صفر تا صد سیم کشی کولر گازی
زمانی که وسایل الکترونیکی خریداری میکنید، دفترچه راهنمایی همراه آن به شما داده میشود که نحوه نصب و استفاده از آن دستگاه به طور کامل در آن ذکر شده است. برای سیم کشی کولر گازی میتوان از این دفترچه استفاده نمود.
توجه کنید که سیمکشی برق کولر گازی باید توسط فرد مطمئنی که از طرف شرکتی که محصول خود را خریداری نمودهاید انجام شود. نصب برق کولر گازی با توجه به مدل و نوع تغذیه برقی که دارد، باید با دقت تمام انجام شود و چنانچه ایرادی در آن وجود داشته باشد، مدار دستگاه با مشکل مواجه شده و گاهی باعث وجود حوادثی از قبیل آتشسوزی میشود.
دقت کنید برای اجرای صحیح نقشه سیمکشی برق کولر از سیمهای نصف شده و چسب خورده به هیچ عنوان استفاده نکنید. برای آگاهی کامل از نحوه سیم کشی کولر گازی اسپیلت، ابزارهای مورد نیاز آن و دیگر موارد، حتما تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
جدول محتوا
برای سیمکشی برق کولر گازی چه ابزارهایی نیاز داریم؟
در ادامه ابزارهای تخصصی که برای سیم کشی کولر گازی مورد نیاز است را همراه با نحوه کارکرد آنها نام بردهایم.
- لوله بر مسی
- پرچ کن یا لاله کن
- منیفولد سرویس (گیج فشار)
- مولتیمتر
- پمپ وکیوم
- ترمومتر
- مانومتر
- روغنی
- تقاضای
- عقربهای
- دیجیتال
- دیافراگمی
- دستگاه فنر خم کن لوله مسی
نقشه سیم کشی کولر گازی اسپیلت
سیم کشی کولر گازی اصول و قواعد خاص خودش را دارد و در صورت رعایت نکردن آنها توسط تعمیرکار، حتما در مدار برق و کمپرسور این دستگاه مشکل ایجاد میشود. در نقشه سیمکشی برق کولر گازی دقیقا مشخص شده است که کدام سیم باید کجا قرار بگیرد.
اگر این نقشه سیمکشی در باکس دستگاه وجود نداشت یا اینکه آن را گم کردهاید، الزامی است که نصب برق کولر گازی را به تکنسینی که تجربه بالایی در این زمینه دارد بسپارید.
هنگام تهیه کابل برای سیم کشی کولر گازی باید حتما به ظرفیت دمایی کولر توجه کرد. معمولا عدد این ظرفیت روی اسپیلت درج شده است. با تقسیم این عدد بر عدد 3 و نیم و ضرب کردن حاصل آن با عدد 12، ظرفیت تبرید (btu) به دست میآید، البته ممکن است ظرفیت تبرید روی بدنه اسپیلت درج شده باشد.
حال نیاز به عدد جریان برق مصرفی بر اساس آمپر داریم. این عدد روی کولر نوشته شده است، در غیر این صورت کافیست عدد btu را بر دو هزار تقسیم کنید. در بعضی از کولرهای اسپیلت محلی برای نصب سیم ارت تعبیه شده، نصب این سیم ضروری است.
دقت کنید سیمهای برق در دو نوع اصل و بدل در بازار موجود هستند، بنابراین الزامی است که آنها را از جاهای معتبر خریداری کنید. نقشه سیمکشی برق کولر گازی یک تکه و دو تکه به صورت زیر است. برای سیم کشی کولر گازی یک تکه:
- شیار بزنید.
- لوله خرطومی رد کنید.
- دو رشته سیم را مستقیم از جعبه فیوز تا محل نصب کولرگازی بکشید.
نصب برق کولر گازی دو تکه به مدل آن بستگی دارد. در بعضی از آنها سیم برق تا جایی که یونیت خارجی قرار دارد و در بعضی دیگر سیم برق تا جایی که یونیت داخلی قرار دارد کشیده میشود. محل نصب کولر گازی باید دور از نور مستقیم آفتاب باشد و از آنتن تلویزیون و رادیو 1 متر فاصله داشته باشد تا نویز این دستگاهها عملکرد کولر را مختل نکنند.
نصب پنل داخلی
این پنل باید دو متر از زمین فاصله داشته باشد و دو طرف آن به اندازه پانزده سانتیمتر فضای خالی باشد.
صفحه فلزی کولر را به کمک پیچ و رول پلاک روی دیوار و لولههای آن را به سمت خارج و با حالت شیبدار قرار دهید. بعد از آن صفحه جلوی کولر را باز کرده و مطمئن شوید سیمها به درستی به هم متصل شدهاند.
لولههای مسی، کابل برق و پمپ تخلیه را به یونیت داخلی وصل کرده و با کمک آچار سفت کنید و از طریق یک حفره به بیرون دیوار هدایت کنید. در این مرحله یونیت داخلی اسپیلت را روی صفحه فلزی قرار دهید.
نصب پنل خارجی
محیطی که بیرون از ساختمان برای یونیت خارجی در نظر میگیرید نباید خیلی گرم و پر از گرد و غبار باشد، همچنین دو طرف آن باید 30 سانتیمتر فضای باز باشد. این پنل باید نزدیک به سه متر از آنتن لوازم صوتی_تصویری فاصله داشته باشد.
پوششی که روی یونیت قرار دارد را بردارید و سیمکشی آن را مطابق دفترچه راهنما انجام دهید و پوشش یونیت را دوباره روی آن قرار دهید. لولهها را همانطور که در کاتالوگ ترسیم شده است متصل کنید و با نوار جداکننده عایقبندی کنید.
سیم کشی کولر گازی
در قدم اول درب تابلو را باز کنید و درپوش سیمکشی را برداشته و سیمها را اینگونه متصل کنید:
- سیم آبی رنگ به ترمینال 1
- سیم قهوهای ترمینال 2
- سیم قرمز به ترمینال 3
- سیم زرد و یا سبز که مربوط به سیم ارت است به منبع تغذیه
از محکم بودن سیم ها مطمئن شوید تا اتصالی برق بین آن ها رخ ندهد. در پایان در پوش را در مکان قبلی خود جایگذاری کنید.
انواع کولر گازی
انواع کولرهای گازی که در بازار موجود هستند از نظر ظاهری با هم تفاوت دارند، ولی عملکرد آنها شبیه به هم است. در حالت کلی کولرهای گازی به سه دسته تقسیم میشوند که در ادامه آنها را شرح دادهایم:
- کولرگازی یک تکه
- کولرگازی پنجرهای یا اتاقی
- کولرگازی پرتابل
- کولرگازی دو تکه
- اسپلیت دیواری (mountd)
- داکت اسپلیت یا اسپلیت کانالی (duct)
- اسپلیت ایستاده (standing) یا کابینتی
- اسپلیت سقفی زمینی (floor ceiling)
- اسپلیت کاستی (cassette)
- اسپلیت سقفی دیواری (wall mounted ceiling)
- کولرگازی چند تکه یا مولتی پنل
آموزش سیم کشی کولر گازی مرحله به مرحله
سیمکشی یکی از مهمترین مراحل در نصب دستگاههای الکتریکی از جمله کولر گازی است است و باید آن را به فرد متخصص سپرد. در ادامه مطلب مراحل سیمکشی برق کولر گازی را به طور کامل شرح دادهایم:
1- جداسازی عایق کابل برق:
در این مرحله باید عایقی که سطح چهار سیم موجود در نقشه سیم کشی کولر گازی پوشیده شده است را جهت متصل شدن به شکل ایمن با ابزار مخصوص جدا کرد. طول کابلها باید کاملا استاندارد و به شکل زیر باشند:
طول بلندترین سیم که سیم اصلی نیز به آن میگویند باید صد میلیمتر باشد.
طول استاندارد کوتاهترین سیم چهل سانتیمتر است
برای کابلهای دیگر باید طول 60 و 80 میلیمتر در نظر گرفته شود.
اندازه کابلهای اصلی که در نصب برق کولر گازی باید به آن توجه کنید، به ترتیب چهل، شصت، هشتاد و صد میلیمتر هستند.
2-جداسازی روکشهای سیم:
در سیم کشی کولر گازی باید روکش تمام سیمها را با دقت تمام به اندازه بیست میلیمتر با سیم لخت کن جدا کرد. اگر این مرحله با سهل انگاری انجام شود، برق به خوبی در سیمها جریان پیدا نمیکند و کولر گازی با مشکل مواجه میشود.
وارد کردن وارنیش و وایرشو به سیم: در این مرحله بعد از وارد کردن وارنیش و وایرشو به سیم، سیمهای اصلی و دوم را که مقداری از آنها را لخت کردهاید را به هم وصل کنید تا وایرشو در محل اتصال قرار بگیرد. بعد از آن با استفاده از ابزار سرسیم زن، بخش انتهایی وایرشو را جمع کنید تا سیمهای لخت به طور کامل با وایرشو پوشیده شوند.
3-قرار دادن وارنیش بر روی وایرشو:
با این عمل از ایجاد اتصالی در جریان برق و خطر آتش سوزی کولرگازی جلوگیری میشود. در این مرحله برای اینکه وارنیش محکم در جای خود قرار بگیرد، مقداری آن را حرارت میدهیم.
پیچیدن نوار چسب به دور سیمها: سیمکشی برق در این بخش به پایان میرسد. کافی است دور سیمها را برای بالا بردن ایمنی کار، با نوار چسب برق بپیچید.
کولرگازی از مهم ترین ملزومات هر ساختمانی است!
با شروع شدن فصل گرما، دما محیط هم بالا میرود و فضا را بسیار غیر قابل تحمل میکند. کولرهای یکی از اختراعات خوبی بودند که با متعادل کردن دمای محیط با استفاده از مبرد در کمترین زمان ممکن، به بشر کمک کردند زندگی راحتتری داشته باشد.
کولرهای گازی علاوه بر خنک کردن محیط، به نوعی هوای آن را پاکیزه میکنند.
اتصال سیمها و کابلها بر اساس نقشه سیمکشی، موجب کاهش و به حداقل رساندن حوادثی مانند آتشسوزی، برقگرفتگی و ایجاد شوک الکتریکی میشود.
برای اینکه از وقوع اتفاقات ناشی از ایراد در سیم کشی کولر گازی در امان باشید، بهتر است بدون اینکه سیمها را از جایی نصف کنید، آنها را به صورت یک تکه از جعبه فیوز تا دستگاه کشیده و وصل کنید. فراموش نکنید که هر سال در زمان سرویس اسپیلت، سیمکشی آن هم بررسی کنید.
*** با دارالفنون، راهی به سوی زندگی در خارج از کشور ***