ثبت نام

انواع درب های اتوماتیک از نظر کاربرد

انواع درب اتوماتیک

درب های اتوماتیک یکی از وسایلی هستند که امروزه برای هر خانه ای جزو ملزومات محسوب می شوند. انواع درب های برقی از نظر کاربرد سایر موارد زیر هستند:

  •  درب های اتوماتیک لولایی (جک)
  •  درب های اتوماتیک کرکره برقی
  •  درب های اتوماتیک کشویی (جک ریلی)
  •  درب های اتوماتیک زیر سقفی (سکشنال)

برای یادگیری شیوه نصب درب های اتوماتیک و کرکره های برقی می توانید در دوره های آموزش برق ساختمان شرکت کنید.

درب اتوماتیک کرکره ای

کرکره ها جزء درب‌ های اتوماتیکی هستند که امروزه موارد کاربرد بالائی در جامعه ما ایفا می‌کنند. استفاده اصلی کرکره برای درب مغازه‌ها می‌باشد. اما پاره‌ای اوقات از آن برای درب پارکینگ یا ورودی حیاط استفاده می‌کنند. این امر بدین دلیل است که کرکره در بالای ورودی بصورت گرد جمع می‌شود و فضای اندکی اشغال می‌نماید.

درب اتوماتیک کرکره ای نیاز به عرض بیشتر همچون درب ریلی، نیازی به فضای بازشو روبرویی همچون درب بازویی و نیازی به سقف کامل و پوشیده همچون درب سکشنال ندارد.

تفاوت انواع کرکره برقی در چیست؟

اما انواع کرکره برقی در نوع تیغه و موتور متفاوت میباشند. تیغه‌ها دارای انواع مختلفی چون آلومینیوم ، گالوانیزه فوم دار ، پلی کربنات (شفاف و امنیتی) ، رول گیتر فولادی (کاملاً امنیتی)، گالوانیزه پانچ ، آلومینیوم پانچ می‌باشند و در اندازه‌های ارتفاع  مختلفی چون 6سانت، 8سانت و 10 سانت بطور متداول موجود می‌باشند.

موتور کرکره برقی شامل انواع ام سی، توبولار و ساید می‌باشد. امروزه استفاده از موتور ساید به دلیل امنیت ، عمر طولانی‌تر و خدمات آسانتر بیشتر مورد استفاده است. در صورت نبود برق برای دو نوع  ام سی و توبولار می توان از باطری پشتیبان بصورت جدا یا از دسته خلاص کُن استفاده کرد.

موتور ساید خود دارای دو نوع AC و DC است. موتور dc خود دارای UPS بوده و نیاز ما به باطری خارجی را برطرف می‌نماید. این موتور نیز همچون دو نوع قبل دارای خلاص کُن میباشد که در این موتور بصورت زنجیر قرار گرفته است.

درب های اتوماتیک کشویی

درب های اتوماتیک شیشه ای عمدتاً نفر رو بوده و عملكرد اتوماتیک این درب‌ها در بسیاری از اماكن باعث تكریم ارباب رجوع گردیده و حس خوش آیندی در آنها به وجود می آورد.

این نوع درب‌ها به علت استفاده از شیشه و فریم های آلومینیومی و یا استیل زیبا به طراحان و دكوراتورها این امكان را می‌دهد تا بتوانند از این درب‌ها در ساختمان‌های مسكونی و اداری، فروشگاه‌ها، اماكن عمومی،بیمارستان‌ها، هتل‌ها و غیره استفاده نمایند.

استفاده از این نوع درب‌ها به طور چشم‌گیری (تا 70%) از حدر رفتن انرژی سرمایشی و گرمایشی از ورودی ها جلو گیری می‌كند و به علت استفاده از درزگیرهای مویی و یا لاستیكی بین فریم‌ها مانع نفوذ گرد و خاك، حشرات و صدا به داخل اماكن می‌گردد. همچنین عدم وجود دستگیره در این درب‌ها و غیر تماسی بودن آنها تاثیر چشمگیری در جلوگیری از انتشار ویروس‌ها ، میكروب‌ها و بیماری‌های واگیردار دارند.

درب اتوماتیک کشویی

ویژگی های مثبت درب های اتوماتیک کشویی

از دیگر مزایای استفاده از درب های اتوماتیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف پایین انرژی
  • اصطحلاك پایین
  • ،سازگار با هر نوع دكوراسیون
  • با حداقل ایجاد صدا
  • كنترل تردد و عبور و مرور افراد

اپراتور و مكانیسم این درب‌ها در هفت مدل زیر طراحی گردیده است:

  1. درب اتوماتیک كشویی Sliding Automatic Doors
  2. درب اتوماتیک تلسكوپی ،Telescopic Automatic Doors
  3. درب اتوماتیک منحنی یا قوسی Curved Automatic Doors
  4. درب اتوماتیک لولایی Swing Automatic Doors
  5. درب اتوماتیک تاشو یا اتوبوسی Folding Automatic Doors كه عمدتاً به صورت دو طرفه ویا یك طرفه است
  6. درب اتوماتیک زاویه دار Angular Automatic Doors
  7. درب اتوماتیک دوار Revolving Automatic Doors

درب اتوماتیک تلسکوپی

این نوع درب‌ها بیشتر در ورودی هایی كه نیاز به بازشوی بیشتری می باشد مانند مراكز تجاری و بعضی از اماكن عمومی كه در آن واحد نفرات زیادی عبور می كنند، پیشنهاد می گردد.

مكانیزم این درب ها مانند درب‌های كشویی به صورت خطی می باشد با این تفاوت كه در این دربها چهار لنگه متحرک به صورت تلسكوپی عمل باز شدن را انجام می دهند و این باعث افزایش 30 درصدی بازشو نسبت به مدلهای كشوی دو لنگه می گردد.

توسط این سیستم میتوان ورودیهایی تا عرض 3.5 متر و ارتفاع 2.5 متر ایجاد نمود. همچنین این دربها به صورت یك طرفه نیز قابل اجرا می باشند. وجود سیستم سنسورهای ایمنی خطی بین درب ها و كنترلرهای هوشمند با قابلیت ضد برخورد امنیت عابرین را در برابر برخورد احتمالی با دربها را تامین می كنند.

در درب های اتوماتیک تلسکوپی استفاده از شیشه های 10 میلیمتر و 20 میلیمتر امكانپذیر است. انتخاب وضعیت های اتوماتیک، دائم باز، دائم بسته، حالت زمستانی یا نیمه باز، ورود ممنوع و یا خروج ممنوع و همچنین با نصب سیستم های كنترل تردد و یا ریموت كنترل و همچنین برنامه های زمانبندی در بعضی از اپراتورها برای كاربران امكانپذیر می باشد و انهارا را قادر به كنترل ورودها و خروج ها می سازد. 

درب اتوماتیک زاویه دار

این نوع درب برای فروشگاه ها و اماكنی كه بازشوی آنها در یكی از اضلاع آن باشد و یا در ورودی های معمولی برای داشتن تنوع در فرم ورودی و زیبایی خاص در معماری بنا ، طراحی گردیده است.حركت این درب ها نیز به صورت خطی می باشد ولی با این تفاوت كه لنگه دربها باهم یك زاویه ای را تشكیل میدهند كه این زاویه میتواند از 90 درجه الی 175 درجه متغیر باشد.

در ابن نوع درب ها برای جلوگیری از برخورد درب ها با عابرین به علت زاویه دار بودن دربها امكان نصب سنسورهای ایمنی خطی وجود ندارد و از سنسورهای مایكروویو خاص استفاده میگرد كه هم عمل تشخیص حركت افراد را به عهده دارند و هم مانع برخورد دربها با افراد میگردند.

مدار كنترل این درب ها نیز مانند مدل های پیشین كاملاً توسط كاربر و نصاب قابل برنامه ریزی و كنترل        می باشد و همچنین امكان نصب تسط شیشه های 10 میلی متر و دوجداره امكان پذیر می باشد.

درب اتوماتیک منحنی

درب های اتوماتیک منحنی با طراحی زیبا و منحصر به فرد یكی از زیباترین نوع درب‌ های اتوماتیک شیشه ای میباشد كه با توجه به طراحی و معماری فضا به شكل نیم دایره ، دایره كامل و یا قوسی از یك دایره و كاملا سفارشی ساخته و اجرا میگردد.

استفاده از این درب‌ها در مكانهایی كه در معماری آنها از تركیبات منحنی استفاده شده است، زیبایی و هارمونی دو چندانی را ایجان میكند. همچنین با نصب این دربها به صورت دایره كامل باعث ایجاد یك فضای استوانه ای میگردد كه این فضا تبادل هوای داخل و بیرون را به حداقل رسانده و اثر قابل توجهی در جلوگیری از اتلاف انرژی و نفوذ گردو خاك و دیگر عوامل طبیعی به داخل ساختمان دارد

درب اتوماتیک لولایی بیشتر در مكانهایی به كار گرفته میشوند كه به علت محدودیت در عرض امكان نصب دیگر درب‌های اتوماتیک وجود نداشته باشد. اپراتور این درب‌ها طوری طراحی گردیده كه نیازی به تعویض درب نبوده و تقریبا قابل نصب بر روی هر نوع درب لولایی می‌باشند و توانایی باز و بسته كردن درب‌ها را به داخل و خارج را دارند. همچنین می‌توان از این سیستم به صورت یك لنگه و یا دو لنگه به كار گرفت.

استفاده از این درب‌ها در مكان‌های پر تردد پیشنهاد نمی‌گردد ولی برای محدود كردن تردد در مكان‌های خاص مانند اتاق مدیریت، اتاق سرور ، اتاق عمل طلا فروشیها و غیره و تركیب آنها با سیستم های كنترل تردد سیستم كنترلی مناسبی را بوجود می آورند چرا که باعث عدم تداخل نفرات در هنگام ورود و خروج می گردد.

درب اتوماتیک خروج اضطراری

این نوع درب ها در مكان‌هایی پیشنهاد می‌گردد كه در مواقع خواصی نیاز است تا عرض كامل ورودی برای ورود و یا خروج مورد استفاده قرار گیرد.

فریم این درب ها طوری طراحی گردیده كه در مواقع اضطراری مانند اتش سوزی و غیره با فشار اندكی درب ها به پهلو جمع شده و كل عرض وردی را آزاد می سازند. همچنین در مكانهایی مانند نمایشگاه های خودرو و پاركینگ ها كه عبور خودرو و نفر از یك ورودی صورت می پذیرد ، با این نوع فریم ها نصب درب اتوماتیک امكان پذیر میگردد. همچنین نصب این فریم ها بر روی انواع اپراتورهای درب‌های كشویی امكان پذیر می باشد.

درب های شیشه ای اتوماتیک

درب های زیرسقفی

درب های اتوماتیک زیر سقفی عملکرد ساده ای دارد و از ایمنی و عایق بندی مناسبی در برابر نوسانات دما و رطوبت برخوردار می باشد . درب های سکشنال از چند پنل تشکیل شده است که توسط لولاهای فولادی به یکدیگر متصل شده اند.

درب سکشنال توسط ریل های جانبی قادر خواهند بود که از حالت عمودی در حالت بسته به حالت افقی و موازی با سقف در حالت باز درآیند، بنابراین این نحوه عملکرد سبب می شود تا بهترین میزان بازشو در عرض و ارتفاع حاصل آید. این حالت باز و بسته شدن سبب شده که اینگونه درب ها را با نام درب زیر سقفی بشناسند. استفاده از این درب برای تمامی اعضاء خانواده به راحتی انجام می شود .

درب سکشنال پارکینگ یا در اتوماتیک زیر سقفی مناسب برای پارکینگ هایی با تردد بسیار بالا است. در سکشنال پارکینگ توسط فنرهای بالانس بسیار قوی، فشار اضافی را کم می کند و وزن اصلی پانل های درب سکشنال را به تعادل می رساند. در کنار انتخاب یک سیستم اتوماسیون، می توان در تردد بسیار بالا از موتور کِشنده برای درب سکشنال پارکینگ استفاده کرد.

به علت استفاده از چرخ های ضد سایش و ریل های نگهدارنده، استهلاک درب سکشنال در مقایسه با دیگر سیستم های درب اتوماتیک بسیار کم است. درب سکشنال پارکینگ به دلیل مکانیزم های خاص در ایران مورد توجه قرار گرفته است.

درب های سکشنال، مناسب فضاهایی است که از لحاظ ارتفاع و فضای پارکینگ دارای محدودیت است. فضای لازم برای نصب درب سکشنال بین ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر از ارتفاع می باشد.

چرا استفاده از درب های زیر سقفی توصیه می شود؟

درب زیر سقفی مصرف بسیاری در پارکینگ ساختمانهای هوشمند و مدرن امروزی دارند. درب های اتوماتیک زیر سقفی ،  استاندارد روز اروپا می باشند و به علت مکانیزم خاص و مزایای این سیستم در ایران نیز مورد توجه فراوان قرار گرفته اند. درب اتوماتیک سکشنال ، مناسب فضاهایی می باشند که از لحاظ ارتفاع و فضای پارکینگ دارای محدودیت هستند.

فضای لازم برای نصب درب زیر سقفی ۳۰ سانت از ارتفاع می باشد. مکانیزم خاص درب زیر سقفی باعث می شود که به کمک فنرهای بالانس و ریل‌های خاص، درب در زیر سقف جمع شده و حجم فضای محدودی از پارکینگ را اشغال  کند و سریع و بی صدا باز و بسته شوند.به همین دلیل به این نوع درب ها ، درب زیرسقفی گفته می شود.

نویسنده: علیرضا ترکمان

مقاله های مشابه
آموزش کراتینه موی مردانه

آموزش کراتینه موی مردانه

پاکسازی پوست

پاکسازی پوست

آموزش کوتاه کردن موی مردانه

آموزش کوتاه کردن موی مردانه

آموزش تست و وکیوم کولر گازی

آموزش تست و وکیوم کولر گازی

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *