ثبت نام

آموزش هواگیری پکیج

آموزش هواگیری پکیج

آموزش هواگیری پکیج : هواگیری پکیج یکی از جزئیات مهم در نصب و نگهداری این دستگاه میباشد . هواگیری پکیج یکی از مراحل مهم نصب و راه‌اندازی پکیج است که در آن هوا و گازهای محبوس داخل لوله‌کشی و مدارات پکیج خارج می‌شود. وقتی پکیج برای اولین بار نصب و راه‌اندازی می‌شود ، احتمال وجود هوا در لوله‌ها وجود دارد .

همچنین ممکن است بعد از مدتی استفاده از پکیج ، به دلایلی مانند نشتی ، هوا وارد لوله‌کشی شده باشد . حضور هوا در مدارات باعث اختلال در گردش آب ، کاهش انتقال حرارت و در نتیجه پایین آمدن راندمان و بازده پکیج می‌شود . همچنین ممکن است باعث ایجاد سر و صدای زیاد در پکیج شود .

بنابراین هواگیری مناسب باعث خروج هوای محبوس و فراهم شدن شرایط مطلوب برای عملکرد صحیح پکیج می‌گردد . هدف از هواگیری پکیج ، حذف هوای حاوی مواد مضر مانند اکسیژن اضافی و مواد متشکل از گازهای ناخالص درون سیستم است . در این مطلب قصد داریم شما را با اصول اولیه نصب و تنظیم هواگیری پکیج گازی آشنا کنیم .

مراحل نصب و تنظیم هواگیری پکیج

در ادامه آموزش هواگیری پکیج به مراحل نصب و تنظیم هواگیری پکیج میپردازیم و آنها را شرح میدهیم . برای درک کامل و آموزش عملی این مراحل شما میتوانید با آموزشگاه فنی و حرفه ای دارالفنون تماس بگیرید0 و در دوره های دپارتمان تاسیسات آموزشگاه ما شرکت کنید .

آموزش هواگیری پکیج

شناخت قطعات

قبل از شروع هواگیری پکیج ، با قطعات هواگیری آشنا شوید . این شامل هواگیر (آب‌گیر) ، لوله‌ها،  و سایر اتصالات است در فرایند هواگیری پکیج ، آشنایی با انها ضروری است . شیر هواگیری : این شیر معمولاً در بالای پکیج قرار دارد و برای خروج هوا از مدار استفاده می‌شود .

شیر آب گرم : شیر خروجی آب گرم پکیج است که در فرایند هواگیری باید باز و بسته شود .

شیر آب سرد : شیر ورودی آب به پکیج است و برای ورود اولیه آب به مدار باز می‌شود . منبع تغذیه : مخزنی در پایین پکیج است که آب سرد وارد آن می‌شود تا پس از گرم شدن به مصرف برسد .

پمپ : وظیفه گردش و جریان آب را در مدارهای پکیج برعهده دارد . آشنایی با این قطعات برای انجام صحیح هواگیری پکیج  ضروری است . مطمئن شوید هنگام باز و بسته کردن شیرها به آنها دسترسی کامل دارید .

مکان‌یابی هواگیر

مکان‌یابی درست هواگیر از اهمیت بسزایی در فرایند هواگیری پکیج برخوردار است. هواگیر باعث حذف هوای غیرضروری از داخل دستگاه و جلوگیری از ورود هوای مضر به سیستم می‌شود .  در این زمینه باید این نکات را رعایت کنید . معمولاً هواگیر در بالاترین نقطه پکیج قرار دارد. زیرا هوا و گازهای محبوس ، در بالاترین نقاط جمع می‌شوند .

مکان نصب هواگیر باید در نقطه‌ای باشد که هوای سنگین تر بتواند جدا شده و از دیگها به سمت هواگیر حرکت کند. همچنین، باید در محدوده‌ای باشد که آب نمی‌تواند به دستگاه برگردد . اگر پکیج مجهز به هواگیر اتوماتیک نیست ، باید خودتان درپوش مناسبی را در بالای پکیج باز کنید تا هوا خارج شود .

مکان‌یابی هواگیر باید از باران و رطوبت حفاظت شود و از پوشش‌های مناسب استفاده کنید. هواگیر باید در بالاترین نقطه ممکن نسبت به مبدل گرما قرار گیرد تا هوا و گازهای داغ به سمت بالا حرکت کرده و از هواگیر خارج شوند . مسیر حرکت آب هم باید به سمت هواگیر باشد تا هوا و گازها را به سمت خود هدایت کند .

