمله گوشی های تلفن همراه هوشمند، کنترل با استفاده از اینترنت، کنترل با ریموت کنترل، کنترل با خط تلفن و سایر تجهیزات کنترلی می باشد.

با استفاده از  سیستم هوشمند موارد مختلفی را می‌توان کنترل کرد که عبارتند از:

  • سیستم های سرمایش و گرمایش
  • سیستم های روشنایی
  • کنترل درب منزل
  • سیستم اعلام حریق
  • سیستم اعلام سرقت
  • سناریوهای مختلف
  • کنترل هوشمند سیستم های گرمایشی و سرمایشی منزل
  • کنترل و مانیتورینگ دوربین
  • کنترل سیستم های صوتی و تصویری
  • تعریف سناریو های ویژه جهت صرفه جویی در مصرف انرژی

نحوه ی کشی سیم کشی برق خانه هوشمند

نحوه ی سیم کشی تجهیزات smart home به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. از مهمترین موارد نوع برند سیستم هوشمند است. نحوه ی سیم کشی خانه هوشمند بسته به نوع سیستم مورد استفاده دارد. به طور کلی سیستم های خانه هوشمند را میتوان به دو دسته تقسیم بندی کرد.

دسته اول سیستم های هوشمند که بر مبنای سیستم های میکرو کنترلی یا PLC عمل می کنند و دسته دوم سیستم های هوشمند که به صورت ماژولار دارای بخش های مختلفی هستند.

پیاده سازی خانه هوشمند با استفاده از PLC

سیم کشی خانه هوشمند با استفاده از PLC

سیم کشی خانه هوشمند در صورتیکه از سیستم های میکروکنترلی برای کنترل تجهیزات استفاده شود به این صورت است که کلیه تجهیزات در یک تابلو مونتاژ میشوند و در این نوع سیستم ها میتوان از کلیدهای سنتی که در ساختمان معمولی استفاده می شود، بهره گرفت.

سیم کشی ساختمان هوشمند با استفاده از تجهیزات میکروکنترلی به نسبت ساده تر از تجهیزات ماژولار است. همچنین بعد از سیم کشی باید برنامه ریزی های متناسب برای استفاده از تجهیزات خانه هوشمند را انجام داد. در صورت استفاده از PLC تنها لازم است که این تجهیز برنامه ریزی شود. همچنین با توجه به تعداد سرخط های لازم میتوان تعداد خروجی ها را افزایش داد.

مزیت اصلی این سیستم ها قیمت نسبتا مناسبتر آن ها است . همچنین در صورت افزایش تعداد سرخط ها میتوان این کار را با هزینه پایینی انجام داد. در صورت آسیب دیدن سیستم مرکزی PLCکل سیستم از مدار خارج میشود تا تعمیر و یا تعویض شود.

سیم کشی خانه هوشمند با استفاده از تجهیزات ماژولار

در سیم کشی خانه هوشمند با استفاده از تجهیزات ماژولار، ماژول های مختلف از جمله رله، تایمر، GSM، دیمر و … وجود دارد که بسته به تعداد سرخط های مورد نیاز این ماژول ها افزایش میابد. هزینه سیم کشی و اجرای این سیستم ها نسبت به سیستم های میکرو کنترلی کمتر است اما در عوض در هنگام ایجاد خطا مقاوم تر هستند.

تجهیزات مختلف در یک تابلو اصلی قرار میگیرند و سیم کشی به بخش های مختلف انجام میشود. در این نوع سیستم ها کلیدهای هوشمند و انواع سنسورهای هوشمند وجود دارند که باید سیم کشی شده و به تابلو اصلی منتقل شوند.

در این نوع سیم کشی خانه هوشمند با استفاده کابل دیتا و کابل برق انجام میشود و معمولا برای هر تجهیز یک کابل برق و یک کابل دیتا برده میشود.

پیاده سازی ماژولار خانه هوشمند

نمونه ی دیگری از سیم کشی یک تجهیز در یک اسمارت هوم در شکل زیر ارائه شده است.

نمونه ای از یک منزل هوشمند

آیا استفاده از خانه هوشمند سیم کشی معمول خانه را تغییر می‌دهد؟

بسته به نوع سیستم هوشمند مورد استفاده در ساختمان میتوان از سیم کشی مرسوم ساختمان استفاده کرد. در سیستم های مبتنی برPLC در اکثر موارد می توان از سیم کشی مرسوم استفاده کرد ولی در سیستم های ماژولار نحوه ی سیم کشی متفاوت است.

سیم و کابل های مورد نیاز در یک ساختمان هوشمند

  • سیم تلفن، رشته ای افشان.
  • انواع مختلف کابل های برق.
  • کابل CAT 6 یا CAT 5.
  • کابل های RG59، کابل HDMI و Audio.
  • کابل RS232.

مقایسه سیم کشی هوشمند و سنتی

نحوه  اجرای سیم کشی خانه هوشمند با سنتی تفاوت هایی دارد که در یک به صورت ساده می توان گفت در حالت سنتی برای کنترل هر مصرف کننده ، کلیدی سر راه تغذیه آن قرار می دهیم ولی در سیم کشی هوشمند یک خانه طبق استاندارد سیم کشی هوشمند تمامی مصرف کننده ها از تابلو برق هوشمند و در واقع ماژولهای خروجی (مثل رله و …) تغذیه و کنترل می شوند .

نویسنده: علیرضا ترکمان

مقاله های مشابه
آموزش فوتوشاپ فنی حرفه ای

فتوشاپ چیست و چه کاربردهایی دارد

انرژی تجدید پذیر خورشیدی

نرم افزارهای طراحی سیستم های برق خورشیدی

کیبورد

کلید های میانبر در اکسل

آموزش ورد یکی از سر فصل های دوره کلاس آموزش ICDL فنی حرفه ای است

ورد چیست؟

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *