ثبت نام

نحوه طراحی محل های قرارگیری دوربین مدار بسته

سیستم دوربین های مداربسته

امروزه تقریبا در تمامی مکان های مختلف از دوربین های مدار بسته استفاده میشود. لذا طراحی دوربین های مدار بسته یکی از نکات مهم در نصب و راه اندازی دوربین های مدار بسته می باشد.

طراحی محل های قرارگیری دوربین مدار بسته

طراحی دوربین های مدار بسته شامل موارد مختلف از جمله انتخاب نوع وتعداد دوربین، ارتفاع نصب دوربین و محل نصب دوربین میباشد.

برای طراحی دوربین مدار بسته لازم است ابتدا نقشه محل نصب دوربین ها با جزئیات تهیه شود. البته اکثر پروژه های کوچک نظیر فروشگاههای کوچک و منازل نیازی به تهیه نقشه ندارند و معمولا مجریان در هنگام طراحی دوربین مدار بسته برای این مکان ها از نقشه ها استفاده نکرده و معمولا طراحی به صورت کلی و همفکری با کارفرما طراحی میشود.

برای مکان های بزرگ و یا با اهمیت بالا بهتر است از نقشه دوربین مدار بسته در طراحی  و جانمایی دوربین مدار بسته استفاده میشود .

همچنین قبل از شروع به کار باید مسیرهای کابل کشی مشخص شود. برای کابل کشی از تجهیزات مختلفی استفاده میشود برخی از این تجهیزات به شرح زیر است.

نحوه طراحی محل های قرارگیری دوربین مدار بسته

کابل کشی با استفاده از داکت

در طراحی دوربین مدار بسته در محل هایی که داخل فضای سرپوشیده باشند، میتوان از داکت برای عبور کابل ها استفاده کرد. کابل ها دارای سایز بندی مختلفی بوده و برای کارهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.

استفاده از لوله پلاستیک یا فلزی

در برخی از موارد طراحی دوربین های مدار بسته از لوله به صورت زیرکار یا روکار برای عبور کابل ها استفاده میشود.

معمولا امروزه استفاده از لوله های پلاستیکی به صورت زیرکار مرسوم است چون هم کابل دیده نمیشود و هم هزینه کابل کشی کاهش مییابد.

استفاده از سینی برق

از سینی برق معمولا در محیط هایی که طراحی دوربین مدار بسته در محل های صنعتی مد نظر است استفاده میشود. این سینی ها دارای ابعاد مختلف بوده و با استفاده از جوش یا پیچ نصب میشوند.

استفاده از لوله فلکسی

در محل هایی که کابل ها در محیط بیرون یا داخل در معرض خطر پارگی باشند، استفاده از این نوع لوله ها موجب حفاظت کابل دربرابر تنش های فیزیکی میشود.

جایابی دوربین های مدار بسته

یکی از نکات مهم در طراحی دوربین های مدار بسته جایابی مناسب دوربین ها و دستگاه ضبط است. که در ادامه به نکات مربوط به آنها پرداخته شده است.

محل های ورود و خروج

درب‌های ورود و خروج حتما باید توسط دوربین ها کنترل شوند و دوربین باید به نحوری قرار گیرد که چهره افرادی که تردد مینمایند به خوبی مشخص باشد.

آسانسور

یکی دیگر از محل های مهم که باید پوشش داده شوند آسانسور است. هرچند از نقطه نظر استاندارد استفاده از دوربین در آسانسور به دلیل اینکه باید به کابل فلت متصل شود ممنوع است اما به دلیل اهمیت این بخش معمولا از دوربین برای پوشش آسانسور استفاده میشود.

محل قرارگیری دوربین مداربسته در آسانسور

راه پله

یکی از مکان های مهم در طراحی دوربین ها مدار بسته راه پله ها هستند. زیرا تردد از طریق را پله انجام میشود لذا باید دوربین برای پوشش دهی مناسب را پله نصب گردد.

لابی

لابی منازل مسکونی یا هتل ها باید با استفاده از دوربین مدار بسته پوشش دهی شوند. لذا در طراحی دوربین های مدار بسته باید این مکان ها مورد توجه قرار گیرند.

انبار

انبارها را در طراحی دوربین های مدار بسته نباید فراموش کرد زیرا همواره یکی از محل های مورد سرقت در بخش های مختلف هستند . لذا باید برای پوشش دهی انبار از دوربین مدار بسته مناسب استفاده کرد.

محل های مهم

در طراحی دوربین های مدار بسته باید محل های مهم را مورد توجه قرار دهید. به عنوان مثال صندوق یک فروشگاه یک محل مهم به حساب می آید که باید به خوبی پوشش داده شود.

 محل قرارگیری دوربین مدار بسته

محل نصب دستگاه ضبط کننده

بستگی به اینکه طراحی دوربین مدار بسته برای چه محلی انجام شود انتخاب محل مناسب برای دستگاه ضبط متفاوت است.

به عنوان نمونه برای ساختمان های مسکونی قرار دادن دستگاه ضبط در اتاق آسانسو یا  اتاق برق مناسب است. برای ادارات قراردادن در اتاق شبکه توصیه میشود. برای فروشگاه های کوچک میتوان در سقف های کاذب یا داخا کابینت دستگاه ضبط را قرار داد. همچنین در کارخانه ها و سایت های صنعتی دستگاه ضبط در اتاق های نگهبانی قرار داده میشود.

تاثیر نور بر طراحی دوربین مدار بسته

یکی از مشکلات مهم در طراحی دوربین های مدار بسته وجود نور مستقیم است. در صورتی که نور مستقیم به دوربین تابیده شود کیفیت تصویر تحت تاثیر قرار میگیرد و بخش هایی از تصویر ممکن است به خوبی دیده نشود.

هنگام نصب دوربین مدار بسته در موقعیت خاص باید دقت داشت که دوربین در معرض تابش نور مستقیم خورشید قرار نگیرد.

برای دوربین هایی که در محوطه آزاد نصب می‌شوند بهتر است یک قاب محافظ یا کاور دوربین مداربسته در نظر گرفته شود.

انتخاب ارتفاع مناسب برای نصب دوربین

یکی از موارد مهم در طراحی دوربین های مدار بسته انتخاب ارتفاع مناسب برای نصب دوربین مدار بسته است. هر چه ارتفاع نصب بالاتر برود پوشش دهی منطقه بیشتر شده ولی کیفیت تصویر دریافتی کم میشود. لذا باید تعاملی در هنگام طراحی دوربیبن مدار بسته انجام شود. برای کارهای معمول ارتفاع نصب در حدود 3 متر مناسب میباشد. اما برای دوربین هایی مانند PTZ که در نگهبانی ها و محیط های باز نصب میشوند ارتفاع تا 5 یا6 متر و حتی بالاتر نیز میتواند انتخاب شود.

زاویه دید دوربین

یکی از موارد مهم در طراحی دوربین های مدار بسته انتخاب زاویه دید دوربین های مدار بسته است. به طور کلی دوربین ها میتوانند با لنز ثابت یا لنز متغیر باشند.

در اکثر کاربردها از دوربین هایی با لنز ثابت استفاده میشود. هر چقدر لنز دوربین کوچکتر باشد، زاویه دید دوربین بیشتر خواهد شد.

لنزهای متداول موجود در بازار 8/2 یا 6/3 هستند که نوع متداول تر لنزهالی 6/3 هستند. برای محل هایی که نیاز به بزرگنمایی بیشتر داریم باید از لنزهای متغیر یا وری فوکال استفاده کنیم.

مکان قرارگیری دوربین مدار بسته

هم پوشانی دوربین های مدار بسته

در انتها لازم به ذکر است که طراحی دوربین های مدار بسته یک مسئله روتین نیست و نیاز به بررسی بسیاری از جوانب مختلف دارد لذا باید به تمامی نکات ذکرشده در بالا توجه کرد تا سیستم مناسب را بتوان طراحی کرد.

نویسنده: علیرضا ترکمان

مقاله های مشابه
آموزش کراتینه موی مردانه

آموزش کراتینه موی مردانه

پاکسازی پوست

پاکسازی پوست

آموزش کوتاه کردن موی مردانه

آموزش کوتاه کردن موی مردانه

آموزش تست و وکیوم کولر گازی

آموزش تست و وکیوم کولر گازی

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *