درآمد برقکاری ساختمان
یکی از سوالات مهمی که متقاضیان رشته برق در تمام شاخهها (اعم از برق ساختمان، صنعتی، خودرو و…) به دنبال جواب آن هستند، میزان درآمد مهندس برق بعد از ورود به شغل برقکاری است. در حقیقت میزان درآمد برقکاری ساختمان به پارامترهای مهمی مانند میزان مهارت، تجربه، سابقه کار و حتی حوزه کاری فرد بستگی دارد.
علاوه بر میزان تخصص، مواردی مانند خوش قولی، سرعت عمل، برخورد خوب، ارتباط اجتماعی و غیره در درآمد مهندس برق تاثیرگذار است. بعد از اینکه تخصص کافی را در این حوزه کاری به دست آوردید، بدون شک میتوانید پروژههای بزرگتری را دریافت کرده و به دنبال آن درآمد بیشتری کسب کنید.
اگر به تازگی وارد حرفه برقکاری ساختمان شدهاید و به عنوان یک مجری برقکار میخواهید بدانید بازارکار شغل برقکاری چگونه است؟، درآمد مهندس برق در ایران چقدر است و چگونه میتوان این درآمد را افزایش داد، حتما تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
اگر به دنبال کسب مهارت در این زمینه هستید، توصیه میشود از صفحه آموزش برق ساختمان نیز بازدید کنید.
*** دانش کلیدی است که درها را به روی فرصتهای مالی باز میکند ***
جدول محتوا
- 1 میزان درآمد برقکار ساختمان چقدر است؟
- 2 سرمایه مورد نیاز برای احداث مغازه الکتریکی
- 3 برق ساختمان چیست؟
- 4 مراحل برقکشی ساختمان
- 5 استفاده از ابزارآلات و تجهیزات تخصصی:
- 6 تهیه نقشه سیمکشی ساختمان:
- 7 انواع برقکشی ساختمان
- 8 برقکار ساختمان چه وظایفی دارد؟
- 9 درآمد برقکار ساختمان در ایران چقدر است؟
- 10 بازارکار برقکار ساختمان و آینده شغلی برقکار چگونه است؟
- 11 چگونه میتوانیم درآمد برقکاری را افزایش دهیم؟
میزان درآمد برقکار ساختمان چقدر است؟
در صورتی که شما به عنوان برقکار ساختمان در شرکتها، ادارت، کارخانجات و… کار کنید، حداقل ميزان حقوق شاغلين بر اساس مصوبات شوراي عالي در چارچوب ماده 41 قانون كار که هر ساله تعيين ميگردد شروع میشود كه در صورت رضايت كارفرما تا دو الی سه برابر پایه وزارت کار قابل افزايش خواهد بود. اما در صورتی که شما به صورت مستقل و برای خودتان کار میکنید خیابانی که مغازه شما در آن قرار دارد و مقدار رفت و آمد خانوادهها در آن، بزرگی و کوچکی مغازه الکتریکی ، مجهز بودن آن به تجهیزات مدرن و به روز، دوری و نزدیکی سایر مغازههای الکتریکی در میزان در آمد شما تاثیر دارد.
براساس تحقیق محیطی انجام شده توسط نگارنده مبلغ در آمد برقکار ساختمان بین 3 الی 7 برابر حداقل حقوق اداره کار و در برخی شرایط بیشتر از این مقدار نیز می باشد. مثلا تعرفه و اجرت برقکا ساختمان طبق نرخ نامه مورخ مرداد 1401 اتحادیه صنف برقکاران ساختمان به شرح زیر است:
- نصب انواع چراغ معمولی 38500 تومان
- نصب آیفن تصویری 360هزار تومان (نصب هر گوشی اضافه 45هزار تومان )
- نصب لامپ مهتابی 2 لامپه 45 هزار تومان
- نصب و راه اندازی کولرآبی 150000 تومان
- فقط نصب هواکش منزل 45 هزار تومان
- اجرای سیستم اتصال زمین (ارتینگ) 380 هزار تومان
- نصب هر دتکتور نوری و دودی جهت اعلام حریق 50 هزار تومان
- نصب هر عدد آنتن مرکزی 240 هزار تومان
- نصب هر عدد تایمر راه پله، فتوسل، چشمی 85 هزار تومان
- نصب و راه اندازی جک دربهای برقی به همراه سیستم کنترل 650 هزار تومان
- نصب هر عدد کلید و پریز و سرهم بندی 15 هزار تومان
- نصب هر عدد سر پیچ 8500 تومان
- لوله کشی با لوله پلیکا هر متر 15000 تومان
اگر شما در روز 7 مشتری داشته باشید و به طور متوسط از هر نفر 100 هزار تومان حق الزحمه بگیرید درآمد ناخالص مغازه الکتریکی در روز 700 هزار تومان و در ماه (26 روز کاری) 18 میلیون تومان خواهد شد . که پس از کسر هزینه های استهلاک ، تجهیزات، اجاره به طور خالص 6 میلیون تومان برای شما خواهد ماند(بر اساس نرخ نامه سال 1398). البته سه اصل مهم مهارت ، انصاف و اخلاق شخص برقکار ساختمان سه اصل مهم در در افزایش میزان در آمد باشد و اهمیت زیادی دارد(( در ضمن شخص برقکار میتواند از فروش لوازم برقی نیز 25 الی 30 درصد سود دریافت کند و میزان درآمد خود را بالا ببرد.))
سرمایه مورد نیاز برای احداث مغازه الکتریکی
چنانچه پس از دریافت مدرک در پایان کلاسهای دوره آموزش برق ساختمان بخواهید کسب و کار خود را راه اندازی کنید، باید بدانید برای تاسیس و احداث مغازه الکتریکی نیاز به 2 سرمایه گذاری ملکی و سرمایه گذاری تجهیزاتی خواهید داشت. سرمایه گذاری برای افتتاح این بیزنس شامل موارد زیر است:
- در سرمایه گذاری ملکی ما میتوانیم با رهن مغازه که در شهرهای کوچک که از 12 میلیون تومان شروع و در شهرهای بزرگ مثل تهران تا 90 میلیون تومان ادامه دارد (که هر فردی با توجه به توان مالی خود منطقهای را جهت تاسیس مغازه الکتریکی انتخاب می کند .(در صورتی که فرد پول زیادی جهت رهن مغازه ندارد میتواند مبلغ رهن را به اجاره تبدیل کند)
- سرمایه مورد نیاز جهت خرید تجهیزات لوازم الکتریکی بین 25 الی80 میلیون تومان میباشد و هر مقدار شخص سرمایه بیشتری جهت خرید لوازم الکتریکی از جمله کلید، پریز، انواع سیم، انواع کابل، انواع لامپ، قوطی،دوربین مداربسته، سیستم اعلام حریق، آیفن معمولی و تصویری، دزدگیر، لوازم ارتینگ، کابل، تلفن ، لوستر ، پرژکتور، تایمر، فتوسل و…. سرمایه گذاری کند ((در ضمن شخص میتواند بسیاری از لوازم را با چک مدت دار خریداری کند))
- شخصیتهای مناسب شغل برقکار ساختمان: اگر شما به شغلی علاقه مندید که فنی باشد، و از سر و کله زدن با لوازم برقی لذت میبرید و میخواهید زودتر وارد بازار کار شوید، این شغل مناسب شماست. تیپ شخصیتی افرادی که به شغل برقکار مشغول هستند غالبا اشخاصی پر انرژی ، باهوش، هوشیار،دارای اطلاعات فنی خوب، مهارت خاص در حل مسئله جدید و چالش بر انگیز دارند و به خوبی میتوانند با ابزارهای مختلف کار کنند.این افراد مهارت تحلیل فراوانی دارند و میتوانند مسائل مختلف را حل و فصل کنند. کارهای روتین و عادی آنها را خسته میکند .آنها همیشه دنبال فرصتها و کارهای جالب و جدید هستند. ازاعتماد به نفس و توانائی تنها کار کردن برخوردار هستند
برق ساختمان چیست؟
زندگی در عصر حاضر بدون داشتن برق و تجهیزات الکترونیکی بسیار سخت شده است، طوری که برقکشی ساختمان یکی از با اهمیتترین قسمتها در ساخت یک ساختمان به شمار میرود. با انجام درست مراحل سیمکشی ساختمان میتوان برق کل ساختمان را تامین کرد. لازم به ذکر است که برقکاری ساختمانهای مختلف مانند خانههای آپارتمانی یا تجاری ممکن است پیچیدگی بیشتری داشته باشد.
برای تامین برق ساختمان باید نوع سیمهایی که از نظر شماره، تعداد رشته و کارکرد با هم فرق دارند را مشخص کرد. غالبا سیمهایی که در پروژههای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند به شرح ذیل هستند:
- سیم افشان: از رشته سیمهایی ساخته شده که به هم پیچیده شدهاند روی آنها با یک عایق پوشیده شده است که ظرفیت تحمل ۷۵۰ ولت را دارد.
- سیم مفتولی: یک رشته سیم رسانا با قابلیت فرمگیری است و در تابلو برق و برق فاز مورد استفاده قرار میگیرد.
- سیم نیمه افشان: دارای ویژگیهای سیم افشان و مفتولی بوده با این تفاوت که میزان پیچیدگی سیمهای آن نسبت به سیم مفتولی کمتر، اما انعطاف آن بیشتر است.
- سیم تک رشته: این نوع سیم مخصوص سیمکشی توکار است.
- سیم دو رشته: مناسب سیمکشی روکار است.
مراحل برقکشی ساختمان
برقکاری ساختمان از مشاغل تخصصی بوده و مجری برقکار باید قبل از شروع فعالیت در این زمینه آموزش برق ساختمان را گذرانده باشد. در ادامه این متن مراحل برقکشی ساختمان را شرح دادهایم.
استفاده از ابزارآلات و تجهیزات تخصصی:
اولین گام در برقکشی ساختمان استفاده صحیح از ابزار سیم کشی است. از مهمترین ابزارهای لازم برای انجام سیمکشی یک ساختمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیم لخت کن:برای باز کردن عایق روی سیم از این ابزار استفاده میشود که در انواع مختلفی موجود است.
- انبردست:اگر میخواهید سیمها را برش دهید یا به هم بپیچید، این ابزار مناسب است.
- متر و مولتیمتر:این ابزار برای اندازهگیری جریان، مقاومت و ولتاژ استفاده می شود.
- تستر ولتاژ القایی:نوع اتوماتیک و دکمهای این وسیله وجود دارد و عموما برای اندازه گرفتن ولتاژ، بدون اینکه به مدار متصل باشد، استفاده میشود.
- فازمتر: از این ابزار برای باز و بسته کردن پیچها و تشخیص فاز یا نول بودن سیم استفاد میشود.
- فنر سیمکشی: این وسیله سیمها را در لولههای برق انتقال میدهد.
تهیه نقشه سیمکشی ساختمان:
پس از شناخت و فراهم سازی ابزار لام است به سراغ تهیه نقشه برق ساختمان برویم. در قدم اول بر اساس نقشه کلی ساختمان یک نقشه سیمکشی ساختمان تهیه کرده و در آن جای کلیدها، پریزها، لامپها، لولههای برق، جعبه تقسیم، جعبه فیوز و غیره را مشخص کنید.
- جایگذاری لوله و قوطیها: اجرای این مرحله از زمان شروع چیدن دیوارها تا قبل از سفیدکاری و یا کاشی و سرامیک کردن ادامه دارد. در این مرحله باید جای قوطیها، لولهها و لامپها را در دیوار، سقف و یا کف ساختمان با پیکور کنده و آنها را با رعایت ترازبندی اصولی در جای خود قرار دهید.
- تمیزکاری قوطیها، لولهها: گاهی ممکن است در حین انجام کارهای ساختمان جای لولهها، کلید و پریزها و … از مصالح ساختمانی پر شود. این موضوع کار برقکشی را با مشکل مواجه میکند، بنابراین حتما در مراحل اولیه سیمکشی تمیز کردن این قطعات را در برنامه دشته باشید.
- سیمکشی برق ساختمان: پس از اینکه تمیزکاری لولهها و قوطیها به شکل اصولی انجام شد باید کار سیمکشی در درون لولهها انجام گیرد.
جایگزین: سیم کشی برق ساختمان چگونه است؟
توضیح: در سیمکشی برق ساختمان سیمها به وسیله نوار چسب برق به یکدیگر وصل میشوند.
- نصب کلید، پریز و غیره: این مرحله غالبا بعد از به پایان رسیدن رنگکاری و تکمیل کف ساختمان انجام میشود. در این مرحله قطعاتی مثل کلید و پریزها، جعبه فیوز، لامپها، آنتنها، آیفون و … در جای خود نصب میشوند.
انواع برقکشی ساختمان
برقکاری ساختمان با توجه به شرایط ساختمان از نظر سال ساخت و کاربرد به دو روش روکار و توکار انجام میشود که هر یک از این دو حالت را در ادامه به صورت جداگانه شرح دادهایم.
سیم کشی روکار:
این نوع سیمکشی با توجه به نامش، روی سطح دیوار انجام میشود و گاهی برای اینکه آن فضا جلوه زیباتر و مرتبتری به خود بگیرد از داکت برای پوشاندن این سیمها استفاده میشود. این نوع سیمکشی بیشتر در ساختمانهای قدیمی تجاری و صنعتی برای صرفهجویی در انجام برقکشی انجام میشود.
سیمکشی توکار:
سیمها در این روش درون شیارهای خاصی که درون دیوار ایجاد شده است قرار میگیرند و روی آنها با گچ و سیمان پوشانده میشود. این روش برای تمام ساختمانهای مسکونی، تجاری و صنعتی مناسب است به طور کلی برای اجرای سیمکشی توکار از سه روش رایج که به شرح زیر هستند استفاده میشود.
ضمناً برخی از روش های جانبی نیز برای سیم کشی وجود دارند که در ادامه به آن ها اشاره شده است.
- روش جعبه تقسیم: در این روش ابتدا سیمها را به صورت افقی از داخل شیاری که برای این کار تعبیه شده است از ناحیه مشخصی عبور میدهند. بعد در نقاطی مانند بالای کلید یا پریز و به فاصله تقریبا سی سانتیمتر از سقف جعبه تقسیم را نصب میکنند.
- استفاده از جعبه کلید و پریز: اگر در سیمکشی ساختمان مشکلی به وجود آمده باشد با استفاده از این روش به راحتی با باز کردن پیچها و بیرون آوردن کلید و پریز میتوان تعمیرات لازم را انجام داد.
- سیمکشی توکار با استفاده از جعبه فیوز: با توجه به این که بخشهای مختلف ساختمان به میزان متفاوتی الکتریسیته نیاز دارند، با استفاده از این روش نحوه توزیع برق را به شیوه بهتری میتوان کنترل کرد. از مهمترین مزایای این روش میتوان به بررسی و یافتن ایرادات احتمالی به سادهترین شکل ممکن اشاره کرد. لازم به ذکر است که روش اجرای این نوع از سیمکشی توکار تا حدودی نسبت به دو روش قبلی پرهزینهتر است.
برقکار ساختمان چه وظایفی دارد؟
برقکاری ساختمان شغلی است که در آن فرد پس از گذراندن دورههای آموزشی به صورت تئوری و عملی، وظیفه انجام کارهایی مانند نصب دوربین مدار بسته، کرکرههای برقی، سیستمهای امنیتی، برقکشی ساختمان و … را بر عهده دارد.
علاوه بر این شغل برقکاری ایجاب میکند که فرد بعضی اوقات در ارتفاع زیاد نیز کار کند، به همین دلیل باید توان بدنی خوبی داشته باشد تا به خوبی عیب و ایرادی که در سیستم برقرسانی ساختمان وجود دارد را برطرف کند. این متخصصان میتوانند در زمینههای مختلف از برقکشی ساختمان منازل گرفته تا انجام پروژههای بزرگ مهندسی فعالیت کنند. وظایف برقکار ساختمان در حالت کلی در دستههای زیر قرار میگیرند:
- نصب و راهاندازی دستگاههای برقی و روشنایی ساختمان
- بررسی و نگهداری از سیستمهای الکتریکی و مطمئن شدن از ایمنی آنها
- نصب و سیمکشی سیستم برقی دزدگیر، دوربین مداربسته و دستگاههای اعلام آتشسوزی
- نصب و راهاندازی تجهیزات حفاظتی
درآمد برقکار ساختمان در ایران چقدر است؟
حوزههای کاری برق آنقدر گسترده و متنوع است و روند رو به رشدی دارد که نمیتوان گفت نقطه پایانی برای آن وجود دارد. اگر روزی ساختوساز ساختمانها متوقف شود، باز هم نیاز به عیبیابی و نگهداری از سیستمهای الکترونیکی وجود خواهد داشت.
جایگزین: درآمد برقکار اختمان چقدر است؟
توضیح: میزان درآمد برقکاری ساختمان بستگی به مهارت شما دارد.
به طور میانگین میتوان گفت درآمد مهندس برق چیزی بین هفت تا ده میلیون تومان است، البته این میزان مبلغ با افزایش تخصص شما حتی ممکن است بیشتر از این نیز باشد. اما فراموش نکنید که مقدار درآمد برقکاری ساختمان تنها با توجه به نیاز بازار سنجیده نمیشود، بلکه عوامل مختلف دیگری در این زمینه تاثیرگذار هستند، از جمله:
- سطح تخصص مجری برقکار
- مشتریمداری
- میزان تجربه
- تلاش و پشتکار فردی
- استفاده از تبلیغات
- مهارت عیبیابی تجهیزات الکترونیکی
- انصاف در کار
- کیفیت بالای خروجی کار
- مهارت ارتباطی
شغل برقکاری ساختمان از دسته مشاغل پردرآمد محسوب میشود، اما فردی که تازه وارد این رشته شده است، نباید در همان بدو ورود توقع درآمد بالا داشته باشد.
بازارکار برقکار ساختمان و آینده شغلی برقکار چگونه است؟
همه شما میدانید که برق یکی از مهمترین سیستمهای یک ساختمان است و برای تجهیز ساختمان به عنوان مجری برقکار باید آموزش و مهارت زیادی ببینید. درواقع زندگی کردن بدون برق بسیار سخت است و نمیتوان حتی ساعتی را بدون این سیستم مهم زندگی کرد.
مردم برای انواع کارهای برقی خود به متخصصان و برقکاران مراجعه میکنند، در نتیجه درآمد مهندس برق در ایران میتواند رقم بسیار خوبی باشد. شغل برقکاری ساختمان زمینههای کاری متعددی دارد، اما بیشتر آنها در این دو دسته قرار می گیرند:
- تعمیر و عیبیابی
- اجرا، نصب و راهاندازی
حال با توجه به اینکه مهندس برق در کدام یک از دو مورد گفته شده فعالیت کند، درآمد او میتواند متغیر باشد. بر اساس مطالب گفته شده میتوان به این نتیجه رسید که رشد ساخت و ساز ساختمان در چند سال اخیر باعث پررونق شدن بازارکار این حرفه شده و افزایش درآمد برقکاری ساختمان را در پی داشته است.
چگونه میتوانیم درآمد برقکاری را افزایش دهیم؟
در ادامه 9 روش افزایش درآمد برقکاری ساختمان را برای شما شرح دادهایم.سطح کیفیت کار خود را بالا ببرید: توجه نکردن به کیفیت کار خروجی باعث میشود به مرور زمان اعتماد مشتری و کارفرما به برقکار از دست برود، که نتیجه آن افت درآمد و تحویل ندادن پروژه به او است.
- هر روز به دنبال کسب مهارتهای جدید در حوزه کاری خود باشید تا هم سو با رقبای خود پیش بروید
- قیمت مناسب و رقابتی را فراموش نکنید: معمولا مشتریها بیشتر برقکاری را انتخاب میکنند که علاوه بر باکیفیت بودن کارش، قیمت مناسبی هم برای خدمات خود تعیین کرده باشد.
- کسبوکار شخصی خود را شروع کنید: بعد از اینکه در زمینه برق ساختمان و سیستمهای برق صنعتی تجربه کافی به دست آوردید، با سرمایهای که به دست آوردید برای افزایش درآمد میتوانید کسب و کار شخصی خودتان را راهاندازی کنید.
- حوزه تخصصی خود را ارتقا دهید: مهارتهای مرتبط با برق سه فاز و ابزار صنعتی شما را به درآمد بالاتر میرساند.
- افزایش سرعت عمل و دقت
- مشتری مداری و جلب اعتماد او
- افزایش مهارتهای عملی با به دست آوردن تجربه بیشتر
- گسترش روابط کاری با صنایع مختلف برای دسترسی به بازار هدف بزرگتر
در آخر میتوان گفت تلاش و پشتکار در کنار آموزش اصولی از مهمترین ویژگیها برای حرفهای شدن در شغل برقکاری و درنتیجه افزایش درآمد برقکاری ساختمان است. پس تا جایی که میتوانید بر روی بخش یادگیری خود سرمایهگذاری کنید و از تلاش خسته نشوید، مطمئن باشید که این تلاشها حتماً شما را به قلههای موفقیت میرساند.