ثبت نام

مدرک بین المللی چیست و چگونه می‌توان دریافت کرد؟

مدرک بین المللی فنی و حرفه ای

بسیاری از افراد تلاش می‌کنند که با دریافت مدرک بین المللی فنی حرفه ای و با توجه به اثبات توانایی حرفه‌ای و شغلی به یک کشور صنعتی یا توسعه‌یافته مهاجرت کنند. در این مطلب کوشیده‌ایم تمام زیر و بم این قضیه را تشریح کنیم، تا به تمامی پرسش‌های شما در این زمینه پاسخ داده شود.

برای مشاهده لیست دوره‌های فنی حرفه ای دارالفنون، بررسی جزئیات، دریافت راهنمایی و یا ثبت نام روی واژه دوره های فنی و حرفه ای کلیک کنید؛ ضمناً جهت دریافت مدارک کامپیوتر، می توانید به صفحه مدرک بین المللی کامپیوتر مراجعه کنید.

مدرک بین المللی چیست؟

مدرک بین المللی به مدرکی گفته می‌شود که سازمانی که آن را صادر کرده، دارای اعتبار جهانی و بین المللی باشد. در حالت کلی، می‌توان گفت که سرتیفیکیت بین المللی، به مدرکی گفته می‌شود که یک آموزشگاه یا سازمان، آن را در ازای گذراندن یک دوره آموزشی و بعد از قبول در آزمون نهایی به شرکت‌کنندگان ارائه می‌کند.

در نظر داشته باشید که یکی از ویژگی‌های این مدرک فنی حرفه ای بین المللی، این است که از طرف چند سازمان علمی جهانی مورد تایید است. متقاضیان می‌توانند جهت قوی کردن رزومه کاری خود در مسیر مهاجرت برای اقدام به تقاضای شغلی در کشورهای مختلف، گواهینامه مهارت بین المللی و یا مدرک بین المللی معتبر با قابلیت استعلام دریافت کنند.

نقش مدرک بین المللی در پروسه مهاجرت چیست؟

نقش مدارک بین المللی برای مهاجرت آن است که شخص متقاضی چنانچه دارای این مدارک باشد، به عنوان نیروی متخصص محسوب می‌شود و می‌تواند در یافتن شغل موفق‌تر و راحت‌تر عمل کند. پس به‌طور کلی می‌توان گفت که داشتن مدارک مختلف آموزشی بین المللی برای مهاجرت نقش تسهیل‌کننده را دارد.

یکی از مزایای مدرک سازمان بین المللی فنی و حرفه ای، اعتبار گسترده آن‌ در سطح جهانی است؛ از آنجایی که ایران تحت عضویت سازمان بین المللی کار ILO می‌باشد، بنابراین مدارک کسب شده قابل تایید و ترجمه در دادگستری و نیز قابل پذیرش و کاربرد در کشورهای عضو سازمان بین المللی کار خواهند بود. لیست کشورهای عضو سازمان جهانی کار را در این لینک ILO می‌توانید مشاهده نمایید.

برای مشاهده لیست کشورهای عضو سازمان جهانی کار روی کلمه ILO کلیک کنید.

آیا می‌توان با مدرک فنی حرفه ای مهاجرت کرد؟

توضیحاتی در رابطه با استفاده از مدرک بین المللی فنی حرفه ای برای مهاجرت به کشورهای عضو سازمان جهانی کار.
مدرک بین المللی فنی حرفه ای در ILO ارزش بالایی دارد.
مدارک سازمان فنی حرفه ای در کشورهای عضو پیمان ILO اعتبار دارد.

اعتبار مدرک فنی و حرفه ای از دیدگاه معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور

علی موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت مورخ 96/12/12 درباره اعتبار مدرک فنی و حرفه‌ای سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، گفت: “افرادی که پس از گذراندن فرآیند تعریف شده در سازمان فنی و حرفه‌ ‎ای موفق به اخذ گواهینامه شوند، با توجه به بین المللی بودن این مدرک، می‌توانند در تمامی کشورهایی که عضو سازمان جهانی کار (ILO) هستند، مشغول به کار شوند و این گواهینامه بین‌المللی در همه این کشورها اعتبار دارد.”

معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه امروز تمام کشورهای توسعه‌یافته و بسیاری از کشورهای در حال توسعه عضو سازمان جهانی کار (ILO) هستند، افزود: “اعتبار گواهینامه‌های سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور از مدارک دانشگاهی هم بالاتر است و می‌توان ادعا کرد که شاید اگر کسی مدرک مهندسی مکانیک از دانشگاه شریف داشته باشد که تقریبا بهترین مدرک در دانشگاه‌های کشور به شمار می‎‌آید، نتواند به راحتی کسی که مدرک درجه دو فنی حرفه‌ای از سازمان فنی و حرفه‌ای کشور کسب کرده‌ است در خارج از کشور مشغول به کار شود.”

چگونه می‌توان مدرک بین المللی برای مهاجرت دریافت کرد؟

ممکن است این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که برای اخذ مدرک بین المللی فنی حرفه‌ای چه باید کرد. جهت پاسخ به این سوال لازم است بدانید که پیش از هر اقدامی باید به یک مرکز آموزشی معتبر مراجعه کنید. مدرکی که آموزشگاه‌های معتبر در پایان دوره ارائه می‌کنند، علاوه بر اینکه از طرف سازمان فنی حرفه‌ای کشور مورد تایید هستند، دارای اعتبار بین المللی نیز می‌باشند. برای گرفتن مدرک بین المللی روش‌های زیر وجود دارند:

  • شرکت در دوره‌های مراکز فنی و حرفه ای آزاد و دولتی و آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد، که به صورت تخصصی مشغول به آموزش کارآموزان می باشند.( که یکی از مراکز مجهز که به صورت تخصصی با مجوز رسمی از سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای مشغول به آموزش کارآموزان در رشته های مختلف می‌باشد، مجتمع فنی و حرفه ای دارالفنون ری است.)
  • در صورتی که شخصی در شغلی مهارت لازم را دارد(تئوری و عملی) می‌تواند بدون حضور در کلاس‌های آموزشی فقط در آزمون تئوری و عملی شرکت کرده و پس از قبولی مدرک بین المللی مربوط به آن شغل را دریافت کند.

روش‌های مهاجرت با مدرک بین المللی فنی حرفه ای

با استفاده از مدرک بین المللی فنی حرفه ای با استفاده از دو روش جاب آفر و جاب سیکر می‌توانید مهاجرت کنید.
بررسی روش‌های اخذ مدرک بین المللی جهت مهاجرت
برای دریافت مدرک بین المللی فنی حرفه ای تنها کافی است در دوره آموزشی مورد نظرتان شرکت نمایید.

به این نکته توجه داشته باشید که در صورت انتخاب هر کدام از موارد بالا، برای دریافت مدرک بین المللی فنی حرفه ای باید در آزمون نهایی این سازمان شرکت کرده و موفق به کسب نمره قبولی شوید.

مدت زمان دوره آموزش جهت دریافت مدرک بین المللی چقدر است؟

بهتر است بدانید که طول مدت زمان برگزاری دوره‌ها جهت اخذ مدرک فنی حرفه‌ای بین المللی کاملا متغیر است. این زمان بسته به سه عامل رشته انتخابی، مدت ساعات برگزاری کلاس در طول هفته و کلاس‌ها (خصوصی، نیمه خصوصی، گروهی) بین 15 روز تا سه ماه برنامه‌ریزی و اجرا می شود.

در نظر داشته باشید که طول مدت هر دوره‌ای، علاوه بر موارد گفته شده به شرایط شرکت‌کنندگان و روزهای انتخابی آن‌ها نیز بستگی دارد.

آیا تعداد مدرک بین المللی و ساعت آموزش در پروسه مهاجرت تاثیر دارد؟  

شخص متقاضی مهاجرت هر مقدار ساعت آموزشی و مدرک بیشتری که مرتبط با شغل خود داشته باشد، در یافتن شغل موفق‌تر و راحت‌تر خواهد بود و مدرک مرتبط بیشتر و زمان آموزشی بیشتر نقش تسهیل کننده را در زمان مهاجرت دارد.

مثلا اگر شخصی برای مهاجرت شغل آرایشگری مردانه را انتخاب می‌کند، می‌تواند علاوه بر مدرک بین المللی آرایشگری مردانه درجه 2 با کد استاندارد بین المللی 4/2/30/70-5(184 ساعت)، مدرک آرایشگری درجه 1 با کد استاندارد بین المللی 4-1/30/70-5 (150 ساعت)، مدرک بین المللی چهره پرداز مردانه با کد استاندارد بین المللی 1/1/97/70-5(184 ساعت)، مدرک بین المللی متعادل ساز چهره مردانه با کد استاندارد بین المللی 1/1/94/70-5 (133 ساعت) ومدرک بین اللمللی ترمیم کننده مو سر با کد استاندارد بین المللی 1/1/98/70-5(312 ساعت) را نیز دریافت کند. تعداد ساعات این کلاس‌ها در مجموع 963 ساعت آموزشی می‌شود که رزومه قوی‌تری برای مهاجرت رشته آرایشگری برای آن شخص ایجاد می‌شود.

برای مهاجرت شغل مکانیک خودرو، می‌توانید علاوه بر مدرک بین المللی تعمیر اتومبیل‌های سواری درجه 2 با کد استاندارد بین المللی 3/2/23/43-8(720 ساعت)، مدرک تعمیر اتومبیل‌های سواری درجه 1 با کد استاندارد بین المللی 3/1/23/43-8 (800 ساعت) را نیز دریافت کنید. در مجموع 1520 ساعت آموزشی می‌شود که سبب ایجاد رزومه قوی‌تری برای اقدام به مهاجرت در رشته مکانیکی خودرو می‌باشد. توضیحات بیشتری درمورد آموزش مکانیک خودرو و در صفحه مدرک مکانیک خودرو نوشته شده است.

یا به عنوان مثالی دیگر، یک شخص برای مهاجرت شغل برق خودرو (باطری سازی) می‌تواند علاوه بر مدرک بین المللی برق خودرو درجه 2(باطری سازی) با کد استاندارد بین المللی 3/2/42/55-8(480ساعت)، مدرک بین المللی برق خودر درجه 1 با کد استاندارد بین المللی 3/2/42/55-8(640ساعت) و مدرک بین المللی تنظیم موتور (برق و انژکتور) با کد استاندارد بین المللی 3/2/95/43-8(480 ساعت) را نیز بگیرد. در مجموع 1600 ساعت آموزشی می‌شود که منجر به ایجاد رزومه قوی‌تری برای مهاجرت برق خودرو (باطری سازی) می‌شود.

در نظر داشته باشید که برای مهاجرت و تقاضا برای شغل برق ساختمان می‌توانید علاوه بر مدرک بین المللی برق ساختمان درجه 2 با کد استاندارد بین المللی 4/2/28/55-8(700 ساعت)، مدرک بین المللی برقکار ساختمان درجه 1 با کد استاندارد بین المللی 4/1/28/55-8 (390 ساعت) را نیز دریافت کنید؛ که در مجموع 1090 ساعت آموزشی می‌شود. گرفتن این مدرک و گذراندن این تعدا ساعت کلاس، منجر می‌شود تا بتوانید پروسه مهاجرت را راحت‌تر طی کنید.

بعد از بررسی رشته‌های فنی گفته شده، نوبت به شغل برقکار صنعتی می‌رسد. توجه داشته باشید که برای پیدا کردن کار به عنوان برقکار صنعتی در کشورهای دیگر و ساختن یک رزومه قوی می‌توانید علاوه بر مدرک بین المللی برق صنعتی با کد استاندارد بین المللی 4/2/15/55-8 (1090 ساعت)، مدرک بین المللی مونتاژکار و نصاب تابلوهای برق با کد استاندارد بین المللی3/2/46/51-8 (450 ساعت) را نیز دریافت نمایید. در نظر داشته باشید مه تعداد ساعات آموزشی شرکت در این دوره‌ها در مجموع 1540 می‌شود.

همچنین جهت اقدام به مهاجرت در قالب شغل حسابداری می‌توان علاوه بر مدارک بین المللی حسابداری عمومی، دیگر مدارک بین المللی حسابداری تکمیلی، رایانه کار حسابداری مالی، حسابداری صنعتی، حسابداری حقوق و دستمزد، مسئول سفارشات، کاربر امور بانکی، سرپرست ترخیص محصول  را نیز جهت قوی‌تر کردن رزومه کسب کرد.

و برای مهاجرت شغل کامپیوتر نیز با توجه به تخصص و گرایشی که در رشته کامپیوتر دارید، می‌توانید مدرک بین المللی مرتبط به آن شغل را به عنوان رزومه جمع آوری نمایید.

مدرک بین المللی

ترجمه مدرک فنی و حرفه ای جهت مهاجرت به چه صورت می‌باشد؟

مدرک رسمی سازمان فنی و حرفه ای گواهینامه معتبری است که نشان می‌دهد فرد در رشته مربوطه دارای مهارت است و ترجمه رسمی آن به همراه تائید دادگستری و وزارت امور خارجه، حکم یک سند بین المللی را دارد. فرد مورد نظر می‌تواند با ارائه ترجمه مدارک فنی حرفه ای، از مزایای احتمالی آن در هر کشوری بهره‌مند شود. اگر شما نیز قصد مهاجرت دارید، لازم است که در کنار ترجمه مدارک تحصیلی، ترجمه مدرک فنی حرفه ای به انگلیسی را نیز با خود به همراه داشته باشید.

در بسیاری از موارد برای ترجمه رسمی گواهینامه‌های فنی و حرفه ای تنها ارائه اصل گواهی لازم و کافی است. امّا در صورت نیاز به تایید ترجمه نزد دادگستری و وزارت امور خارجه، این گواهینامه‌ها باید به تایید سازمان فنی و حرفه ای کشور برسند و صلاحیت این مدارک مجددا تایید شود.

توجه داشته باشید که پیش از دریافت تاییدیه سازمان فنی و حرفه‌ای باید به یک دارالترجمه رسمی مراجعه کرده و گواهی درخواستی جهت تایید اصل مدرک را دریافت کنید. این گواهی باید روی سربرگ دارالترجمه و ممهور به مُهر دفتر دارالترجمه باشد.

از ابتدای سال ۱۳۹۲ درخواست تایید به سازمان فنی و حرفه ای، فقط باید توسط دارنده گواهینامه یا یکی از بستگان درجه اول وی صورت گیرد؛ در غیر این صورت فرد مراجعه‌کننده باید وکالتنامه رسمی از طرف صاحب سند داشته باشد. در صورتی که فرد مراجعه‌کننده شرایط گفته را نداشته باشد، سازمان فنی و حرفه‌ای از تایید گواهینامه خودداری خواهد کرد.

آشنایی با مراحل ترجمه مدرک بین المللی برای مهاجرت
مدرک بین المللی قابل ترجمه بوده و از طرف سازمان جهانی کار مورد تایید است.

در گذشته، تایید اصالت به شکل نامه‌نگاری صورت می‌گرفت و یک نامه از سازمان فنی و حرفه ای درخواست داده می‌شد که اصالت گواهی مهارت فنی حرفه ای را تایید کند. در ادامه، سازمان فنی و حرفه ای طی یک نامه خطاب به دارالترجمه رسمی دادگستری یا خطاب به مرکز تایید اسناد امور مترجمان رسمی قوه قضاییه، اصالت گواهی را تایید می‌کرد و ترجمه رسمی گواهی مهارت فنی و حرفه ای به همراه نامه‌ی تایید اصالت سازمان فنی و حرفه ای جهت اخذ تاییدات به دادگستری و وزارت امورخارجه ارسال می‌گردید.

ولی اکنون استعلام اصالت گواهی مهارت فنی و حرفه ای توسط سایت رسمی سازمان فنی و حرفه ای کشور امکان پذیر شده است. ترجمه رسمی گواهینامه فنی و حرفه ای به همراه پرینت استعلام اخذ شده از سایت سازمان فنی و حرفه ای کشور جهت تاییدات دادگستری و وزارت امورخارجه ارسال می‌گردد.

بهترین کشورها برای مهاجرت کاری به کمک مدرک بین المللی کدامند؟

در نظر داشته باشید که معیارهای مختلفی وجود دارند که با کمک آن‌ها می‌توانید شرایط یک کشور را برای مهاجرت کاری بسنجید. برخی از این معیارها جنبه عمومی و کلی دارند مانند؛ مزایا، میزان دامنه‌ی پیشرفت شغلی، توازن زندگی و کار. برخی دیگر از این معیارها جنبه شخصی دارند مانند؛ نزدیکی فرهنگی با کشور مبدأ. در کنار این‌ها اگر هدف‌تان مهاجرت از طریق کار است نباید از عواملی مانند زبان، سهولت دریافت ویزای کار و شرایط دریافت اقامت از این طریق غافل شوید.

بر پایه‌ی ارزیابی تحقیقی در رتبه‌بندی بهترین کشورها برای مهاجرت کشورهایی مانند؛ سنگاپور، نروژ، نیوزیلند، آلمان، هلند، کانادا، استرالیا، سوئد، اتریش و امارات متحده‌ عربی، بحرین و سوئیس جزوه 12 کشور اول برای مهاجرت کاری هستند. کشورهای نروژ، آلمان، هلند، استرالیا و امارات، بحرین نسبت به سال قبل جایگاه بالاتری کسب کرده‌اند. در این میان استرالیا، کانادا، نیوزیلند و امارات متحده عربی و بحرین با فرهنگ ما ایرانیان همخوانی بیشتری دارند. مهم‌تر اینکه کشورهای انگلیسی‌ زبان با توجه به آموزش گسترده زبان انگلیسی در ایران  گزینه‌های منطقی‌تری برای مهاجرت ما ایرانیان هستند.

مدرک بین المللی فنی حرفه ای

لیست مشاغل فنی حرفه ای مورد نیاز برای مهاجرت با مدرک بین المللی

به این نکته توجه داشته باشید کسانی که دارای مدرک فنی و حرفه ای در  رشته‌های فنی ذیل می‌باشند، به عنوان شخصی متخصص محسوب می‌شوند و این مدرک مسیر مهاجرت را برای آن‌ها ساده‌تر می‌کند. در واقع، می‌توان این مدارک را در دسته بهترین مدارک بین المللی برای مهاجرت محسوب کرد:

  • سیم کش برق
  • جوشکار فشار قوی
  • مدیر مهدکودک
  • تکنسین برق
  • تکنسین مکانیک
  • تکنسین سخت افزار
  • تکنسین‌های پشتیبانی ICT
  • برقکار اتومبیل(باطری سازی) 
  • مکانیک خودرو (عمومی)
  • مکانیک خودروهای دیزلی
  • مکانیک موتورسیکلت
  • شکل دهنده ورقه‌های فلزی در کارگاه
  • سازنده دیگ بخار
  • جوشکار
  • مهندس تعمیر و نگهداری هواپیما (هوایی، سازه،مکانیکی)
  • ریخته گری با ماشین آلات فلزی
  • کارگر نساجی، پوشاک و کفش
  • قفل ساز
  • ابزار دقیق ساز و تعمیرکار
  • تعمیرکار ساعت یا سازنده ساعت
  • سازنده ابزار
  • تراشکار
  • صافکار ماشین
  • بنا
  • سنگ چین
  • نجار
  • نقاش خودرو حرفه ای
  • شیشه گر
  • نصب کننده سقف کاذب
  • گچ کار
  • کاشی کار
  • لوله کش آب
  • لوله کش گاز
  • عایق کار بام
  • برق کار عمومی
  • برقکار متخصص
  • مکانیک آسانسور
  • مکانیک سیستم تهویه مطبوع و تبرید
  • تکنسین کابل های برق فشار قوی
  • مکانیک خودروهای تجاری (سنگین و نیمه سنگین)
  • کارگر تخصصی تجهیزات و ابزار الکترونیکی(عمومی، تخصصی)
  • سیم کش (داده و مخابرات)
  • تکنسین دکل های مخابراتی
  • نانوا
  • قناد
  • قصاب
  • آشپز، سر آشپز
  • گلفروش
  • باغبان
  • درخت شناس
  • کارشناس تزئین فضای سبز
  • مسئول زمین گلف
  • آرایشگر
  • صحاف مطبوعات
  • نصب کننده ماشین های چاپگر
  • خیاط
  • کابینت ساز
  • پرداخت گر مبلمان
  • چوب و چوب کاری
  • سازنده قایق و تعمیرکار
  • کشتی ساز
  • اپراتور در کارخانه مواد شیمیایی
  • اپراتور کارخانه تولید برق
  • جواهر ساز
  • اپراتور دوربین (فیلم، تلویزیون )
  • گریمور
  • تکنسین صدا
  • برنامه نویس وب
  • تکنسین دندانپزشک

این نکته را در نظر داشته باشید که تمامی مشاغل گفته شده، به دلیل کمبود نیروی متخصص، بازار کار و درآمد خوبی هم در داخل ایران هم در کشورهای خارجی دارند.

چرا باید برای دریافت مدرک بین المللی به آموزشگاه معتبر مراجعه کنیم؟

لازم است به این نکته توجه داشته باشید که اعتبار آموزشگاهی که انتخاب می‌کنید، رابطه مستقیمی با اعتبار مدرک فنی حرفه‌ای که دریافت می‌کنید، دارد. برای شفاف‌سازی بیشتر این موضوع بهتر است بدانید که یک مرکز آموزشی معتبر به خاطر اسم و برند خودش هم که شده، اعتبار خودش را زیر سوال نمی‌برد.

برای مثال چنین آموزشگاهی برای آموزش به شرکت‌کنندگان از اساتید مجرب استفاده می‌کند. همچنین مدرک بین المللی ارائه شده توسط این مراکز، علاوه بر اینکه از طرف سازمان فنی حرفه ای کشور قابل تایید هستند، دارای تاییدیه بین المللی از سمت سازمان جهانی کار نیز می‌باشند. بنابراین؛ انتخاب یک آموزشگاه معتبر که مورد تایید سازمان فنی و حرفه ای کشور باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است.

دارالفنون کدام مدرک های بین المللی را ارائه می‌دهد؟

اگر قصد دریافت مدرک فنی حرفه ای را دارید باید بدانید که کلاس‌های آموزشگاه ما در مجموعه‌های زیر برگزار می‌گردد:

مجتمع فنی و حرفه ای دارالفنون ری با مجوز رسمی از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از سال 1386 فعالیت خود را در رشته‌های آموزش مکانیک خودرو، آموزش برق خودرو، آموزش تعمیر موتورسیکلت، آموزش تعویض روغنی و آپاراتی، آموزش خودروهای تجاری و دیزل(سنگین و نیمه سنگین)، آموزش برق ساختمان، آموزش برق صنعتی، آموزش کامپیوتر، آموزش حسابداری، آموزش آرایشگری مردانه، آموزش گریم، آموزش تعمیرخودروهای گاز سوز، تعمیرقفل و شیشه بالابر خودرو، آموزش گردشگری و… آغاز کرده است.

این مجموعه با ارئه مدرک فنی و حرفه ای و مدرک بین المللی مشغول به آموزش دادن به هنرجویانی می‌باشد که قصد گرفتن مدرک بین المللی برای مهاجرت و یا قصد گرفتن جواز کسب و وام خوداشتغالی را دارند.

4.5 2 votes
امتیازدهی به مقاله
نویسنده: علیرضا ترکمان

مقاله های مشابه
آموزش ابزارهای الکتریکی

آموزش ابزارهای الکتریکی ضروری برای مبتدیان

رمزگشایی توابع بلوک OB در برنامه نویسی PLC

رمزگشایی توابع بلوک OB در برنامه نویسی PLC

موتورهای الکتریکی صنعتی

موتورهای الکتریکی صنعتی

آموزش استفاده از تجهیزات اتوماسیون صنعتی

آموزش استفاده از تجهیزات اتوماسیون صنعتی

دیدگاه ها
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments