ثبت نام

شغل کلید سازی (قفل سازی)؛ مزایا، معایب و مدت یادگیری

شغل کلیدسازی و مزایا و معایب آن

یکی از بهترین کسب و کارهای خدماتی که از بازار کاری خوبی برخوردار می‌باشد، شغل کلید سازی است. حوزه قفل و کلید سازی یکی از شاخه‌های رشته فنی بوده و شامل مواردی مانند تعمیرات قفل، ساخت کلید و … می‌باشد.
شما در این شغل می‌توانید به صورت گسترده به انجام خدماتی مانند قفل سازی منازل تا خودرو‌ها بپردازید بنابراین با یک دید جامع می‌توان به این پی برد که کار کلید سازی صنعتی است که دارای زیر شاخه های مختلفی بوده و  همچنین در حال حاضر و در آینده از بازار خوبی برخوردار است. این مورد می تواند یکی از مهم ترین مزیت های شغل کلید سازی محسوب شود.
در ادامه این مطلب به صورت دقیق به معرفی این شغل و ویژگی‌های آن پرداخته‌ایم، ضمناً چنانچه به یادگیری این حرفه علاقه دارید، می‌توانید به صفحه آموزش کلید سازی مراجعه کنید.

معرفی شغل کلید سازی (کار کلید سازی)

قبل از این که بخواهید یک کلید ساز حرفه‌ای شوید بهتر است کمی در مورد این حرفه اطلاعات کسب کنید. این که به عنوان یک فرد متخصص چه کارهایی باید انجام دهید؟ یا به عبارت دیگر شغل کلید سازی چیست؟

شغل قفل سازی و کلیدسازی

شغل کلید سازی (کار کلید سازی)؛ عبارت است از انجام خدمات مربوط به ساخت و تعمیر انواع قفل و کلید، تکثیر انواع کلید، نصب قفل‌های امنیتی، کد زدن کلید، تکثیر ریموت، تکثیر کلیدهای دیجیتالی و رمزدار و … مربوط به منازل و خودروها. به عبارتی دیگر می توان گفت فرد کلید ساز می‌تواند تمام قفل‌های مربوط به هر وسیله یا دستگاه (از گاوصندوق تا قفل درب منازل) را بازگشایی، تعمیر یا تعویض نماید.

میزان اهمیت شغل کلید سازی

یک شهر بدون کلید ساز را حتی نمی توان برای یک روز هم تصور کرد به خصوص که در حال حاضر تمامی دربهای داخلی منازل هم نیز دارای قفل هستند و قفل‌های درب ورودی آپارتمان‌ها از امنیت بیشتری برخوردار هستند.

فرض کنید درب منزلتان قفل شده است و دست کلید خود را گم کرده‌اید، به اصطلاح پشت در گیر کرده‌اید یا زمانی که در حال حرکت به سمت اتومبیل پارک شده خود هستید متوجه می شوید سویچ آن را گم کرده‌اید. در این صورت اهمیت وجود یک کلید ساز بسیار حس می شود حال فرض کنید نوزاد شما در یک اتاق است و شما به دلیل وجود مشکل در قفل درب نمی‌توانید آن را باز کنید و وارد اتاق شوید. یا اتومبیل شما در جای بدی پارک شده و نمی‌توانید آن را حرکت دهید. در این صورت اهمیت یک کلید ساز چند برابر بیشتر حس خواهد شد.

مهارت های مورد نیاز در شغل کلید سازی

یک کلید ساز (قفل ساز) باید مهارت‌های زیر را داشته‌باشد:

  • توانایی کار با سنگ فرز
  • ساخت انواع کلید
  • کار با کامپیوتر و دستگاه‌های کامپیوتری (برای ساخت کلید های کد دار)
  • کار با دلیر
  • کار با دستگاه‌های تکثیر کلید
  • انجام لحیم کاری (برای برخی از اتصالات چیپ کلید یا ریموت)
  • توانایی تفکیک رنگ های سیم‌ها
  • توانایی کار با ماشین ( نصب دستگیره، درست کردن استارت …)
  • داشتن وضعیت بدنی سالم

یک کلید ساز ممکن است به دلیل کار بر روی دربهای خودرو یا باز کردن قفل‌های دربهای واحد‌های ساختمانی برای مدتی به حالت چمباتمه بزند از این رو باید از حال فیزیکی مناسبی برخوردار باشد.

خدماتی که در شغل کلید سازی ارائه می شود

کارها و خدماتی که توسط یک کلید ساز انجام می‌شود بسیار وسیع بوده شاید شما تصور کنید شغل کلید سازی فقط تکثیر برخی از کلیدها با برخی از دستگاه‌هایی است که نیاز به مهارتی خاصی ندارد اما اینطور نیست.

شغل کلیدسازی خودرو

خدمات یک قفل ساز یا کلید ساز حرفه‌ای از چارچوب حد انتظار فراتر رفته و می‌توان آنها را به صورت زیر شرح داد:

  • بازکردن دربهای واحد‌های مسکونی
  • بازکردن دربهای آهنی حیاط
  • باز کردن درب خودروهای ایرانی و خارجی ( باز کردن نوع خودرو بسته به تخصص کلید ساز متفاوت است)
  • تکثیر ریموت
  • تعمیر ریموت
  • تعویض باطری ریموت
  • فروش برخی از لوازم، ابزار و جاسویچی‌ها
  • تکثیر انواع کلید‌های امنیتی و رمز دار
  • باز کردن انواع دربهای امنیتی، کارتی
  • تعمیرات قفل‌های کتابی و آویز

مواردی که گفته شد فقط بخشی از وظایف و خدمات یک کلید ساز حرفه‌ای است به عنوان مثال در صورت دلخوا شما می‌توانید کارهایی مانند نصب آرام بند یا نصب دزدگیر خودروها را هم نیز انجام دهید که هر کدام از این حرفه‌ها نیاز به یادگیری تخصصی دارند. برای یادگیری با هزینه کم و مدت زمان کوتاه می‌توانید از دوره های آموزشی بهره ببرید تا مهارت‌ها را به صورت حرفه‌ای یاد بگیرید.

نگاهی به نظر یک کلید ساز در مورد وظایفیش

برای این که بتوانیم به صورت واقعی اطلاعات را شرح دهیم تصمیم گرفتیم به سراغ فردی برویم که سالها در این صنعت کلید سازی مشغول به فعالیت است.

آقای عباس محبی 32 ساله با بیش از 15 سال سابقه کاری ساکن شهر رشت او خدمات خود را در این حوزه به این صورت بیان می‌کند:

من علاقه بسیار زیادی به کارهایی مانند سیم کشی دستگاه‌های برقی داشتم. به دلیل بازارکار کلید سازی تصمیم گرفتم به سراغ این رشته بروم. علاقه من در این رشته سبب شد که علاوه بر انجام کارهای ساده‌ای مانند تکثیر کلید به سراغ کارهای دیگری نظیر نصب دزدگیر، تعمیرات شیشه بالابر خودرو، برقی کردن انواع قفل‌ها و به روز کردن استارت‌های ماشین‌های معمولی بروم
در حال حاضر تعداد مشتریان من روز به روز در حال افزایش است و به دلیل این که در حوزه خود حرفه‌ای هستم از بسیاری نقاط حتی خارج از شهر مانند لاهیجان و انزلی … در استان گیلان مشتریان بسیاری دارم.

بازار کار و میزان درآمد در کسب و کار کلید سازی

در حال حاضر تعداد دربها با قفل‎های امنیتی در حال افزایش است به عنوان مثال سالها قبل بسیاری از درب‌های واحد‌های مسکونی فقط دارای یک قفل ساده  و معمولی بودند اما در حال حاضر معمولا هر دری شامل دو قفل (یک قفل امنیتی) است.
یا داخل منزل (مانند حمام و سرویس بهداشتی) از دربهای معمولی استفاده می‌شد اما در حال حاضر دربهایی که برای این مورد به کار می روند از نوع چوبی و دارای قفل می‌باشند که تعداد آنها نیز در حال افزایش است.

شغل تعمیرات قفل و کلیدسازی

از حوزه خودرو هم غافل نشویم، در گذشته از قفل های پدال یا فرمان بسیار کمتر استفاده میشد اما در حال حاضر تعداد استفاده از آنها به شکل چشمگیری افزایش یافته است یا استفاده از کرکره برقی‌ها سبب شده است تعداد استفاده از ریموت افزایش یابد از این رو رفع مشکل خرابی یا تعویض باطری ریموت توسط یک کلید ساز انجام می‌شود.

بنابراین با یک حساب سر انگشتی می‌توان متوجه شد که بازار کار این شغل در حال حاضر بسیار داغ است و رفته رفته با گذر زمان بیشتر هم خواهد شد.
به عنوان مثال یک کلید ساز در حال حاضر می تواند درآمدی (بسته به توانایی فرد متخصص) بین حدود 20 میلیون تومان در ماه تا حدود 100 میلیون تومان در ماه یا بیشتر کسب نماید.
جهت کسب اطلاعات در مورد سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی این شغل توصیه می‌شود مطلب سرمایه مورد نیاز برای کلیدسازی را مطاله کنید.

نگاهی به نظر یک کلید ساز در مورد بازار کار

برای این که بتوانیم اطلاعات درست‌تری را ارائه دهیم به سراغ یکی از هنرجویانی رفتیم که قبلا در دوره کلید سازی مربوط به آموزشگاه دارالفنون شرکت کرده است.
آقای منوچهر قهرمانی 23 ساله ساکن اصفهان که از سال 97 وارد شغل کلید سازی شده است او اینطور بیان می کند:
اواخر سال 96 که تازه 18 سالم تمام شده بود تصمیم گرفتم به پیشنهاد پدرم به دنبال کار کلید سازی بروم، یکی از دوستان من را با آموزشگاه دارالفنون آشنا کرد از آنجایی که این آموزشگاه دارای امکاناتی مانند خوابگاه و اساتید مجرب بود تصمیم گرفتم دوره کلید سازی را در آن سپری کنم.
پس از شرکت در دوره به شهر خودم یعنی اصفهان بازگشتم با کمک مدرک فنی که از آموزشگاه گرفته بودم، توانستم وام و مجوز بگیرم تقریبا پاییز سال 97 بود که مغازه خودم رو راه‌اندازی کردم اولش مشتریام خیلی کم بودن و تقریبا ماهیانه حدود یک تا یک میلیون و پانصد تومان درآمد داشتم اما به مرور زمان با انجام تبلیغات و ارائه خدمات خوب تونستم مشتریانم رو افزایش بدهم.
در حال حاضر که اواخر سال 1401 می‌باشد توانستم با مهارت و تخصصی که داشتم درآمدم را به ماهی 35 تا حدود 40 میلیون تومان افزایش دهم و از وضعیت کنونی خود بسیار راضی هستم.

مدت یادگیری شغل کلید سازی

این که بتوانید یک فن را یادبگیرید تا حدودی زیادی به توانایی و میزان علاقه شما بستگی دارد در حوزه کلیدسازی هم به همین صورت است به عنوان مثال فردی که به کارهای تعمیراتی علاقه دارد می تواند با چند بار تعمیر قفل‎ها آن را به خوبی یاد بگیرید اما به صورت کلی مدت زمان یادگیری کار کلید سازی  به عوامل زیر بستگی دارد:

  • شاگردی کردن در یک مغازه کلید سازی
  • شرکت در دوره‌های آموزشی

در صورتی که می‌خواهید در مدت زمان کوتاهی و با کمترین هزینه مهارت‌ها را به صورت تخصصی یاد بگیرید شرکت در دوره‌های آموزشی بهترین انتخاب خواهد بود.

مزایای شغل کلید سازی

به صورت کلی کسب و کار کلید سازی شامل مزیت‌های زیر می باشد:

  • اولین و شاید مهم‌ترین مزیت این شغل داشتن بازار کار بسیار وسیع و عالی می‌باشد.
  • یادگیری در مدت زمان کوتاه در صورتی که روش درستی را انتخاب نمایید (شرکت در دوره‌های آموزشی)
  • در صورتی که در این حرفه متخصص باشید می‌توانید در مدت زمان کوتاهی کارها را انجام داده و دستمزد آن را دریافت کنید (مانند باز کردن درب خودرو یا درب واحد)
  • از مزیت‌های دیگر این شغل این است که حوزه خدمات در کار کلید سازی بسیار زیاد بوده و شما می‌توانید شاخه‌های مختلفی از این شغل را انتخاب نمایید.
  • کار در این حوزه بسیار جذاب است (فرض کنید کسی که ساعت‌ها پشت در منزل خود مانده است شما می‌توانید به او کمک کنید)
  • این شغل نیز جزو مشاغلی بوده که مواردی مانند نصب، تعمیر، بازگشایی، فروش قطعات و …را شامل می‌شود.

در صورتی که که در این حوزه مهارت‌ها را به صورت کامل و تخصصی کسب نمایید و فن خود را به روز نگاه دارید، پس از مدتی به عنوان فرد حرفه‌ای در شهر یا محله خود شناخته می‌شوید در این صورت تعداد مشتریان شما به شکل چشم گیری افزایش می‌یابد و در نتیجه درآمد شما نیز بیشتر خواهد شد.

معایب شغل کلید سازی (خطرات کلید سازی)

شاید بارها در بسیاری از سریال‌ها دیده باشید که شخصی فقط با یک سنجاق می‌تواند قفل یک درب یا خودرو را به راحتی آب خوردن باز کند با این که تا بخشی از کار درست است اما در واقعیت یک کلید ساز معمولا یک کیف پر از ابزار را برای انجام کارهای بیرونی (بازگشایی دربها) با خود حمل می‌کند و می‌توان گفت ابزار‌هایی بیش از یک سنجاق با خود حمل می کند! که این یک عیب محسوب می شود.

معایب شغل کلیدسازی در ایران

در ادامه به شرح هر کدام از معایب کسب کار کلید سازی (قفل سازی) خواهیم پرداخت:

  • در صورتی که تمرکز نداشته باشید ممکن است درب خودرو یا آپارتمان خراشیده شده یا آسیب ببیند در این صورت شما مسئول هستید.
  • از معایب دیگر شغل کلید سازی می‌توان به این اشاره کرد که بسیاری از افراد سودجود به دروغ خود را صاحب آپارتمان یا خودرو معرفی می‌کنند و شما باید کاملا حواستان جمع باشد تا مرتکب اشتباه نشوید در غیر این صورت شما هم مسئول موارد قضایی آن هستید.
  • کار با دستگاه‌های برقی مانند سنگ فرز، جوشکاری، دستگاه برش .. دارای خطراتی می‌باشد که در صورت عدم رعایت آن ممکن است مشکلاتی را برای متخصص کلید ساز به بار آورد.
  • –           کار زیاد با دستگاه‌های تکثیر و پایین بودسر باعث می‌شود پس از مدتی کلید ساز از ناحیه گردن دچار آسیب شود.
  • حمل کیف‌های سنگین ابزار (به خصوص در آپارتمان‌هایی که داری آسانسور نیستند) برای باز کردن درب، پس از مدتی می‌تواند سبب ایجاد آسیب در ناحیه زانو و کمر فرد متخصص کلید ساز شود.
  • تشخیص برخی از کلید‌ها و برخی از قطعات نیازمند داشتن تمرکز و دقت بالایی می‌باشد که این کار برای بسیاری از افراد خارج از حوصله است.
  • شما به عنوان یک کلید ساز (قفل ساز) باید مجوز دریافت کنید.

البته برخی از استادکاران کلید ساز به دلیل این که در این شغل نیاز به انجام کارها با تمرکز بالا می‌باشد و همچنین باید با دقت زیادی به جزئیات توجه داشته باشند. به این دلیل پس از مدتی از کار خسته شده و ترجیح می دهند شغل دیگری را انجام دهند.

مزایا و معایب شغل کلید سازی (مقایسه)

 برای شفاف سازی موارد گفته شده آنها را در یک جدول قرار داده ایم:

مزایای شغل کلید سازیمعایب شغل کلید سازی
درآمد بالامشکلات جسمانی
بازار کار عالینیازمند دقت بالا
آیند شغلی بسیار خوبداشتن مسئولیت
جذاب بودننیازمند داشتن مجوز
یادگیری در مدت زمان کوتاه 

 ورود به شغل کلید سازی؛ ثبت نام در آموزشگاه

اگر شما هم تا اینجای متن با مزایا و معایب شغل کلید سازی  آشنا شده‌اید و حال مشتاق هستید تا در این شغل جذاب و پردآمد وارد شوید اولین گام یادگری این مهارت است، بهترین و سریع ترین روش یادگیری، شرکت در دوره‌های آموزشی می‌باشد. برای این کار باید یک آموزشگاه معتبر و رسمی را انتخاب نمایید.
به دلیل وجود بسیاری از مزیت‌ها ما آموزشگاه دارالفنون را جهت یادگیری و ورود به شغل کلید سازی (کار کلید سازی) پیشنهاد می‌کنیم. داشتن اساتید مجرب و آموزش دیده، ارائه آموزش به صورت تخصصی هم به صورت عملی و هم به صورت تئوری، داشتن کلاس‌های مجهز و اعطای مدرک بین المللی ازجمله مزیت‌هایی است که می‌توان به آن اشاره کرد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید با ما تماس بگیرید یا به صفحه دوره کلیدسازی مراجعه کنید.

نویسنده: علیرضا ترکمان

مقاله های مشابه
پاکسازی پوست

پاکسازی پوست

آموزش کوتاه کردن موی مردانه

آموزش کوتاه کردن موی مردانه

آموزش تست و وکیوم کولر گازی

آموزش تست و وکیوم کولر گازی

آموزش تعویض لرزه گیر کولر خودرو

آموزش تعویض لرزه گیر کولر خودرو

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *