ثبت نام

نحوه عملکرد دسته راهنما : چراغ راهنمای خودرو چگونه کار می کند؟

How the traffic light works

احتیاط شرط اول رانندگی است و رعایت احتیاط بدون امکان برقراری ارتباط با سایر رانندگان حاضر در جاده و خیابان تقریباً غیر ممکن است. چراغ راهنما یکی از اجزای خودرو است، که با هدف برقراری ارتباط با سایر رانندگان در خودروها تعبیه شده و استفاده از آن می تواند به سایرین هشدارهایی در مورد اقدام بعدی شما بدهد. در واقع با کمک دسته راهنما و قرار دادن آن در وضعیت هدف می توانید از اتفاقات غافلگیرانه جلوگیری کنید.

برای یادگیری موارد عملی مربوط به تعمیر این قطعات می توانید در دوره آموزش برق خودرو شرکت کنید.

در این مطلب می خواهیم با نحوه عملکرد دسته راهنما و چگونگی کارکرد چراغ راهنمای خودرو آشنا شویم. ضمناً کاربرد این چراغ ها شامل موارد زیر است:

  • هشدار در زمان خروج از مسیر
  • در زمان سبقت
  • چرخش به راست و یا چپ
  • خروج خودرو از پارک
  • گردش در تقاطع
  • خرابی خودرو
  • استفاده از فلاشر برای هشدار کردن دیگران در برابر خطرهای احتمالی

چراغ راهنما با چه هدفی طراحی شده است؟

همواره و همیشه تعداد زیادی خودرو در خیابان ها و به خصوص مناطق پر ترددتر وجود دارند. هنگامی که یک راننده قصد دارد در محل تقاطع به یک سمت بپیچد، از یک خروجی خارج شود و یا در دور برگردان مسیر حرکت خود را تغییر دهد، اگر نتواند با سایر راننده ها ارتباط برقرا کند، می تواند برای خود و دیگران خطر ایجاد کند. استفاده از چراغ راهنما در چنین شرایط امری حیاطی است و می تواند تا حد بسیاری از تصادفات جاده ای جلو گیری کند.

نحوه عملکرد این سیستم چگونه است؟

در واقع نحوه عملکرد دسته راهنمای خودرو به گونه ای است که با حرکت دادن آن به سمت بالا چراغ سمت راست و با حرکت دادن به سمت پایین چراغ سمت چپ را فعال می کند. هر دوی این چراغ ها که در پشت و دو طرف خودرو برای سایر رانندگان قابل رویت هستند، به دیگران هشدار خواهند داد که شما قصد حرکت به کدام سمت را دارند. این وسیله باید در زمان سبقت گرفتن با خودرو و خروج از پارک نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

مدار چراغ های سیستم راهنمای خودرو چگونه است؟

مدار چراغ راهنمای خودرو به گونه ای طراحی شده است که تنها در حالت روشن بودن خودرو قابل فعال شدن است. در واقع درصورتی که سوئیچ خودرو روی حالت خاموش باشد، با وجود تغییر وضعیت دسته راهنما نیز تغییری در وضع چراغ های راهنما مشاهده نخواهید کرد. این در صورتی است که چراغ های تعبیه شده برای این مدار، به طور مشترک، با مداری دیگر به نام مدار فلاشر نیز فعال می شوند، که آن مدار در حالت قطع بودن برق از سوئیچ خودرو، هم با دکمه مربوطه و هم در صورت باز بودن درب خودرو فعال می شوند. در بخش زیر می توانید تصویری از مدار کلی دو چراغ سیستم راهنما در خودرو را مشاهده کند.

نحوه عملکرد دسته راهنما در مدار چراغ راهنما

چراغ های مربوط به سیستم راهنمای خودرو چگونه روشن می شوند؟

همانطور که در تصویر فوق که نمایی شماتیک و ساده از مدار چراغ راهنما است، مشاهده می کنید؛ دو چراغ که در دو طرف پخش پشتی خودرو قرار دارند (در برخی خودروها 4 و در برخی خودروها 6 چراغ، که می توانند زیر آینه و در دو طرف بدنه قرار بگیرند.) به واسطه کلید و سوئیچ هایی با باطری یا منبع تغذیه خودرو ارتباط دارند. هنگامی که سوئیچ خودرو را به حالت روشن در آورید، برق تا پشت دو کلید فلشر و دسته راهنما حرکت می کند و از آن به بعد وضعیت این دو جزء در سیستم برق خودرو است که روشن یا خاموش بودن چراغ راهنما را مشخص می کند. هنگامی که سوئیچ فلشر روی حالت روشن قرار بگیرد، تمامی چراغ ها روشن خواهد شد، زیرا این سوئیچ برق را به صورت یکجا به تمامی چراغ ها ارسال می کند. این در حالی است که دسته چراغ راهنما تنها می تواند چراغ های یک سمت یعنی چپ یا راست را روشن کند. البته همانطور که می دانید، وجود اجزای دیگر باعث چشمک زن شدن این چراغ ها در زمان روشن بودن می شود، که حالت هشداری و اخطاری به آن ها می بخشد.

خودرویی که راهنمای سمت راستش روشن است.

قطع کن اتومات راهنما یا سیستم پس زنی خودکار چیست؟

سیستم مربوط به چراغ راهنمای خودرو و دسته راهنما تقریباً در تمامی خودروهای مدرن به گونه ای طراحی شده است، که پس از اتمام گردش به صورت خودکار ، دسته ی مربوط به راهنما را به حالت اولیه خود باز می گرداند؛ به این سیستم، سیستم پس زنی خودکار می گویند.

چراغ های راهمای جانبی

در برخی از انواع مدل های خودروهای جدید موجود در بازار، چراغ راهنما تنها به چراغ های پشتی خلاصه نشده و بر روی آینه (بخشه آینه ای یا قاب بسته به مدل خودرو) چراغ هایی وجود دارد. این در حالی است که ممکن است برخی دیگر از خودروها در طرفین بدنه یعنی دو پهلو نیز چراغ هشدار داشته باند. در برخی از انواع اتومبیل های مدرن چراغ های هشدار راهنما حالتی گرافیکی و روان داشته و می تواند تاثیری چند برابری ایجاد کند.

امیدواریم این مطلب برای شما هنرجویان و کار آموزان عزیز در مجتمع فنی و حرفه ای دار الفنون مفید و موثر واقع شده باشد.

نویسنده: علیرضا ترکمان

مقاله های مشابه
آموزش رفع آبریزی کولر گازی

آموزش رفع آبریزی کولر گازی

آموزش تعویض شیر چهار راه کولر گازی

آموزش تعویض شیر چهار راه کولر گازی

آموزش تعویض تله روغن کولر گازی

آموزش تعویض تله روغن کولر گازی

انواع ارورها و رفع اشکال در کولرگازی

انواع ارورها و رفع اشکال در کولرگازی

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 دیدگاه مردمی در “نحوه عملکرد دسته راهنما : چراغ راهنمای خودرو چگونه کار می کند؟”
مهدی

سلام ببخشید یه پراید 131 مدل88 دارم بعد فلاشر و میزنم سالمه ولی بعد این که چراغ کوچیک و روشن میکنم رو صفحه کیلومتر جهت فلاشر سمت راست مونده بعد تو حرک میزنی سمت راست کار نمیکنه یا بهتر بگم چراغش ثابت‌ه ممنون میشم راهنمایی کنید

مشاور آموزشی

درود ..روز خوش ….در صورت امکان با بخش مشاوره داخلی 2 تماس بگیرید تا از طریق استاد برق خودرو راهنمایی شوید ..سپاس