بهترین روش برای یادگیری هر چیزی (تکنیک فاینمن)

فیزیکدان مشهور ریچارد فاینمن که برنده جایزه نوبل است تکنیک فاینمن روشی برای یادگیری هر چیزی است. که دارای چهار مرحله است و در ادامه مطالب با بهترین روش برای یادگیری با تکنیک فاینمن آشنا خواهیم شد.
**”یادگیری فنی، راهی به سوی آیندهای بهتر!”**
بهترین روش یادگیری
- مفهومی را انتخاب کنید.
- آن را به یک کودک نو پا آموزش دهید.
- کمبودها و نواقضاش را شناسایی کنید و منابع اطلاعاتی را زیرورو کنید.
- مطالب را مرور و سادهسازی کنید. (اختیاری)
دو نوع دانش وجود دارد که اولین نوع دانش در مورد دانستن نام چیزی و دومی دانستن و آگاهی از زیروبم چیزی است. تفاوت بین آن ها این است که اولی سطحی و دومی عمیق امی باشد؛ فاینمن تفاوت بین دانستن چیزی و شناخت نام چیزی را درک کرد و این یکی از دلایل مهم موفقیت اوست. او میتوانست موضوعی را بهتر از هر کس دیگری درک کند.
تکنیک فاینمن چهار مرحله دارد
مرحله ۱: آن را به یک کودک آموزش دهید.
یک برگه سفید بردارید و موضوعی یادگیری را در بالایش بنویسید. انگار که دارید آن را به یک کودک آموزش میدهید آنچه را که در مورد موضوع میدانید بنویسید. خیال کنید با یک بچه هشت ساله طرفید که کلمات و توجه کافی را برای فهمیدن مفاهیم و ارتباط ابتدایی دارد.
بسیاری از مردم وقتی موضوعی را درست درک نمیکنند، آن را در قالب کلمات و اصطلاحات پیچیده بیان میکنند. مشکل اینجاست که ما فقط خودمان را گول می زنیم، چون ندانستنمان را مخفی میکنیم و با در پشت اصطلاحات قلمبه سلمبه مخفی میشویم.
وقتی از ابتدا به زبان سادهای که کودک میتواند درک کند، ایدهای را مینویسیم، شما مجبور میشوید آن مفهوم را در سطحی عمیقتر درک کنید و روابط و ارتباط بین ایدهها را سادهسازی کنید. تقلایی اگر صورت میگیرد برای این است که بهتر ذهن و ابهامات دانشی شناسایی شوند.
مرحله ۲: مرور
در قدم اول به ناگزیر گپهایی دانشیتان را پیش رو دارید؛ موضوعاتی فراموش شده اند، چیزهایی که قادر به توضیحشان نیستید، یا اصلا نمیشود ارتباط آنها را با ایدههای دیگر پیدا کرد. این بازخورد گرانبهاست چرا که شما مرز دانشی (edge of your knowledge) خود را کشف کردهاید.
Cصلاحیت یعنی شناخت حدوحدود تواناییهایتان و شما آن را شناسایی کردهاید! این جایی است که یادگیری شروع میشود. حالا شما میدانید کجا گیر افتادهاید و مشکل کجاست. حالا به متن و منابع اولیه مراجعه میکنید تا دوباره یاد بگیرید و قادر باشید اصطلاحات پایه و ارتباطشان را توضیح دهید.
مزیت دیگر شناسایی مرزهای درکتان (boundaries of your understanding) این است که ما را خودآگاهتر میکند و به تبعاش از اشتباهات معمول کم میکند؛ همین طور، شانس موفقیتتان را هنگام استفاده از دانش افزایش میدهد.
مرحله ۳: سازماندهی و ساده سازی
یادداشتی تهیه کنید که مطمئن باشید جایی به اشتباه حرفهای منبع اصلی را تکرار نکرده اید. با آنها یک داستان ساده بسازید. آن را با صدای بلند بخوانید. اگر بیانتان ساده نیست یا گیج کننده به نظر میرسد، احتمالا جایی را درست درک نکردهاید پس هنوز نیاز به کاری بیشتری است.
مرحله ۴: انتقال و آموزش (اختیاری)
بهترین حالت برای این مورد این است که کسی را پیدا کنید که از موضوع اطلاعی ندارد یا همان بچه هشت ساله! سنجش نهایی میزان درکتان، توانایی انتقال آن آزمون نهایی دانش شما، انتقال آن است.