ثبت نام

نحوه عملکرد ترمز ABS چگونه است ؟

ترمز ABS

سیستم ترمز ABS در سال 1978 اختراع شد. قبل از اخراع سیستم ترمز ABS، ترمزها به شکل دیگری متفاوت از نحوه عملکرد ترمز abs کار می کردند. به طور مثال در زمان هایی که ترمز باید به صورت معمولی عمل می کرد باعث میشد که چرخ ها قفل شوند و در نهایت مسافت ترمز افزایش بیابد که این موضوع باعث میشد که خودرو کنترل و پایداری لازم خود را از دست بدهد و خودرو را دچار مشکل کند.

در ادامه ما نحوه عملکرد ترمز ABS را به شما توضیح خواهیم داد.

نحوه عملکرد ترمز ABS چگونه است ؟

Anti Braking system به نسلی از ترمز گفته می شود که به قفل ترمز مشهور است. خودروهایی که سیستم ترمز ABS ندارند هنگام ترمزگرفتن باعث چرخیدن یا همان لیزخوردن خودرو می شوند.

توقف ماشین با عجله در جاده لغزنده می تواند بسیار چالش برانگیز باشد و سیستم های ترمز ضد قفل (ABS) این چالش را از بین میبرند.جالب است بدانید که در جاده های لغزنده رانندگان حرفه ای هم حتی نمی توانند به سرعت بدون ABS متوقف شوند اما یک راننده معمولی با ABS قادر به توقف است.

تئوری ترمز ضد قفل ساده است. یک چرخ لغزنده نسبت به یک چرخ غیرقانونی کشش کمتری دارد. مهمترین عمل کرد ABS، کمک به پایداری خودرو و فرمان پذیری هنگام گرفتن ترمز است که  باعث امنیت بیشتر خودرو می شود.

اجزای ترمز abs

سنسورهای سرعت

سنسور سرعت معمولا در هر چهار چرخ خودرو قرار دارد و در برخی از خودروها در دیفرانسیل آن ها نصب هستند و وظیفه آن در سیستم ترمز ABS قفل شدن ناگهانی ترمزها است.

بلوکه ABS

قطعه ای است که وظیفه آن باز و بسته کردن سوپاپ ها هنگام گرفتن ترمز در سه حالت مختلف طبق دستوراتی که توسط ECU و سنسورها به آنها منتقل می شود، می باشد.

یک سوپاپ در هر یک از لوله های ترمز وجود دارد. همچنین در برخی از سیستم های ترمز ABS سوپاپ ها در 3 موقعیت قرار دارند.

  • وضعیتی که سوپاپ ها باز هستند.
  • وضعیتی که سوپاپ، ارتباط بین ترمز و سیلندر اصلی را ببندد.
  • وضعیتی که سوپاپ نقش جلوگیری کننده را دارد.

عملکرد ترمز abs

مزایای ترمز ضدقفل (ABS)

  • توقف روی یخ. همانطور که گفته شد، عملکرد ترمز ABS حتی در شرایط لغزنده میتواند از قفل شدن و لغزندگی جلوگیری کند. ترمزهای ABS ثابت کردند که با کمک کردن به رانندگان در کنترل خودرو می توانند جانشان را در برخی شرایط نجات دهند.
  • ارزش فروش بیشتر خودروهای ABS. ترمز ضدقفل به عنوان ویژگی در ماشین یا کامیون ، ارزش بازار وسیله نقلیه را بالا می برد. در شرایطی که فناوری ABS برای بسیاری از وسایل نقلیه استاندارد شده است.
  • کنترل کشش. ABS بخشی از زیرساخت های یک سیستم کنترل کشش را به اشتراک می گذارد ، جایی که فن آوری جدید به اطمینان از اینکه هر چرخ در جاده کشش دارد کمک می کند. این امر باعث می شود تا تولید کنندگان بتوانند هر دو ویژگی را در کارخانه نصب کنند.

ترمز ABS ضدقفل خودرو

معایب ترمز ABS

  • زمان توقف متناوب ترمز ABS ساخته شده است تا ترمز مطمئن در شرایط لغزنده فراهم شود. با این حال ، برخی از رانندگان می گویند مسافت متوقف شدن برای شرایط عادی توسط ABS آنها طولانی تر است. این اتفاق شاید به این دلیل است که ممکن است خطایی در سیستم وجود داشته باشد، یا به دلیل اینکه صدای گرفتگی یا سر و صدای ABS ممکن است به راننده کمک کند که با همان سرعت ترمز نکند.
  • هزینه حفظ ABS می تواند برای سنسورهایی که روی چرخ وجود دارد در صورت خارج شدن از جایگاه خود یا مشکلاتی از این قبیل مورد بالا باشد.

محرک های ترمز ضد قفل چگونه کار می کنند؟

ترمزهای ABS توسط سنسورهایی کنترل می شوند که سرعت کاهش سرعت را کاهش می دهند و هنگام توقف بیشتر از حالت عادی فعال می شوند.

سنسورها سیگنالی را به کامپیوتر کنترل ترمزها ارسال می کنند. وقتی سیستم احساس کرد که خیلی سریع متوقف می شوید، فشار ترمزها را رها می کند تا از قفل شدن آنها جلوگیری کرده و شما را در چرخش قرار دهد. همانطور که محرک ها کار می کنند، آنها نسخه ها را باز و بسته می کنند تا زمانی که شما با خیال راحت سرعتتان کم شود.

عملکرد ترمز abs کاملا متفاوت از انواع ترمزهای قدیمی عمل می کند. به همین دلیل، هرگز نباید از روش پمپاژ برای کند کردن هنگام رانندگی خودرو با سیستم ترمز ABS استفاده کنید. ترمزهای ضد قفل بسیار بهتر از انواع ترمز قدیمی عمل می کنند.

در مجتمع فنی حرفه ای درالفنون ری در رشته مکانیک خودرو در مورد سیستم ترمز ABS توضیحات و مطالب مهمی را برای شما آموزش خواهیم داد.

نویسنده: علیرضا ترکمان

مقاله های مشابه
آموزش رفع آبریزی کولر گازی

آموزش رفع آبریزی کولر گازی

آموزش تعویض شیر چهار راه کولر گازی

آموزش تعویض شیر چهار راه کولر گازی

آموزش تعویض تله روغن کولر گازی

آموزش تعویض تله روغن کولر گازی

انواع ارورها و رفع اشکال در کولرگازی

انواع ارورها و رفع اشکال در کولرگازی

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *