جمعه سیاه BlackFriday
تا 40% تخفیف ویژه
ثبت نام

کابل کواکسیال چیست؟

کابل کواکسیال

کابل کواکسیال چیست؟

کابل کواکسیال نوعی کابل است که از آن برای انتقال داده های صوتی و تصویری استفاده می شود. این کابل ها برای انتقال داده های تصویری و ویدیوئی در مراکز رادیویی، منازل و حتی در دوربین های مداربسته مورد استفاده قرار می گیرد.

این نوع کابل که از ابتدای قرن 20ام مورد استفاده قرار می گیرد، قدرت بالایی در انتقال داده های صوتی و تصویری با دقت بالا دارد. البته کابل کواکسیال به نوبه خود ایراداتی نیز دارد و به همین دلیل است که در برخی از موارد به جای این تجهیزات از فیبرهای نوری و سایر موارد مشابه و حتی امواج بیسیم استفاده می شود.

چرا کابل کواکسیال امنیت بالایی در انتقال داده ها دارند؟

مهمترین ویژگی کابل کواکسیال در عایق تعبیه شده در اطراف هسته مسی آن است. وجود این عایق امکان انتقال داده ها با سرعت بالا و بدون تداخل را فراهم می آورد.

سه اندازه متداول کابل کواکسیال RG-6 ، RG-11 و RG-59 هستند:

  • RG مخفف “راهنمای رادیویی یا Radio Guide” است. نسخه های مختلف کابل RG به قطر  کابل (59 یعنی 0.059، و 6 یعنی 0.06 و غیره) اشاره دارد. ضمناً به این کابل ها RF نیز گفته می شوند که مخفف “فرکانس رادیویی” است.
  • اکثر کواکسیال های غیر صنعتی امروزه از RG-6 تشکیل شده اند، اما برخی از نصاب ها ممکن است از کابل خای ضخیم تر مانند RG-11 استفاده کنند.
  • کابل های RG که در منازل مورد استفاده قرار می گیرند باید دارای 75 اهم امپدانس باشند.

برای اتصال کابل های کواکسیال از چه کانکتورهایی استفاده می شود؟

بیشتر کانکتورها مورد استفاده در اتصالات کابل های کواکسیال از نوع F هستند، اما ممکن است در سیستم شما از کانکتورهای تایپ N استفاده شده باشد.

انواع مختلف اتصالات که نوع F برای کابل های RG-6 وجود دارد:

  • اتصالات فشرده سازی شده
  • اتصالات پیچدار
  • اتصالات به سبک Crimp

برای اتصال این کابل ها باید از فیش های نر و ماده همسان استفاده کنید. در این ساختار فیش نری در مرکز خود یک کابل دارد و سمت ماده نیز یک حفره برای ورود سیم دارد.

تداخل در اتصالات یا نویز به دلیل پارگی یا تداخل در کابل ممکن است پرش یا برفک در تصویر را به همراه داشته باشد.

کانکتورهای کابل کواکسیال

ساختار کابل کواکسیال چگونه است؟

کابل کواکسیال یک هسته رسانای مسی در بخش داخلی یا مرکزی دارد که با یک عایق ضخیم پوشیده شده است. این لایه عایق نیز با یک عایق نازک ضد رسانا پوشیده شده است، که در دور خود یک رشته طوری از جنس رسانایی همچون آلومینیوم را به همراه دارد.

 کابل کواکسیال بهتر است یا فیبر نوری؟

همانطور که می دانید، از فیبر نوری و کابل کواکسیال برای انتقال انواع داده ها و به خصوص داده های صوتی و تصویری استفاده می شود. تفاوت انتقال اطلاعات در این دو نوع کابل، افزایش سرعت انتقال در کابل های نوری است، البته این کابل ها در طی مسیر به چند تقویت کننده احتیاج خواهند داشت. ضمناً باید به خاطر داشته باشید که کابل های کواکسیال احتمال خطای بیشتری دارند و تنها برای مسافت های کوتاه مناسب هستند.

استفاده از کابل های نوری به دلیل هزینه بالاتر نسبت به سیم های کواکسیال تنها با اهداف تجاری و در وسعت بالا منطقی خواهد بود. به همین دلیل است که در پیاده سازی شبکه در دانشگاه ها و مراکز اداری بزرگ از این نوع شبکه ارتباطی استفاه می شود.

چرا در انتقال داده های اینترنتی از کواکسیال استفاده نمی شود؟

همانطور که پیشتر گفته شد، انتقال داده با کابل کواکسیال از محدودیت سرعتی برخوردار است. علاوه بر این در موردی مانند اینترنت، امری به نام پهنای باند و تعداد درخواست نیز خودنمایی می کند که می تواند بر کیفیت ارتباط و احتمال قطع و وصلی نیز تاثیر بگذارد.

نتیجه گیری

همانطور که به احتمال زیاد با خواندن این متن متوجه شده اید، ایجاد شبکه با استفاده از کابل های کواکسیال به مراتب ارزانتر از پیاده سازی شبکه به روش های دیگر خواهد بود. به همین دلیل توصیه می شود، در فضاهایی با وسعت کم، حتماً از این کابل ها و البته نوع با کیفیت آن استفاده کنید. این در حالی است که برای ارتباطات با وسعت زیاد و فاصله مکانی بیشتر، بهتر است از کابل های فیبر نوری استفاده نمایید.

مطلبی که در مورد کابل کواکسیال خواندید، توسط دپارتمان آموزش نصب دوربین مداربسته و از این منبع به فارسی ترجمه شده است.

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
نویسنده: علیرضا ترکمان

مقاله های مشابه
آموزش برق صنعتی در اصفهان

آموزش برق صنعتی در اصفهان

آموزش برق ساختمان در اصفهان

آموزش برق ساختمان در اصفهان

دوربین مداربسته پلاک خوان

دوربین مداربسته پلاک خوان

ایمنی برق

ایمنی برق

دیدگاه ها

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments