مکانیک خودرو یا برق خودرو؛ کدام دوره بهتر است؟
در دنیای امروز، دیگر برای داشتن شغل مورد علاقه و یادگیری یک تخصص خاص بخصوص در رابطه با شغلهای فنی، نیاز به طی کردن مراحل پیچیده نیست. علاقه مندان به یاد گرفتن یک حرفه میتوانند تنها با شرکت در دورههای آموزشی، مهارتهای لازم جهت کار در محیط واقعی را کسب نمایند.
اگر شما هم یکی از طرفداران شغلهای فنی مرتبط با خودرو هستید و قصد شرکت در دروههای آموزشی را دارید، شاید یکی از سوالهایی که ذهنتان را به خود مشغول کرده باشد، مردد بودن بین دو زیرشاخه مختلف این حوزه باشد.
در این مطلب میخواهیم به این سوال که دوره مکانیک خودرو بهتر است یا برق خودرو پاسخ دهیم. با ما همراه باشید تا با بررسی تفاوتهای این دو مورد، بتوانید تصمیم نهایی خود را بگیرید و در مسیر درست قرار بگیرید.
جدول محتوا
- 1 آشنایی با دوره مکانیک خودرو
- 2 آشنایی با دوره برق خودرو
- 3 مقایسه بین دوره برق خودرو و دوره مکانیک خودرو
- 4 بررسی تفاوتهای تیپ شخصیتی مناسب برای دوره برق خودرو و دوره مکانیک خودرو
- 5 مدرک دوره باطری سازی بهتر است یا دوره آموزش مکانیک خودرو؟
- 6 مشاوران آموزشگاه فنی و حرفهای دارالفنون آماده کمک به شما عزیزان جهت انتخاب مسیر درست
آشنایی با دوره مکانیک خودرو
پیش از آنکه بخواهیم به صورت مستقیم به تفاوتهای این دو دوره فنی مرتبط با خودرو بپردازیم، قصد داریم شما را با آموزش مکانیک خودرو خودرو بیشتر آشنا کنیم. در نظر داشته باشید که طی گذراندن این دوره، شما شرکت کنندگان گرامی تمامی نکات مربوط به چگونگی باز کردن و بستن موتور خودرو را یاد میگیرید.
“آموزشگاه دارالفنون، دروازهای به سوی کارآفرینی.”
دوره مکانیک خودرو در آموزشگاه فنی و حرفهای دارالفنون در محیط کاملا شبیه به فضای واقعی یک تعمیرگاه برگزار میشود. در مرحله اول، کارآموزان آموزشهای مقدماتی را طی کرده و سپس جهت پیاده سازی آنچه آموختهاند، وارد محیط تعمیرگاهی شده و آموزشهای تئوری را برای ورود به شغل مکانیکی شروع میکنند. برخی از سرفصلهای گفته شده در دوره مکانیک خودرو شامل موارد زیر میشوند:
- چگونگی تعمیر موتور خودرو: باز و بسته کردن سوپاپ، سرسیلندر و…
- آموزش تعمیر خودروهایی مانند: پراید، ال 90 و…
- آموزش تعمیرات گیربکس
- آشنایی با ترمز خودرو و نکات مرتبط با آن
- شناختن انواع سنسورها و عملکرد آنها
- عیب یابی موتور و قطعات خودرو
البته لازم است به این نکته توجه داشته باشید که این مطالب طی دو دوره آموزش مکانیک خودرو درجه 1 و 2 برگزار میشود که پیشنیاز شرکت در دوره درجه 1، گذراندن دوره درجه 2 میباشد.
آشنایی با دوره برق خودرو
دوره برق خودرو برخی آن را با نام آموزش باطری سازی نیز میشناسند، یکی از دورههایی است که طی آن دانشجویان زیر نظر اساتید باتجربه و متخصص، با نکات مربوط به باطری و برق خودرو آشنا میشوند. بعد از طی کردن این مرحله، شرکت کنندگان جهت پیاده سازی مطالب تئوری وارد کارگاه شده و دانش خود را تابلوهای آموزشی امتحان میکنند.
در مرحله آخر، کارآموزان عزیز به تعمیرگاه تخصصی آموزشگاه برق خودرو دارالفنون وارد شده و به صورت کاملا عملی به عیب یابی و تعمیرات سیم کشی و باطری خودرو میپردازند. برخی از سرفصلهایی که در کلاسهای برق مربوط به خودرو در این مجموعه مطرح میشود عبارت اند از:
- آشنایی با اصول اولیه و ابتدایی برق خودرو
- شناخت عملکرد سیستم گرمایش و سرمایشی در خودرو
- آشنایی با کارکرد شیشه شوی و برف پاک کن
- شناخت سیستمهای امنیتی برق خودروها
- نحوه کارکرد سیستم هشدار دهنده عقب خودرو
یادگیری این موارد مستلزم حضور در کلاس های حضوری آموزش برق خودرو است.
مقایسه بین دوره برق خودرو و دوره مکانیک خودرو
در این قسمت میخواهیم به مقایسه این دو دوره بپردازیم. پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که جهت شفاف سازی بیشتر درباره جزئیات این کلاسها، این بخش از مطلب را با دقت مطالعه کنید.
تفاوت بین طول دوره آموزشی برق خودرو و مکانیک خودرو
در نظر داشته باشید که هر دوی این کلاسها در سه فرمت خصوصی، نیمه خصوصی و گروهی برگزار میشوند. مدت زمان برگزاری دروه باطری سازی، بین دو تا هشت هفته شناور است و با توجه به میزان درخواست و تقاضای شرکت کنندگان برنامه ریزی میشود.
اما طول دوره مکانیک خودرو به دلیل گستردهتر بودن و حجم مطالب مرتبط با موتور خودرو، بیشتر خواهد بود. برای کسب اطلاعات جزئی در در مورد مدت زمان این کلاسها میتوانید به مطلب مدت یادگیری مکانیک خودرو مراجعه کنید.
مقایسه فرصتهای شغلی استخدام نیروی برق خودرو و مکانیک خودرو
احتمالا یکی دیگر از سوالاتی که ذهن افرادی که قصد شرکت در یکی از این دورهها را دارند، به خود مشغول میکند، موضوع بازار کار و فرصتهای شغلی میباشد. محیطهای کاری مشترکی که شرکت کنندگان هر دو این دورهها میتوانند در آن مشغول به کار شوند عبارت اند از:
- نمایندگیهای مجاز خودروسازی خارجی و داخلی
- شرکتهای خودروسازی داخلی و خارجی
- با گرفتن جواز کسب میتوانند به فروش لوازم یدکی خودرو مشغول شوند.
کسانی که در دوره مکانیک خودرو موفق به کسب مدرک بین المللی شوند میتوانند علاوه بر موارد گفته شده، در موقعیتهای شغلی: تنظیم کار موتور خودرو، تعمیرکار تخصصی سیستم ترمز، مکانیک سیار در شرکتهای امداد خودرو، تعمیرکار تخصصی گیربکسهای اتوماتیک، معمولی و برقی، کارشناس معاینه فنی و… مشغول به کار شوند.
اما شرکت کنندگان در دوره برق آموزشگاه دارالفنون میتوانند بعد از اخذ گواهینامه فنی و حرفهای در جایگاههای شغلی: نصاب سیستمهای صوتی، شارژ و دشارژ و عیب یابی کولر خودرو، تعمیرکار صفحه کیلومتر، نصاب قفل و شیشه بالابر، نمایندگی فروش باطری و… شروع به کار کنند.
جهت اطلاع از میزان درآمد این دو شغل میتوانید به مقالات ما در رابطه با میزان درآمد شغل مکانیکی و میزان درآمد برق خودرو (باتری سازی) مراجعه کنید.
بررسی تفاوتهای تیپ شخصیتی مناسب برای دوره برق خودرو و دوره مکانیک خودرو
از ویژگیهای تیپهای شخصیتی علاقه مند به هر دوی این حوزهها میتوان به تمایل این افراد به سر و کله زدن با انواع ماشینها و قطعات آنها نام برد. غالبا کسانی که از این نوع شغلها لذت میبرند، مهارت عجیبی در حل مسائل چالش برانگیز دارند؛ به همین عیب یابی و رفع مشکلات خودرو برای آنها لذت بخش است.
اگر بخواهیم تفاوت تیپ شخصیتی این دو گروه را بیان کنیم؛ تنها میتوان به این موضوع اشاره کرد که شرکت کنندگان دوره باطری سازی خودرو دید عمیق بر روی موضوعات جزئیتر دارند اما در دوره مکانیک غالبا تیپهای شخصیتی تمایل به داشتن دید و فضای گستردهتر روی مسائل کلیتر دارند.
مدرک دوره باطری سازی بهتر است یا دوره آموزش مکانیک خودرو؟
یکی از فاکتورهایی که شرکت کنندگان قبل از تصمیم گیری نهایی در انتخاب حوزه مورد علاقهشون ممکن است به آن فکر کنند، اعتبار و برتری مدرکی است که قرار است دریافت کنند. برای رفع این ابهام لازم است بدانید که هر دو این مدارک، مورد تایید سازمان فنی حرفهای کشور هستند؛ بنابراین میتوان گفت که از نقطه نظر اعتبار تفاوتی با هم ندارند.
همچنین لازم است بدانید که این مدارک علاوه بر اینکه از طرف سازمان فنی و حرفه ای کشور مورد تایید هستند؛ دارای اعتبار بین المللی نیز میباشند. به این معنی که مدرک برق و مدرک مکانیک خودرو هر دو تاییدیه سازمان جهانی کار ILO را دارند. این سازمان که مسئول امور تخصصی کار و کارگران است هم اکنون حدود 186 کشور را تحت عضویت خود درآورده است. این موضوع باعث میشود عزیزانی که قصد مهاجرت دارند، بتوانند به راحتی از طریق این مدارک اقدام کرده و در کشور مورد نظرشان مشغول به کار شوند.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مطلب “مدرک برق خودرو” یا مطلب “مدرک مکانیک خودرو” را مطالعه کنید.
مشاوران آموزشگاه فنی و حرفهای دارالفنون آماده کمک به شما عزیزان جهت انتخاب مسیر درست
اگر تصمیم خود را به صورت کامل برای انتخاب میان آموزش مکانیک خودرو و برق خودرو نگرفتهاید، میتوانید دو مطلب زیر را مطالعه کنید:
ما در این مطلب که به یاری اساتید و مشاوران مجتمع آموزشی دارالفنون گردآوری شده، تلاش خود را کردیم تا تمامی تفاوتهای دوره مکانیک و برق خودرو را مورد بررسی قرار دهیم.
شما عزیزان میتوانید برای دریافت راهنمایی بیشتر و مشاوره رایگان در زمینه انتخاب بین دوره برق خودرو و مکانیک خودرو، با کارشناسان آموزشی ما تماس گرفته و بهترین دوره را برای ادامه مسیر کاری خود انتخاب کنید.
سلام مرسی از مطلبتون خسته نباشید. من خیلی به مشاغل فنی علاقه دارم ولی نمیدونم از نظر درآمد و بازارکار باطری سازی بهتره یا مکانیکی؟ چون بین این دوتا شک دارم و نمیدونم کدومو انتخاب کنم. ممنون میشم راهنماییم کنید.