حداقل فاصله معمولاً توسط تولید کننده تعیین می‌شود . برای جلوگیری از یخ‌زدگی و مشکلات فصل سرد ، هواگیر باید مورد حفاظت قرار گیرد . این ممکن است شامل استفاده از شیشه‌های محافظ یا سایر ملزومات باشد . اطمینان حاصل کنید که ارتفاع مناسب را تنظیم کرده‌اید .

پس از نصب ، سیستم را در دوره‌های گرمایشی اجرا کرده و از عملکرد صحیح هواگیر اطمینان حاصل کنید . در صورت نیاز ، تنظیمات را بازبینی کنید . مکان نصب هواگیر را به دقت ثبت کنید . در طول زمان ، به نظافت و بازبینی هواگیر توجه داشته باشید . با مکان‌یابی دقیق هواگیر ، فرایند هواگیری به خوبی انجام خواهد شد .

نصب هواگیر

نصب هواگیر در پکیج گازی دیواری یکی از مراحل حیاتی در فرآیند هواگیری پکیج است . هواگیر به منظور حذف هوای زائد و مواد مضر از داخل دستگاه و جلوگیری از ورود هوای ناخالص به سیستم استفاده می‌شود . در ادامه با مراحل نصب هواگیر آشنا خواهیم شد . محل مناسب برای نصب هواگیر را در بالاترین نقطه ممکن نسبت به مبدل گرما مشخص کنید.

اگر پکیج فاقد هواگیر است ، شیر هواگیر مناسب را تهیه کرده و آماده نصب کنید . محل مورد نظر را برای تعبیه شیر ، دریل و سوراخ کنید . اندازه سوراخ باید متناسب با شیر باشد . از آب‌بند استفاده کرده و شیر هواگیر را در محل مربوطه نصب نمایید . اتصالات و پیچ ها را کاملاً محکم کنید تا از نشتی جلوگیری شود . پس از نصب ، عملکرد شیر را چک کرده و در صورت لزوم تنظیمات را انجام دهید . بدین ترتیب هواگیر به درستی نصب شده و آماده بهره‌برداری خواهد بود .

تنظیم ارتفاع هواگیر

تنظیم ارتفاع هواگیر درهواگیری پکیج گازی دیواری یکی از مراحل حیاتی برای اجتناب از ورود آب به داخل سیستم و به حفظ عملکرد صحیح دستگاه کمک می‌کند . معمولاً تنظیم ارتفاع هواگیر بر اساس نوع گاز مصرفی و شرایط محیطی است . باید ارتفاع را به گونه‌ای تنظیم کنید که جلوگیری از ورود آب به داخل دستگاه شود و همچنین دیگ‌ها را در صورت نیاز تخلیه کند . ارتفاع خروجی آب گرم پکیج و شیلنگهای متصل به آن را اندازه بگیرید .

هواگیر باید حداقل 20 سانتیمتر بالاتر از بلندترین نقطه خروجی آب گرم باشد . در صورت نیاز ، از اتصالات و شیلنگ‌های اضافه برای افزایش ارتفاع هواگیر استفاده کنید . اگر ارتفاع هواگیر را بر اساس سطح محیط تنظیم می‌کنید ، مطمئن شوید که سطح به اندازه کافی ثابت است و تغییرات آب و هوا بر آن تأثیر زیادی ندارد .

پس از تنظیم ارتفاع ، تمامی اتصالات و پیچ‌ها را محکم ببندید تا از نشتی جلوگیری شود . بعد از تنظیم ارتفاع ، دستگاه را راه‌اندازی کنید و از ورود آب به داخل دستگاه یا لوله خروجی گاز اطمینان حاصل کنید . در صورت وجود نشتی ، تنظیمات را مرور کرده و اصلاحات لازم را انجام دهید . بسیاری از پکیج‌ها دارای نشانگر ارتفاع هستند .  

این نشانگرها به شما اطلاع می‌دهند که آیا ارتفاع هواگیر در حد مناسب قرار دارد یا نه . در صورتی که دستگاه شما این نشانگر را دارد ، از آن استفاده کنید . برخی از دستگاه‌ها به همراه سیمتر یا ابزارهای دقیق تر تنظیم ارتفاع می‌کنند . از این ابزارها برای اندازه‌گیری ارتفاع استفاده کنید و مطابق با تنظیمات مورد نیاز تغییرات لازم را اعمال کنید .

در نهایت ، عملکرد هواگیر و خروج هوا را بررسی کنید . با تنظیم صحیح ارتفاع ، هوا و گازهای داغ به سمت بالا حرکت کرده و از هواگیر خارج می‌شوند . هرگز ارتفاع هواگیر را به گونه‌ای تنظیم نکنید که به دیگ‌ها نزدیک شود یا در معرض باران و رطوبت قرار گیرد .

اتصال لوله‌ها

اتصال درست لوله‌ها به هواگیر از نکات مهم در فرایند هواگیری پکیج است . بدین منظور این مراحل زیر را انجام دهید.لوله مسی مناسب برای اتصال هواگیر به پکیج را انتخاب کنید . سر لوله‌ها را با لبه‌گیر برش داده و کاملاً صاف و صیقلی کنید تا به راحتی داخل اتصالات جا بیفتند .

سپس آن‌ها را توسط دستمال نرم تمیز کرده و از چربی‌زدا استفاده کنید . لوله را به آرامی داخل محل اتصال هواگیر فرو برده و با حرکت چرخشی محکم کنید . برای جلوگیری از نشتی از نوار تفلون استفاده کنید . سپس لوله دیگر را به محل مورد نظر در پکیج متصل نمایید . با انجام صحیح مراحل، اتصالاتی محکم و بدون نشت خواهید داشت .

اتصال به سیستم

برای اتصال صحیح هواگیر به سیستم لوله‌کشی پکیج ، این مراحل ضروری است . مطمئن شوید که شیرهای آب گرم و سرد ورودی به پکیج بسته باشند . لوله‌های ورودی و خروجی پکیج را شناسایی کرده و مسیر جریان آب را مشخص کنید . لوله هواگیر باید به لوله خروجی آب گرم متصل شود تا هوا و گازهای داغ بتوانند به سمت هواگیر حرکت کنند .

اتصالات لوله‌ای را با دقت انجام داده و از نشتی جلوگیری کنید . می‌توانید از نوار تفلون و کلاهک استفاده نمایید . توجه داشته باشید که لوله‌ها باید طوری قرار گیرند که مانع جریان آب نشوند . پس از اتمام، عملکرد هواگیر و خروج هوا را چک کنید .

آموزش هواگیری پکیج

بررسی نشتی

برای بررسی نشتی در مدار هواگیری پکیج، این نکات را باید در نظر داشته باشید . پس از اتمام عملیات نصب و اتصال ،  شیرهای آب را باز کنید تا فشار وارد شود . تمامی اتصالات لوله‌ای ، شیر هواگیر ، جوشها و پیچ و مهره‌ها را از نظر نشتی بررسی کنید . برای تشخیص نشتی می‌توانید از اسپری آب حباب‌ساز یا مایع تشخیص نشتی استفاده کنید .

در صورت مشاهده نشتی ، لوله‌ها را مجدداً تنظیم کرده و اتصالات را سفت کنید . اگر نشتی از شیر هواگیر بود ، آب‌بند آن را تعویض کنید . مجدداً شیرها را باز کرده و عدم وجود نشتی را بررسی کنید . پس از رفع کامل نشتی ، سیستم آماده بهره‌برداری است .

تنظیمات نهایی ( آموزش هواگیری پکیج )

پس از اتمام مراحل نصب و اتصال هواگیری ، انجام این تنظیمات نهایی ضروری است . شیر آب سرد را باز کنید تا فشار وارد شود . سپس شیر آب گرم را به آرامی باز کنید تا هوا و گاز خارج شود . وضعیت جریان آب و خروج حباب‌های هوا را بررسی کنید . در صورت نیاز مجدداً هواگیری انجام دهید .

شیر هواگیر را طوری تنظیم کنید که بتواند هواگیری کامل انجام دهد و در عین حال مانع خروج بیش از حد آب نشود . فشار آب ورودی و خروجی را چک کرده و شیرها را تنظیم کنید . دمای آب گرم را اندازه بگیرید و در صورت لزوم ، تنظیمات پکیج را انجام دهید . عملکرد کلی سیستم را بررسی کرده و از صحت هواگیری مطمئن شوید .

بررسی دوره گرمایش

برای بررسی صحت عملکرد مدار گرمایش پس از هواگیری، رعایت نکات زیر ضروری است . پکیج را روشن کرده و چرخه گرمایش را فعال نمایید . دما و فشار آب خروجی از پکیج را در بازه‌های زمانی 5 دقیقه‌ای چک کنید تا روند افزایش دما مشخص شود . زمان لازم برای رسیدن به حداکثر دمای تنظیم‌شده روی ترموستات پکیج را یادداشت کنید .

سپس چند بار پکیج را خاموش و روشن کرده و مجدداً زمان لازم برای گرم شدن آب را چک کنید . در صورتی که زمان گرمایش آب طولانی‌تر از حد متعارف باشد ، مجددا هواگیری انجام دهید . پس از رفع مشکل، عملکرد سیستم گرمایش بررسی شود .

آموزش هواگیری پکیج

ثبت و نگهداری

برای ثبت و نگهداری اطلاعات مربوط به عملیات هواگیری پکیج ، موارد زیر را انجام دهید . تاریخ انجام کار را ثبت کنید تا بدانید چه زمانی هواگیری صورت گرفته است . نوع و مشخصات پکیج ، مدل شیر هواگیر و سایر تجهیزات مصرفی را یادداشت نمایید . در صورت امکان عکس و ویدیوی مراحل کار و وضعیت نهایی تجهیزات را ثبت کنید .

گزارشی از مشکلات احتمالی و نحوه رفع آن‌ها تهیه کنید تا در آینده مراجعه شود . راهنمای تصویری نصب و آموزش هواگیری پکیج را برای مشتری ارائه دهید . با ثبت صحیح اطلاعات ، روند هواگیری و نگهداری پکیج بهبود می‌یابد .

سوالات متداول راجع به هواگیری پکیج

سوالات متداولی که در مورد هواگیری پکیج مطرح می شود عبارتند از :

چرا هواگیری پکیج ضروری است ؟

هواگیری باعث خروج هوای محبوس در لوله‌های پکیج می‌شود که سبب افزایش بازدهی و راندمان پکیج می‌شود .

چه زمانی نیاز به هواگیری پکیج است ؟

هنگام نصب اولیه ، بازسازی ، بعد از تعمیرات، نشتی‌های احتمالی یا هنگامی‌که آب گرم پکیج به‌کندی گرم می‌شود .

آیا می‌توان هواگیری را به صورت خودکار انجام داد ؟

برخی از پکیج‌ها دارای سیستم هواگیری اتوماتیک هستند ولی اغلب مدل‌ها نیاز به هواگیری دستی دارند.

چرا بعضی وقت‌ها در هواگیری مجدد پکیج نیاز است ؟

در صورت انجام ناقص هواگیری اولیه یا نشتی‌های مکرر لوله‌کشی نیاز به هواگیری مجدد پکیج به‌وجود می‌آید .

جمع بندی

هواگیری پکیج فرایندی حیاتی در راه اندازی و نگهداری پکیج است . با خروج هوا و گازهای محبوس در لوله کشی ، عملکرد پکیج بهینه می شود . مهم ترین نکات در زمینه هواگیری پکیج این موارد میباشند . هواگیری در ابتدای نصب و همچنین پس از تعمیرات ضروری است . شناخت دقیق قطعات مدار و نحوه جریان آب الزامیست .

مکان یابی و نصب صحیح هواگیر و اتصال به سیستم بسیار مهم است . باز و بسته کردن شیرها طبق دستورالعمل تا خروج کامل هوا از اصول کار است . پس از اتمام ، تست و بررسی نشتی و عملکرد سیستم ضروریست . بنابراین با آگاهی و تسلط کافی می توان هواگیری موثری انجام داد .

شما میتوانید با آموزشگاه فنی و حرفه ای درالفنون تماس بگیرید و درخواست خود را مبنی بر شرکت در دوره های دپارتمان تاسیسات آموزشگاه ما ثبت کنید .

نویسنده: مدیر سئو

مقاله های مشابه
آموزش بافت مو

آموزش بافت مو

آموزش کراتینه موی مردانه

آموزش کراتینه موی مردانه

پاکسازی پوست

پاکسازی پوست

آموزش کوتاه کردن موی مردانه

آموزش کوتاه کردن موی مردانه

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *