ثبت نام

سنسور پارک خودرو چگونه کار می کند؟

سنسور دنده عقب خودرو

سنسور پارک خودرو نوعی حسگر مجاورتی است که در زمان پارک کردن خودرو، اشیاء مجاور را تشخیص داده و با استفاده از هشدار صوتی، راننده را از وجود آن ها آگاه می کنند.

این دسته از سنسورها معمولاً بر روی سپر عقب خودرو واقع شده و به همین دلیل به آن ها سنسور دنده عقب نیز گفته می شود. آشنایی با این سنسور و نحوه عملکرد آن یکی از موارد مرتبط با آموزش برق خودرو است.

امروزه به واسطه افزایش تعداد خودروها و همچنین بزرگتر شدن سایز آن ها، به طور معمول رانندگان با کمبود فضای پارک مواجه هستند و به همین دلیل است که وجود سنسور دنده عقب در زمان پارک کردن خودرو بر روی هر وسیله نقلیه چهار چرخ، یک مزیت بزرگ محسوب می شود. سنسورهای پارک خودرو به طور کلی به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

  1. سنسور هشدار عقب خودرو
  2. سنسور هشدار جلو خودرو

سنسور پارک دنده عقب خودرو چگونه کار می کند؟

سنسور دنده عقب یا سنسور پارک عقب خودرو به طور کلی بر یکی از دو اصل بازگشت صوت و یا بازگشت امواج الکترو مغناطیسی استوار است.

امروزه در بیشتر خودروهای مدرن از نوع اول یعنی سنسورهای التراسونیک استفاده می شود. نحوه عملکرد این سنسورها به این صورت است که در زمان حرکت به سمت عقب، امواج فراصوت را از خود منتشر کرده و موج بازتابیده شده از اشیاء را مجدداً جذب می نمایند. فاصله زمانی بین ارسال و دریافت این موج ها توسط  ECU تحلیل شده و فاصله مکانی خودرو و شی تعیین می گردد که به واسطه همین به راننده هشدار صوتی داده خواهد شد.

نحوه عملکرد سنسور دنده عقب

هشدار صوتی ایجاد شده به کمک سنسور دنده عقب، در زمان نزدیک شدن به دیوار یا سایر اجسام با کاهش فاصله شدیدتر شده و از ایجاد تصادف های احتمالی جلوگیری می کند. ضمناً در برخی از خودروهای مدرن دوربین هایی نیز برای کمک تعبیه شده اند، تا دید کافی را برای راننده به وجود بیاورند.

مزیت های استفاده از سنسور دنده عقب کدامند؟

هدف نهایی استفاده از سنسور دنده عقب یا سنسور پارک در خودروها، کاهش احتمال تصادفات در زمان پارک کردن خودرو است. تعبیه این تجهیزات بر روی خودرو می تواند مزیت های زیر را به همراه داشته باشد:

  • کاهش اثر نقاط کور در زمان پارک
  • کاهش زمان پارک
  • کاهش تصادفات در زمان پارک

محدودیت های سنسور پارک خودرو

سنسور پارک خودرو در کنار تمامی مزیت های خود، نقایصی نیز دارد.

نقص های سنسور دنده عقب خودرو شامل موارد زیر است:

  • در صورت کثیف بودن، سنسورها، درست عمل نخواهند کرد.
  • اشیای دارای ارتفاع کم و همچنین اشیای نازک با این سنسور قابل تشخیص نخواهند بود.

سنسور پارک خوردرو در دنیای امروزه و شهرهای پر ترافیک یکی از کارامدترین وسایل جانبی خودرو هستند که میتوانند از بروز بسیاری از تصادف ها جلوگیری کنند. سنسورهای دنده عقب از رایج ترین آن ها هستند و با توجه به مدل ماشین و یا دزدگیر شما، اینگونه سنسور ها میتوانند در جاهای دیگری از ماشین همانند کناره دربها قرار گیرند.

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
نویسنده: علیرضا ترکمان

مقاله های مشابه
رمزگشایی توابع بلوک OB در برنامه نویسی PLC

رمزگشایی توابع بلوک OB در برنامه نویسی PLC

موتورهای الکتریکی صنعتی

موتورهای الکتریکی صنعتی

آموزش استفاده از تجهیزات اتوماسیون صنعتی

آموزش استفاده از تجهیزات اتوماسیون صنعتی

انواع ترانسفورماتور در برق صنعتی

انواع ترانسفورماتور در برق صنعتی

دیدگاه ها
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments