ثبت نام

مدرک بین المللی برق ساختمان؛ آشنایی و معرفی روش‌های دریافت مدرک

مدارک بین المللی برق ساختمان برای تایید صلاحیت برقکار

یکی از مراحل مهم در ساختمان‌سازی، سیم‌کشی آن است و سکونت در ساختمان تنها زمانی امکان‌پذیر است که برق‌کشی به طور کامل انجام شده باشد. با توجه به اینکه برق‌کشی حرفه‌ای ساختمان بسیار حساس و خطرناک است، کسانی که مدرک معتبر در این حرفه ندارند صلاحیت انجام موارد مرتبط را ندارند، به ویژه اگر بخواهند در کشورهای اروپایی، کانادا و یا استرالیا به فعالیت بپردازند.
برای یادگیری مهارت‌های فنی و تئوری در برق‌کشی ساختمان حتما باید دوره‌های مربوط به این حرفه را نزد استاد ماهر بگذرانید. زمانی که احساس کردید مهارت‌های تجربی را در برق کشی به دست آوردید و به مدرک بین‌المللی برق ساختمان نیاز دارید، می‌توانید در آزمون‌های فنی حرفه‌ای برق ساختمان که به صورت سراسری توسط سازمان فنی حرفه‌ای کل کشور برگزار می‌شود شرکت کنید و حداقل نمره قبولی را به دست آورید.

در ادامه مقاله نحوه دریافت مدرک فنی حرفه‌ای برق ساختمان، وظایف برقکار، مراحل دریافت این مدرک معتبر و سایر موارد مرتبط با آینده شغلی شرکت کنندگان در دوره آموزش برق ساختمان را به طور کامل برای شما شرح داده‌ایم.

مدرک بین‌المللی برق ساختمان چیست؟

بسیاری از افراد بدون داشتن مدرک فنی حرفه‌ای برق، تنها با داشتن مهارت‌های تجربی مربوط به این حرفه، در این زمینه کار می‌کنند. این نکته را بدانید که در هر زمینه‌ای که می‌خواهید فعالیت کنید، داشتن مدرک امتیازهای زیادی را برای شما به همراه دارد.

از نمونه‌های این امتیازات می‌توان به گرفتن وام و تسهیلات، ساخت رزومه‌ای پرمحتوا و غیره اشاره کرد. همین امر باعث شده که دوره‌های زیادی در آموزشگاه‌های فنی حرفه‌ای برگزار شود و با گرفتن آزمون‌های مربوطه مدرک بین‌المللی برق ساختمان به شرکت‌کنندگان اعطا شود. شخصی که برای دریافت این مدرک معتبر اقدام می‌کند مهارت کافی را در حرفه برق‌کشی ساختمان دارد.

افرادی که در دوره‌های برق ساختمان شرکت کرده‌اند می‌توانند بعد از پایان رسیدن این دوره‌ها مدرک فنی و حرفه‌ای برق ساختمان را دریافت کنند. با داشتن این مدرک به راحتی می‌توان اقدام به راه‌اندازی کسب و کار کرد و با دریافت وام، کار خود را گسترش داد.

از مزایای دیگر مدرک فنی حرفه‌ای برق برای افرادی که قصد مهاجرت دارند این است که می‌توانند آن را به زبان کشور مورد نظر ترجمه کنند و کارهای مربوط به برق‌کشی ساختمان‌های مختلف را انجام دهند. به طور کلی هر فرد برای یادگیری برق‌کشی حرفه‌ای ساختمان می‌تواند یکی از این سه راه را انتخاب کند:

  • دانش‌آموزان زمانی که به مقطع انتخاب رشته می‌رسند می‌توانند در مدارس فنی حرفه‌ای ثبت نام کنند.
  • آموزش دیدن عملی نزد یک استادکار باتجربه
  • شرکت کردن در دوره‌های عملی یک آموزشگاه معتبر مربوط به برق ساختمان

تا اینجا آموختید که برای دریافت مدرک بین‌المللی برق ساختمان باید کلیه مهارت‌های این شغل را یاد بگیرید. برقکار ساختمان علاوه بر اینکه مشکلات برق‌رسانی ساختمان را عیب‌یابی و رفع می‌کند، با استاندارهای برق‌کشی ساختمان کاملا آشنا است و تخصص لازم در طراحی و نصب انواع سیستم‌های امنیتی و رفاهی را دارد.

برای گرفتن مدرک بین‌المللی برق ساختمان چه مراحلی را باید طی کرد؟

بسیاری از افراد به دلایل گوناگون علاقمند به گرفتن مدرک بین‌الملل برق ساختمان هستند، اما راه دریافت آن را نمی‌دانند. در این بخش طریقه گرفتن این مدرک معتبر را به طور کامل برای شما توضیح داده‌ایم.

اولین قدم این است که در یک آموزشگاه که تحت نظارت سازمان فنی و حرفه‌ای است ثبت نام کنید. در این آموزشگاه‌ها مهارت‌هایی را به شما آموزش می‌دهند که با یادگیری آنها یک شخص حرفه‌ای در زمینه برقکاری می‌شوید. در ادامه این مهارت‌ها را به صورت گام به گام شرح داده‌ایم:

آموزش‌های تئوری

بدون شک دانستن اطلاعات تئوری در هر شغل لازمه موفقیت در آن است، برق‌کشی حرفه‌ای ساختمان دقیقا از این قاعده پیروی می‌کند. در کلاس‌های تئوری که اساتید مجرب آموزشگاه‌های برق ارائه می‌دهند، در مورد قوانین و اصولی که برقکار حین کار باید بداند صحبت می‌شود.

معرفی ابزاری که برقکار با آن سروکار دارد

در این قسمت نحوه دقیق کار با ابزار برقکاری و پیشگیری از بروز حوادثی مانند برق‌گرفتگی، آتش‌سوزی و … آموزش داده می‌شود.

تمامی شغل‌های فنی ابزار کار خاص خود را دارند و در صورت ایجاد مشکل در کارشان حتما از این وسایل استفاده می‌کنند. بنابراین برقکاری که طریقه کار کردن با ابزار مخصوص حرفه خود را نداند، می‌توان گفت تجربه و مهارت کافی هم در کارش ندارد.

آموزش‌های عملی

برای دریافت مدرک فنی حرفه‌ای برق ساختمان، آموزشگاهی را انتخاب کنید که برای یادگیری مهارت‌های عملی برق کارگاه مجزا داشته باشد تا بتوانید در همان مکان با وسایل مختلف کار کنید و ایرادات کار خود را از اساتید بپرسید و سیم کشی ساختمان را به شکل عملی یاد بگیرید.

شرکت در آزمون‌های تئوری و عملی

بعد از اینکه آموزش‌ها به پایان رسید و به تسلط کافی رسیدید، از شما دو آزمون تئوری و عملی برای بررسی سطح مهارت‌های آموزش داده شده گرفته می‌شود. نمره این آزمون از صد است که بیست‌و پنج درصد آن به آزمون تئوری و هفتادوپنج درصدش دیگر به آزمون عملی اختصاص دارد.

برای اینکه مدرک بین‌المللی برق ساختمان به شما ارائه شود باید حتما نمره قبولی تعیین شده در این دو آزمون را کسب کنید. در صورت قبولی تنها با وارد کردن نمره، اسم و فامیل و کد ملی در سیستم فنی حرفه‌ای می‌توانید به راحتی مدرک خود را دریافت کنید.

برای کسب اطلاعات جزئی تر در این باره می توانید مطلب “چگونه برقکار شویم” را مطالعه کنید.

هزینه گرفتن مدرک فنی حرفه ای برق ساختمان چقدر است؟

برق‌کشی حرفه‌ای ساختمان یکی از پر طرفدارترین رشته‌های آموزشی در بین دوره‌های متفاوت سازمان فنی حرفه‌ای کل کشور است. مدرک فنی حرفه‌ای برق ساختمان یک اعتبارنامه در تمامی کشورهای عضو پیمان ILO محسوب می‌شود و دارای ارزش جهانی است.

تمامی افراد علاقمند به دریافت مدرک بین‌المللی برق می‌توانند با شرکت در دوره‌های مربوطه شانس خود را برای اخذ این مدرک معتبر امتحان کنند و شغلی مناسب با درآمد بالا برای خود ایجاد کنند.

یکی از عوامل مهم در انتخاب آموزشگاه خوب برای یادگیری برق ساختمان، مقدار هزینه ثبت‌نام و معتبر بودن مدرکی است که در پایان دوره داده می‌شود. البته این را بدانید که یادگیری این حرفه نزد یک استادکار به صورت کارآموز، فاقد هزینه آموزش خواهد بود.

اگر هدف شما فقط گرفتن مدرک فنی حرفه‌ای برق ساختمان باشد می‌توانید یکی از راه‌های گفته شده را برای یادگیری این حرفه در نظر بگیرید، اما فراموش نکنید که برای اینکه به یک متخصص تبدیل شوید، باید بهترین روش ممکن یعنی شرکت در دوره‌های آکادمیک را انتخاب کنید.

در چه مدت می‌توان مدرک برق کشی حرفه‌ای ساختمان را گرفت؟

یکی دیگر از گزینه‌هایی که واجب است در گزینش روش درست یادگیری برق ساختمان یه آن دقت کرد، زمانی است که برای گرفتن مدرک دوره آموزشی از شما صرف می‌شود. منطقی است که هر چقدر آموزش به صورت برنامه‌ریزی شده پیش برود، زمان کوتاه‌تری را از شما خواهد گرفت.

هر چقدر که مدرک شما زودتر صادر شود، قاعدتا به دنبال آن ظرف مدت کمتری وارد بازارکار برق ساختمان خواهید شد و همچنین زودتر به درآمد می‌رسید. بنابراین شرکت در دوره‌های فنی حرفه‌ای برق ساختمان ساده‌ترین روش برای گرفتن مدرک بین‌المللی برق ساختمان است.

قبل از آن که در آموزشگاهی برای کسب مهارت ثبت نام کنید، بررسی‌های لازم را در رابطه با اعتبار آموزشگاه انجام دهید و از ارائه مدرک رسمی فنی و حرفه‌ای توسط آموزشگاه مربوطه اطمینان حاصل کنید.

 دوره‌های آموزشی برای دریافت مدرک بین‌المللی برق معمولا به صورت 3-2 ماه هستند و زمان زیادی را از شما نمی‎گیرند. حتی بسیاری از افرادی که دارای تحصیلات و مدرک دانشگاهی در رشته‌های برق و الکترونیک هستند هم برای دریافت مدرک فنی و حرفه‌ای در این دوره‌ها شرکت می‌کنند و از تسهیلات آن مانند دریافت وام و مهاجرت بهره‌مند می‌شوند.

چگونه از مدرک بین‌المللی برق ساختمان می‌توان درامد کسب کرد؟

این تفکر که بعد از به پایان رساندن دوره‌های برقکاری ساختمان با نمره‌های قابل قبول و کسب مدرک معتبر و بین المللی می‌توانید با درآمدهای بالا وارد بازارکار این رشته شوید درست نیست. این نکته را بدانید که شما برای تبدیل شدن به یک برقکار حرفه‌ای نیاز به کسب تجربه و آزمون و خطا دارید.

بعد از آنکه مطمئن شدید مهارت‌های مورد نیاز را دارید، می‌توانید با ارسال رزومه پرمحتوا، در شرکت‌های مختلف مربوط به این حوزه مشغول به کار شوید. حقوق دریافتی در شرکت‌ها معمولا بر اساس اداره کار است، اما کارفرماها در صورتی که مهارت و توانایی بالای شما را ببینند و از سرعت عمل و دقت شما در حین کار رضایت داشته باشند ممکن است حقوق شما را افزایش دهند و برای شما پاداش‌هایی هم در نظر بگیرند.

یکی دیگر از روش‌های کسب درآمد با مدرک فنی حرفه‌ای برق ساختمان این است که شما به صورت مستقل و با تبلیغ کسب‌و‌کار خود، از این حرفه به درآمد برسید. اگر در مشاغلی همچون نصب کرکره برقی، دوربین‌های مدار بسته و آیفون تصویری و یا فروشنده این تجهیزات مشغول به کار شدید، با توجه به توانایی خود می‌توانید حدودا در ماه بین شش تا ده میلیون تومان کسب درآمد کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر مطلب “میزان درآمد برقکار ساختمان” را مطالعه کنید.

در ادامه برای شما تعدادی از مشاغل را مثال زدیم که با انتخاب هر کدام از آنها می‌توانید به درآمد بالایی برسید:

  • برق‌کاری ساختمان ادارات مختلف، بیمارستان‌ها، کارخانجات، شرکت‌ها و مراکز نظامی
  • تعمیر و تعویض سیستم برق‌کشی ساختمان‌ها
  • ناظر سیم‌کشی ساختمان‌ها و یا نصاب دوربین‌های مداربسته
  • فروش، نصب و تعمیر دزدگیر‌های منازل و یا ادرات
  • نصاب، تعمیر‌کار، سرویس و یا فروش درب‌های اتوماتیک و کرکره‌های برقی
  • طراحی و نصب تابلو‌ها‌ی برق
  • هوشمند‌سازی ادارات و منازل
  • ایجاد مغازه و فروش تجهیزات الکتریکی مورد نیاز مدارس، فروشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و غیره (شغل الکتریکی)

اکثر مردم برقکار ساختمان را به عنوان فردی می‌شناسند که در یک ساختمان سیم‌کشی برق انجام می‌دهد. اما اینگونه نیست و همان طور که در موارد بالا ذکر کردیم، پس از آن که مدرک بین‌المللی برق ساختمان را کسب کنید، فرصت‌های شغلی زیادی شما را می‌طلبند.

یکی از راه‌های حرفه‌ای شدن در زمینه برق کشی ساختمان، شرکت در کلاس‌های مربوط به این رشته و کسب مدرک فنی حرفه‌ای برق ساختمان است. برای دریافت این مدرک با ارزش جهانی حتما باید قبل از شرکت در آزمون‌های مربوطه، در دو بعد فنی و تئوری نکات لازم را یاد بگیرید و امتحانات آن را با موفقیت پشت سر بگذرانید.

با داشتن دقت، سرعت عمل و کیفیت حین انجام کار، شما یک برقکار متخصص به شمار می‌روید که شرکت‌های مختلف برای استفاده از مهارت شما در صف می‌ایستند.

نویسنده: علیرضا ترکمان

مقاله های مشابه
پاکسازی پوست

پاکسازی پوست

آموزش کوتاه کردن موی مردانه

آموزش کوتاه کردن موی مردانه

آموزش تست و وکیوم کولر گازی

آموزش تست و وکیوم کولر گازی

آموزش تعویض لرزه گیر کولر خودرو

آموزش تعویض لرزه گیر کولر خودرو

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *