ثبت نام

نیروگاه سیکل ترکیبی چیست؟

نیروگاه سیکل ترکیبی

یکی از مواردی که ممکن است برای افراد علاقه مند به رشته های مرتبط با الکترونیک جذاب باشد، موارد مرتبط با فرایند تولید برق و انرژی الکتریکی است. در این مطلب می خواهیم ببینیم ” نیروگاه سیکل ترکیبی چیست ؟” و متوجه شویم که چگونه در این نیروگاه ها 50% برق بیشتر تولید می شود.

خواندن این مطلب که در مورد نحوه تولید انرژی الکتریکی در نیروگاه های سیکل ترکیبی نوشته شده است، به شرکت کنندگان در دوره آموزش برق صنعتی شدیداً توصیه می شود.

چرا نیروگاه سیکل ترکیبی راندمان بالاتری دارد؟

نیروگاه سیکل ترکیبی به نیروگاه هایی گفته می شود که روند چرخه تبدیل سوخت به انرژی الکتریکی در آن ها به دو روش مستقیم و غیر مستقیم و به موازات یکدیگر انجام می شود.

در واقع در این نیروگاه ها انرژی الکتریکی یک بار به طور مستقیم و یکبار به کمک هدر رفت انرژی گرمایی تولید می شود و ترتیب این عملکرد به گونه ای است که در طی آن سوخت و توربین ها دست به دست یکدیگر داده تا بتواند 50% برق بیشتری از حالت معمولی تولید نمایند.

نیروگاه سیکل ترکیبی

نیروگاه سیکل ترکیبی چگونه برق را تولید می کند؟

اگر بخواهیم علت بالا رفتن راندمان در زمان استفاده از نیروگاه های سیکل ترکیبی را بدانیم، بهتر است با روند تبدیل انرژی موجود در سوخت به برق در این نیروگاه ها آشنا شویم.

1-احتراق سوخت در توربین های گازی

این بخش از روند تولید انرژی الکتریکی در این دسته از نیروگاه ها از دو مرحله زیر تشکیل می شود:

  • در مرحله اول، هوای فشرده شده با سوخت ترکیب می شود و اعمال حرارت بالا بر سوخت باعث احتراق شده و به جریان افتادن گاز در مسیرهای اطراف توربین ها آن ها را به چرخش در می آورد.
  • با چرخش سریع توربین، ژنراتور انرژی مکانیکی ناشی از چرخش ایجاد شده را به برق تبدیل می کند.

2-بازیابی گرما

پس از آن سیستم بازیابی گرما نیروگاه سیکل ترکیبی ، ضایعات ناشی از احتراق را جمع آوری کرده و مراحل زیر به انجام می رسند:

  • ابتدا ژنراتور بخار سیستم بازیابی گرما (HRSG) گرمای جذب شده از توربین گازی را به خود جذب می کند. در نیروگاه هایی که از این سیستم بهره نمی برند، این انرژی گرما از طریق اگزوز خارج شده و اتلاف بیشتری وجود خواهد داشت.
  • این گرما به تبخیر آب منجر خواهد شد و بخار به جریان افتاده دسته ای از توربین های بخار متصل به ژنراتورها را به چرخش در آورده و برق تولید می کنند.

3-ذخیره انرژی الکتریکی تولید شده در مرحله دوم

پس از این انرژی الکتریکی به وجود آمده در اثر چرخش شفت های توربین های گازی و بخار در نیروگاه سیکل ترکیبی برای ذخیره شدن، به محل مورد نظر ارسال می شوند.

تولید برق نیروگاه سیکل ترکیبی

نتیجه گیری

روند کار در این نوع از نیروگاه ها پیچیدگی خاص خود را دارد و با توجه به حجم بالای کاری در این نیروگاه ها می تواند بیشتر از قبل نیز شود.

بزرگترین مزیت این دسته از نیروگاه ها، افزایش بهره وری و کاهش اتلاف انرژی تا 50% است که مزیت بسیار بزرگی برای همه محسوب می شود. فراموش نکنید که چنین موردی علاوه بر کاهش هزینه ها می تواند از ورودی میزان قابل توجهی از آلاینده های سوختی به هوا جلوگیری کند و به این ترتیب می توان روی آن ها حساب ویژه ای باز کرد.

امیدواریم مطلبی که در مورد نیروگاه های سوخت ترکیبی مطالعه کردید، برای شما علاقه مندان به مطالب مرتبط با حوزه برق و الکترونیک و تمامی علاقمندان به وب سایت مجتمع آموزشی دارالفنون ری مناسب بوده باشد.

نویسنده: علیرضا ترکمان

مقاله های مشابه
پردرآمدترین رشته های برق و الکترونیک

پردرآمدترین رشته های برق و الکترونیک

درآمد شغل هوشمند سازی برق ساختمان

درآمد شغل هوشمند سازی برق ساختمان

مشاغل مرتبط با رشته برق و الکترونیک

مشاغل مرتبط با رشته برق و الکترونیک

نرخنامه مصوب دستمزد اجرای برق ساختمان ۱۴۰۳

نرخنامه مصوب دستمزد اجرای برق ساختمان ۱۴۰۳

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *