آموزش نصب کنتور سه فاز
یکی از مواردی که هر برقکار ماهری باید به آن تسلط داشته باشد، نحوه نصب انواع کنتورها است. به همین دلیل است که آموزش نصب کنتور سه فاز و تک فاز در لیست سرفصل های دوره آموزش برق ساختمان گنجانده شده است. کنتورها انواع مختلفی دارند، برای مثال احتمالاً همه شما 2 دسته کنتورهای مکانیکی قدیمی و کنتورهای هوشمند جدید را در منازل افراد مختلف دیده اید. با ما در دپارتمان آموزش برق مجتمع فنی حرفه ای دارالفنون همراه باشید، تا علاوه بر آشنایی با انواع کنتور نحوه کار آن ها را نیز بیاموزید.
** با دارالفنون، مسیر موفقیتت شفاف و روشنه **
جدول محتوا
کنتور چیست؟
پیش از آن که بخواهیم در مورد آموزش نصب کنتور سه فاز صحبت کنیم، بهتر است بدانیم که خود کنتور چیست. در این باره می توان گفت کنترل وسیله ای است که از آن برای اندازه گیری مقدار انرژی الکتریکی مصرفی استفاده می شود. این مقدار اندازه گیری شده به طور معمول بر حسب واحد کیلو وات ساعت نمایش داده می شود. این واحد همان مقداری است که به عنوان ژول نیز شناخته می شود.
تفاوت کنتورهای سه فاز و تک فاز در چیست؟
همانطور که از نام این کنتورها می توان حدس زد، از کنتورهای سه فاز برای برق سه فاز و از انواع تک فاز برای برق تک فاز استفاده می شود. نکته ای که در این مورد می تواند در آموزش نصب کنتور سه فاز تاثیرگذار باشد، دقت به تفاوت ولتاژ و جریانی است که هرکدام از این کنتورها می توانند در آن بازه پاسخگو بوده و صحیح کار کنند.
انواع کنتور
نکته پایانی پیش از شروع بخش اصلی موضوع یعنی آموزش نصب کنتور سه فاز مربوط به شناخت انواع کنتور برق است. انواع کنتورها برق شامل موارد زیر هستند:
- کنتورهای اکتیو : از این نوع کنتور برای اندازه گیری انرژی برق مصرفی اکتیو استفاده می شود.
- کنتورهای ریکتیو : از این نوع کنتور برای اندازه گیری انرژی برق ری اکتیو استفاده می شود.
آموزش نصب کنتور تک فاز و سه فاز
برای آموزش نصب کنتور سه فاز، بهتر است ابتدا شیوه نصب کنتورهای تک فاز را به شما آموزش دهیم. برای این کار باید سیم فاز را به ابتدای سیم پیچ جریان وصل کرده و خروجی فاز را از انتهای آن بگیرید. ضمناً لازم است دو سر سیم پیچ ولتاژ را به فاز و نول وصل کنید. زمانی که مصرف از کنتور استفاده می کند، دیگر جریان مصرف شده از سیم پپیچ جریان میگذرد و در آن یک میدان مغناطیسی ایجاد میکند. ضمناً سیم پیچ ولتاژ که همیشه به اختلاف پتانسیل ثابتی متصل است، میدان مغناطیسی یکپارچه ای را ایجاد کرده که آن نیز به همین دلیل همواره ثابت خواهد بود. کنش دو میدان مغناطیسی حاصل بر یک دیگر باعث چرخش صفحه کنتور در انواع کنتورهای مکانیکی می شود.
این امر شرایط لازم برای محاسبه میزان برق مصرفی را فراهم می کند. شکل زیر نمایی شماتیک از نحوه نصب کنتورهای تک فاز است.
آموزش نصب کنتورهای سه فاز
حال که نصب کنتورهای تک فاز را فرا گرفته اید، باید بدانید که نصب کنتورهای صه فاز نیز تفاوت چندانی با مورد قبلی ندارد. مهمترین نکته ای که باید در زمینه آموزش نصب کنتور سه فاز به شما بگوییم شامل آن است که در برق سه فاز شما با سه عدد سیم فاز (L1 ، L2 و L3) سر و کار دارید. این در حالی است که مانند برق تک فاز، تنها یک سیم نول دارید. در این صورت کاملاً واضح است که شما باید بر روی کنتور خود نیز سه مدار کوچک مانند شکل بالا ایجاد کنید که در واقع هر سه خروجی نول به یک سیم یک تا متصل خواهند شد.
امیدواریم این مطلب برای شما هنرجویان عزیز مفید واقع شود. چنانچه قصد شرکت در هر یک از دوره های آموزش برق ساختمان را دارید، با ما در تماس باشد.